Beyoğlu Gastronomi Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu Gastronomi Festivali Başladı

Beyoğlu Gastronomi Festivali Başladı

Türk ve dünya mutfağından farklı lezzetleri Beyoğlu'nda bir araya getiren "Beyoğlu Gastronomi Festivali" başladı.

23.05.2017 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk ve dünya mutfağından farklı lezzetleri Beyoğlu'nda bir araya getiren "Beyoğlu Gastronomi Festivali" başladı.

Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı'nda düzenlenen festivalin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, birçok başlık altında Kasım ayına kadar festivallerin süreceğini söyledi.

Taksim Meydanı denilince akla ilk olarak neşe, heyecan ve etkinlik geldiğini belirten Demircan, "Beyoğlu'ndan hatta İstanbul'dan gastronominin iddialı aşçıları şu an burada. Buraya gelen yerli, yabancı turistler bundan mutlu oluyor, gurur duyuyor. Arada performanslar, etkinlikler cereyan ediyor." dedi.

Demircan, Beyoğlu'nun kültürün ve sanatın merkezi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yerli yabancı pek çok insan buraya geliyor. Çünkü şehri yaşamak, hissetmek, ona dokunmak istiyorlar. Bu tip etkinlikler insanları şehre bağlıyor. Düşünün ki, şu kapıdan içeri giren yerli veya yabancı bir ziyaretçi şu stantlarda iki saat vakit geçirir. Bir performans izler, bir müzik dinler. Bilmediği bir yemeğin tadına bakar, bir kahve içer. Burada yeme, içme kültürünün farklılarını görür ve hisseder. Bu onun hafızasında bir yer eder."

Festivallerin şehrin tanıtımında da çok önemli olduğunu dile getiren Demircan, "Dolayısıyla bu aynı zamanda şehrin tanıtımıdır. Cazibe oluşturması için kıymetlidir. İnsanlar bu atraksiyonları görünce sırf bunun için çıkıp seyahat ederler, buraya gelirler ve bu da şehirde bir dinamizm ve çekim alanı oluşturuyor. Festivaller kentin süsü, atraksiyonu, heyecanı, çekimidir. Burada kahvemiz de var, İtalyan makarnası da var, Kore'nin mutfağı da var. İşte zaten Beyoğlu böyle bir yer." diye konuştu.

Farklı mutfaklarının yer aldığı Beyoğlu Gastronomi Festivali, 25 Mayıs Perşembe gününe kadar sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyoğlu Gastronomi Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi
    11:28 Dolandırıcılık Zanlının Babası Tarafından Teslim Edilen Ziynet Eşyaları Mağdura İade Edildi

    Bilecik'te telefonla aradığı kişiye kendisini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zanlının babası, mağdura ait 1,5 milyon lira değerindeki ziynet eşyalarını polis merkezine götürdü. Şüpheli A.E'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor
    11:28 Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor

    Sakarya'da gölge oyunu ve meddahlık geleneğini yaşatan Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarında izleyicileri eğlendiriyor. Bayramoğlu, 25 yıldır mücadele ederek bu gelenekleri gelecek nesillere taşımaya çalışıyor. Çocuklara ve yetişkinlere Anadolu'nun kültürel değerlerini öğreten Bayramoğlu, eğitici meddah hikayeleriyle de seyircilere yol gösteriyor. Çocukların olumlu tepkiler verdiği etkinliklerle Karagöz gölge oyunu canlandırılıyor ve kültürel değerler korunmaya çalışılıyor.

  • Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı
    11:27 Edirne'de FETÖ ve PKK üyesi 13 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen faaliyetler sonucunda, Yunanistan'a kaçmaya çalışan 13 terör örgütü mensubu yakalandı. Yakalanan zanlılardan 8'i FETÖ üyesi, 5'i ise PKK üyesi olarak belirlendi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi
    11:26 Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Antalya Şehir Tiyatroları'nın (AŞT) sahnelediği 'Huysuz' oyununu izledi. Başkan Böcek, sanata olan önemini vurgulayarak sanatçılara desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı
    11:23 Edirne'de Son Bir Haftada 124 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 124 şüpheliyi yakaladığını açıkladı. Emniyet ve asayişin sağlanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.


Advertisement