Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Camii İnşaatını İnceledi - Son Dakika
Genel

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Camii İnşaatını İnceledi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Camii inşaatını incelediİSTANBUL - Taksim Camii inşaatında incelemelerde bulunan Beyoğlu belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu farklı dinlerin, farklı kültürlerin yeri olarak hep anlattığımız tanıttığımız bir yerdi.

01.02.2019 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Camii inşaatını inceledi

İSTANBUL - Taksim Camii inşaatında incelemelerde bulunan Beyoğlu belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu farklı dinlerin, farklı kültürlerin yeri olarak hep anlattığımız tanıttığımız bir yerdi. Beyoğlu ve İstiklal Caddesi gerçek kimliğini bu mabetle birlikte çok daha iyi yansıtacağına inanıyorum" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, inşaat aşamasında olan Taksim Camii'nde incelemelerde bulundu. Başkan Demircan, incelemeden sonra kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çekindi. Daha sonrada beraberindeki heyetle camiden ayrıldı.

Taksim Camii çalışmalarının 2 yıldır devam ettiğini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Taksim Camii yaklaşık 2 yıldır emek verdiğimiz bir mimari eserimiz. 2 sene evvel başladığında caminin alt katlarında 4 kat otoparkımız vardı. Birinci katta da sanat merkezi planlanmıştı. Bunlar bitti. Caminin kabası da bitti. Caminin kabasının bittikten sonra çatısının örtülmesine sıra gelmişti. Kubbesi, alemi, minareleri, minarelerinin külahlarının da takılmasıyla şekil net bir şekilde ortaya çıkmış oldu" dedi.

"Beyoğlu gerçek kimliğini bu mabetle birlikte çok daha iyi yansıtacağına inanıyorum"

Beyoğlu Taksim Camii ile birlikte gerçek kimliğini daha iyi yansıtacağını söyleyen Başkan Demircan, "Tabi çok uzun sürdü. Bu 50 yıllık bir rüyaydı. 50 yılın sonunda bir ibadethaneye olan ihtiyaç karşılanmış oluyor. Bir başka eksik fotoğraf daha tamamlanmış oluyor. Beyoğlu farklı dinlerin,farklı kültürlerin yeri olarak hep anlattığımız tanıttığımız bir yerdi. Eminim ki meydandan İstiklal Caddesi'ne doğru bir fotoğraf çekildiğinde bir tarafında kilisesi bir tarafında camisiyle hoşgörünün mekanı. Beyoğlu ve İstiklal Caddesi gerçek kimliğini bu mabetle birlikte çok daha iyi yansıtacağına inanıyorum" diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Camii İnşaatını İnceledi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim Camii İnşaatını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement