Beylikdüzü'ne Bisiklet Yolları Ağı Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'ne Bisiklet Yolları Ağı Yapılacak

Bisiklet Ulaşımında Beylikdüzü'ne Münih Örneği…

25.02.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçede sürdürülebilir ulaşım için bisiklet yolunun oluşturulması ve Almanya'nın Münih kenti örneği konusunun ele alındığı "Beylikdüzü Bisiklet Yolları Ağı" isimli konferans, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde Münih Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleşti.

Birçok belediyenin farklı bir Avrupa kenti ile eşleştiği İstanbul AB'ye Hazırlanıyor Projesi Şehir Eşleştirme Programı'na entegre olan Beylikdüzü Belediyesi, bisiklet ulaşımında örnek bir şehir planlaması kuran Münih Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje yürütüyor. Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Münih belediye heyeti, sivil toplum kuruluşları ve Beylikdüzü Belediyesi yönetimi, düzenlenen konferansta Beylikdüzü'nde oluşturulacak bisiklet yolları ağı ve Münih kentinin örnek şehir yapısı konuşuldu. 2 oturumda yapılan konferans gün boyu devam etti.

Beylikdüzü Projeye Uygun…

Proje ortaklığı ile ilgili önemli konukların sunumlarını yaptığı konferansta ilk konuşmayı Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu yaptı. Çakılcıoğlu, belediye olarak çevreye saygılı, doğa dostu bir ulaşım projesini bu konuda son derece yetkili Münih Belediyesi ile işbirliği içine girerek hayata geçireceklerinden son derece memnun olduklarını söyledi. Münih Belediyesi Çalışma ve Ekonomi Müdürlüğü Uzman Danışmanı Dr. Raymond Saller ise Münih bölgesel bisiklet ağını yansıtan bir sunum gerçekleştirdi. Beylikdüzü'nde olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Dr. Saller, yaşamın bütün alanlarında bisikleti güvenli ve sağlıklı bir yol olarak tercih etmenin öneminden bahsederek, Beylikdüzü'nün bu ulaşım biçimi için son derece uygun olduğunu vurguladı.

Vatandaşın Bisiklet Kullandığı Bir Beylikdüzü….

Toplanma amaçlarının çok önemli olduğunu belirterek başladığı konuşmasında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ciddi bir nüfus artışı olduğundan ve ulaşımın hızlı, pratik, insani bir şekilde sağlanması gerektiğinden bahsetti. İmamoğlu, yayanın ve bisiklet geçiş üstünlüğünün Beylikdüzü'ne bir bilinç olarak yerleşebilmesi adına herkesi üstüne düşeni yapmaya davet etti. Münih'in 1200 km'lik bisiklet yolu olduğunu söyleyen İmamoğlu, bu durumun Beylikdüzü'ne örnek teşkil edeceğini söyledi. İmamoğlu, özellikle çocukların, gençlerin ve kadınların kendilerini çok daha özgür ve genç hissedebilecekleri bisiklet yolları ağı projesinin hızlıca hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bunun bir toplumsal gelişim ve bilinç değişimi olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Sadece sağlık için değil ulaşım için de halkımızın bisiklet kullandığı bir Beylikdüzü yaratmak istiyoruz" dedi. Konferansta yerini alan Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ise bisiklet ulaşımını kültürün bir öğesi, refahın bir parçası şeklinde yaşayabilmenin mühim olduğunu ifade ederek kültür ve sağlıkta toplumu ileriye taşıyacak projelere imza atılmasının önemi üzerinde durdu.

2 Oturum Yapıldı

Açılış konuşmaların ardından başlayan 1. Oturum; "Kent ve Bisiklet – Alternatif Ulaşım Talepleri" ana hususu ilgili konuşmacıların yaptığı sunumlarla başladı. Üniversite, spor dünyası, Münih Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin gerçekleştirdiği sunumlarda ulaşımda organik yaklaşım, Münih'in bölgesel bisiklet ağı, İstanbul'da güvenli bisiklet yolları konusunda oluşturulan yerel yönetimler ve odak gruplarla vizyon çalıştayı ve bisiklet sporcusunun barış için pedalla projesi konuları detaylarıyla aktarıldı. Gerçekleşen 2. Oturumda ise "Alternatif Ulaşım Olarak Bisiklet ve Kamumun Çözüm Önerileri" konunun uzmanları tarafından ele alındı. Her iki oturumun sonunda katılımcılara plaket takdimi yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'ne Bisiklet Yolları Ağı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement