Beylikdüzü Belediyesi'nde Beslenme Okulu Başladı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Belediyesi'nde Beslenme Okulu Başladı

Beylikdüzü Belediyesi\'nde Beslenme Okulu Başladı

Beslenme Okulu, Uzman Diyetisyen Billur Filiz tarafından yapılan ilk gün sunumu ile başladı.

05.04.2018 14:23  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için beslenmede nelere dikkat etmek gerektiğini akıcı bir şekilde anlatan Diyetisyen Billur Filiz, "Beslenmede bilgi anahtardır. Çünkü hem sağlıklı beslenme hem zayıflama adına ne yediğinizi bildiğiniz sürece istediğiniz ölçülere ulaşabiliyorsunuz." dedi.

Sağlıklı yaşamın ve zayıflayabilmenin beslenme konusunda bilinçlenme ile mümkün olabileceği gerçeğinden hareket eden Sağlık İşleri Müdürlüğü, uzun soluklu bir projenin ilk adımını attı. Sağlık İşleri Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan Beslenme Okulu'nun ilk dersinde, Diyetisyen Billur Filiz, katılımcılara doğru ve dengeli beslenmeye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Katılımcılara, sektördeki popüler önerilere prim vermemelerini söyleyen ve diyetin kişiye özel olması gerektiğine dikkat çeken Filiz, "Dukan Diyeti, Taş Devri Diyeti gibi popüler öneriler var. Bunlar böyle moda gibi, elbise gibi geliyorlar, geçiyorlar. Diyet denilen, sizi zayıflatmaya ve sağlıklı beslenmeye yönelik olan şey, sadece size özgüdür. İçinizde hiçbirinizin kilosu, yaşı, doğum yeri, saçının rengi aynı değil… Doğal olarak vücudunuzun çalışma şekli de aynı değil… Dolayısıyla diyet programınız da aynı olamaz. Sizde işe yarayan bir formül bir başkasında işe yaramayabilir. Her duyduğunuz rejimi, kafanıza göre yapmayın. Rakamları bir kenara koyun, vücudunuzla barışın. Sağlıklı beslenmeye önem verin." açıklamasında bulundu. Dersin sonunda; katılımcıların kas ve kemik ağırlıkları, metabolizma yaşları, vücut sıvı oranları, yağ oranları ölçümü gerçekleştirildi.

BESLENME OKULU, KALİTELİ VE SAĞLIKLI YAŞAMIN KAPILARINI AÇACAK

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Beslenme Okulu, 4 hafta sürecek. 3 aşamalı programın ilk iki haftasında katılımcılar, uzman diyetisyenlerden sağlıklı beslenmeye dair bilgiler edinecek. Programın son iki haftasında ise vatandaşlar, uzman psikolog ve fizyoterapistlerden beslenme ve psikoloji ilişkisi ve diyette doğru egzersizler yaparak kilo kaybını daha etkili hale getirmenin yolları konularında bilgi alacaklar. Her hafta Çarşamba günleri, saat 11:00-12:00 ve 13:00-14:00 arasında Sağlık İşleri Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılacak olan Beslenme Okulu'nu başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazananlar diyet programına da öncelikli katılma hakkı kazanacaklar. Her eğitimin sonunda katılımcıların vücut analizlerinin de yapılarak öğrenilenlerin uygulamaya nasıl yansıdığının ölçüleceği Beslenme Okulu hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar 444 09 39 numaralı çağrı hattını arayabilirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Belediyesi'nde Beslenme Okulu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    10:11 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 14'üncü gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde sürdürülüyor.

  • Görele'de Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi
    10:11 Görele'de Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi

    Giresun'un Görele ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı 'Aynalı Çarşı' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Görele Anadolu Lisesi öğrencilerinin rol aldığı oyunda, Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhu salonu dolduran izleyicilere en iyi şekilde yansıtıldı. Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

  • Keşan'da Uyuşturucu Operasyonu: Şüpheli Gözaltına Alındı
    10:09 Keşan'da Uyuşturucu Operasyonu: Şüpheli Gözaltına Alındı

    Keşan ilçesinde yapılan denetimlerde H.Ö. isimli şüphelinin üzerinde 14 uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca Keşan ilçesinde yapılan bir aramada ruhsatsız tabanca ve fişekler ele geçirildi. İş yeri sahibi A.O. ve Uzunköprü ilçesindeki şüpheliler de uyuşturucu operasyonu sonucunda gözaltına alındı.

  • Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisleri, Kayseri, Sivas ve Yozgat'ta Yatırımcılara Hizmet Veriyor
    10:07 Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisleri, Kayseri, Sivas ve Yozgat'ta Yatırımcılara Hizmet Veriyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın Yatırım Destek Ofisleri, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde yatırımcılara bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri sunuyor. Son bir yılda 1136 işlem gerçekleştiren ofisler, devlet destekleri, izin ve ruhsat işlemleri, yatırım teşvik sistemi başvuruları gibi konularda hizmet vermiştir. Ayrıca, Yatirimadestek.gov.tr üzerinden yapılan sorulara da hızlı bir şekilde yanıt verilmiştir.

  • Kırklareli'nde 8 düzensiz göçmen yakalandı
    10:07 Kırklareli'nde 8 düzensiz göçmen yakalandı

    Kırklareli'nde düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan denetimlerde, 8 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler, işlemlerin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Ayrıca, göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine Yönelik Seçim Güvenliği Çalışmaları Devam Ediyor
    10:07 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine Yönelik Seçim Güvenliği Çalışmaları Devam Ediyor

    31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günlere kala Erzurum'da Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında İl Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü de hazır bulundu.

  • Nefise Atalay, Kamboçya'da Şampiyon Oldu
    10:07 Nefise Atalay, Kamboçya'da Şampiyon Oldu

    Aydın'ın demir yumruğu Nefise Atalay, Kamboçya'da düzenlenen organizasyonda rakibini ezici bir üstünlükle yenerek şampiyon oldu. Atalay, sergilediği başarılı performansla büyük beğeni topladı ve Dünya Şampiyonası'na katılmayı hedeflediğini belirtti.

  • Gümrük Muhafaza 142 Milyon Türk Lirası değerinde kaçakçılığa engel oldu
    10:07 Gümrük Muhafaza 142 Milyon Türk Lirası değerinde kaçakçılığa engel oldu

    Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından İstanbul, İzmir, Van ve Artvin illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda kaçakçılara büyük darbe vuruldu. Yapılan çalışmalar sonucunda uyuşturucu madde, elektronik sigara tütünü, cep telefonu ve diğer çeşitli eşyalar ele geçirildi. Son iki haftada gerçekleştirilen operasyonlarla yaklaşık 142 milyon Türk Lirası değerinde kaçakçılık girişimi engellendi.


Advertisement