Beyoğlu'nda Yakınlarını Kaybedenler, Kadın Cinayetlerini Kınadı - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu'nda Yakınlarını Kaybedenler, Kadın Cinayetlerini Kınadı

Beyoğlu\'nda Yakınlarını Kaybedenler, Kadın Cinayetlerini Kınadı

Beyoğlu'nda yakınlarını kadın cinayetlerine kurban verenler, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adı altında, protesto gösterisi düzenledi.

09.03.2013 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu'nda yakınlarını kadın cinayetlerine kurban verenler, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adı altında, protesto gösterisi düzenledi. Tünel'de 15.00'te başlayan yürüyüş sırasında topluluk, cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarını da taşıdı. Gösteriyi siyahlara bürünmüş üzerinde potansiyel katil yazan bir aktivist de uzaktan takip etti.

Taksim Meydanı'nda yakınlarını cinayete kurban verenlerin konuşmaları, çevredekilere duygulu anlar yaşattı.

Öğretmen Esin Güneş'in annesi Fahriye Güneş, "Ben buradan Sayın Başbakan'a sesleniyorum. Dün Siirt'e gelmişti. Yanına gidecektim. Ancak buraya geldim. Başbakan annelerden yardım istiyor. Biz de başbakandan yardım istiyoruz. Ben bir anne olarak, bir kadın olarak benim kalbim bu kadar kırıkken, ciğerim yanıkken benim kızımın katili elini kolunu sallayarak gezerken, ben nasıl başbakana yardım edeyim. Buradan başbakana, cumhurbaşkanına, aileden sorumlu bakana sesleniyorum. Bizim sorularımıza kulak verecekler, mecburlar. Bizi yalnız bırakmasınlar. Biz anneyiz, yüreğimiz yanıyor. Bak, benim gül gibi kızım. Kocası tarafından kayalardan aşağıya atıldı, katledildi. Kaza süsü veriliyor. İkibuçuk senedir, mahkeme kapılarında sürünüyorum. Gidiyorum, geliyorum, adalet arıyorum. 11 duruşmadır, kızımın katili ile yüzyüze geliyorum. Kızımın öldürme anını, gözümün önünde anlatıyor. Anneyim, benim ciğerim yanıyor. Biz taş değiliz, yüreğimiz taş değil. Sayın başbakan siz de annesiniz, babasınız. Bir an kendinizi bizim yerimize koyun. Biz nasıl bu acıya dayanıyoruz. Biz insan değil miyiz?" dedi.

Kocası tarafından öldürülen Ferdane Çöl'ün annesi Suna Maviş "Azmettirenleri görmüyor musunuz sayın başbakanım? Gözlerimizin yaşını görmüyor musunuz? Bu kadar anneyiz burada. Başbakan, cumhurbaşkanı bizi görmüyor mu? Ağır müebbet hapis cezası istiyoruz. Azmettirenlere de, öldürenlere de ağır müebbet cezası istiyoruz" dedi.

Boşandığı eşi tarafından tehditler aldığını açıklayan Fatma Yolcu, "Üç senedir boşandığım eşim beni rahatsız ediyor. 'Polisin önünde kafanı da keseceğim' diyor. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne başvurdum. Hiç kimse sesimi duymadı. Ancak dün gazeteye çıkana kadar? Bilmiyorum ne olacak. Ama örnek olarak buraya geldim. İnşallah ölmeden bu işin içinden çıkarım" dedi.

FOTOĞRAFLI - İstanbul/ Beyoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beyoğlu'nda Yakınlarını Kaybedenler, Kadın Cinayetlerini Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement