Beylikdüzü'nde Aşure Kazanları Kardeşlik İçin Kaynadı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'nde Aşure Kazanları Kardeşlik İçin Kaynadı

Beylikdüzü\'nde Aşure Kazanları Kardeşlik İçin Kaynadı

Beylikdüzü Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla Beylikdüzü Etkinlik Alanı'nda yaklaşık 5 bin vatandaşa, aşure ikramı yaptı.

23.11.2013 12:19  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü'nde aşure kazanları kardeşlik için kaynadı. Etkinlik alanında aşurenin pişeceği kazanlar için odunlar çatılarak ateş yakıldı ve aşureler pişirildi. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ile birlikte aşureyi pişiren ünlü aşçı Kazım Usta, vatandaşlara aşure dağıttı. Aşurelerin yenmesinden sonra ise Gürpınar Karacaahmet Sultan Cem Evi Dedesi İsmail Akbaba Muharrem Ayı duasına etkinliğe katılanlar birlikte "Amin" dedi. Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii yanında da düzenlenen Aşure etkinliğine programa katılan Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Nevzat Demiröz, Beylikdüzü Müftüsü Süleyman Küçük, Gürpınar Karacaahmet Sultan Cem Evi Dernek Başkanı Cemal Şubatlıoğlu yaptıkları konuşmalarda kardeşlik mesajları verdi.

Camilerde 30 Bin Vatandaşa Aşure İkramı

Beylikdüzü Belediyesi'nin tüm camilerde düzenlediği Aşure Etkinliği'nde ise tam 30 bin vatandaşa aşure dağıtıldı. Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcılarından İsmail Yalçın, Sacit Ateş Camii'nde; Osman Dinç, Hz. Ali Camii'nde; Ali Gençbay ise İhlas 1 Cami'nde vatandaşlara aşure ikram etti.

Etkinlikte konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Muharrem Ayı'nın ve Aşure geleneğinin birlik beraberlik içinde yaşamak için bir fırsat olduğunu söyleyerek, "Dünyanın Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye'nin de daha çok muhabbette, birbirimizi daha çok sevmeye ihtiyacı var. Gökkuşağı, çok renkli ve güzel. Biz de farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz" dedi. Kaymakam Demirkol, Beylikdüzü'nde tüm kesimleri birleştirici bir aşure yemeği düzenlediği için Başkan Uzun'a teşekkür etti. Beylikdüzü Müftüsü Süleyman Küçük ise tüm Müslümanların tarihte yaşanan 'Kerbela' olayı gibi acı olaylardan ders çıkartarak, bir daha bu tür olaylar yaşanmaması için kardeşlik içerisinde olması gerektiğini ifade etti.

Gürpınar Karacaahmet Sultan Cem Evi Dedesi İsmail Akbaba da, Muharrem Ayı orucunun öneminden bahsetti. Aşure yemeğinin Allah rızası için oruç tutmanın yanı sıra kardeşlik ve saygıyı da ifade ettiğini belirtti. Akbaba, mübarek olan Muharrem Ayının Türkiye'ye birlik, beraberlik, dünya insanlığına da barış ve huzur vermesi temennisinde bulundu.

Program; Gül Sender ve Hüseyin Aydoğdu 'nun saz eşliğindeKerbela ile ilgilimersiyelerini okumasının ardından, Bekir Köse'nin okuduğu Kerbela vakasını anlatan ilahilerle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'nde Aşure Kazanları Kardeşlik İçin Kaynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement