Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri AKM'de tanıtıldı - Son Dakika
Genel

Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri AKM'de tanıtıldı

Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri AKM'de tanıtıldı -Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "Sanatta özgün ekollere sahip bir ülke konumuna gelmemize dair hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz" Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri Taksim'de bulunan Atatürk Kültür...

12.05.2022 22:43  Güncelleme: 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri AKM'de tanıtıldı

- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "Sanatta özgün ekollere sahip bir ülke konumuna gelmemize dair hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz"

İSTANBUL - Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turizmin ülke çapında gelişmesine, şehirlerimizi marka şehirler yapmaya, eşsiz kültür mirasımızın yaşatılması ve tanıtılmasına, sanatta özgün ekollere sahip bir ülke konumuna gelmemize dair hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca İstanbul ve Ankara'nın tarihi ve güncel kültürel zenginliklerine canlılık katmak ve bu kültürel mirası dünya vitrinine taşımak üzere hayata geçirilen Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz,İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli,Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Msgs Rektörü Handan İnci Elçi ile pek çok ülkeden başkonsolosluk ve kültür bakanlıkları çalışanları ile emektar Yeşilçam oyuncuları da katıldı.

"Beyoğlu ile beraber Başkent Kültür Yolu Festivali'ne de start veriyoruz"

Festivallerin tanıtımını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Beyoğlu Kültür Yolu adıyla 3 yıl önce hazırlıklarına başladığımız projenin, 29 Ekim 2021'de açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni Atatürk Kültür Merkezi ile 2. aşamasına geçtik. 29 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında da bu eşsiz kültür-sanat rotasını, kendisi de başlı başına bir marka olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile dünya vitrinine çıkardık. 2021'in detaylarına çok girmeden sadece rakamları vereceğim ki sayılar ulaşılan başarıyı inkara yer bırakmayacak şekilde gözler önüne seriyor. 1400 festival çalışanının özverili mesaisi ile sorunsuz gerçekleştirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'ne 2183 sanatçı katıldı, 78 ayrı noktada 381 etkinlik gerçekleştirildi ve 7,8 milyon ziyaretçi ağırlandı. Uluslararası basının da yoğun ilgi gösterdiği festivalimiz Cumhuriyet tarihinin tartışmasız en büyük ve en başarılı kültür-sanat etkinliği olmuştur. Hiçbir zaman olanla, ulaşılan seviyeyle yetinmediğimizi sizler de biliyorsunuz. İstanbul'a ve Türkiye'ye marka değer kazandırmak adına başlayıp neticelendirdiğimiz Kültür Yolu projesini yaygınlaştırmayı; Festivali, diğer şehirlerimizi de dahil ederek festivallere dönüştürmeyi ve geleneksel hale getirmeyi kararlaştırdık. Bu ay Beyoğlu ile beraber Başkent Kültür Yolu Festivali'ne de start veriyoruz" dedi.

"16 gün boyunca sokak ve meydanlar sahneye dönüşecek"

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali hakkında bilgilendirme yapan ve sokakların sahneye dönüşeceğini kaydeden Bakan Ersoy, "Festival takvimimiz 28 Mayıs-12 Haziran arasındaki 16 günlük dönemi kapsamaktadır. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali bu yıl, 53 farklı kültür sanat kurumunun da katılımıyla 84 farklı noktada, 4500'ün üzerinde sanatçının 1500'den fazla etkinliğine ev sahipliği yapacak. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin açılışı, Rebetiko müziğinin önde gelen isimlerinden Glykeria'nın AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda gerçekleştireceği özel bir konserle yapılacak. Festival boyunca da AKM operadan dijital sanatlara, sinemadan söyleşiye, tiyatrodan çocuk etkinliklerine kadar geniş yelpazede bir seçki sunacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bestelenen ve dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nde yapan Sinan Operası, festival kapsamında bir kez daha Mimar Sinan'ın görkemli yaşamını AKM'de sahneye taşıyacak.

16 gün boyunca sokak ve meydanlar da sahneye dönüşecek. Galata Kulesi, Şişhane Meydanı, Fransız Sokağı, Tomtom Sokak, Odakule, Karaköy Vapur İskelesi ve daha pek çok yer, açık hava sahneleri ile festival havasını yaşatacak. Söz konusu kültür sanat kurumları kendi programları ile festivalimizi zenginleştirmek adına bizlerle çok değerli bir iş birliği içindedirler. Unutmayalım ki yaratılan imkanlar, onun kıymetini bilerek değerlendirenlerle bir sonuca ulaşır. Bakanlığımız ve devletimizin bütün ilgili kurumları burada çok ciddi bir projeyi hayata geçirmiştir" diye konuştu.

"Başkent Kültür Yolu Festivali 300'den fazla etkinlikte 1500'den fazla sanatçıyı ağırlayacak"

Konuşmasının devamında Başkent Kültür Yolu Festivali'nin Ankara'nın marka değerini arttıracağının altını çizen Bakan Ersoy, "Başkent Kültür Yolu Projesi, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi ile birlikte Türkiye'nin en kapsamlı kültür-sanat projesi olma özelliğini taşıyor. Ankara, Başkent Kültür Yolu ekseninde gerçekleştirilecek festival ile ilk kez geniş çapta bir kent festivaline kavuşuyor. Başkent Kültür Yolu rotası, 4.7 kilometrelik bir güzergahta Ulucanlar Müzesinden başlayarak CSO Ada'ya kadar uzanıyor. Bu güzergahta Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Erimtan ve Koç Müzeleri, Hacı Bayram-ı Veli Camii, Hamamönü Tarihi Kent dokusu, Augustus Tapınağı ve Roma Hamamı, Resim Heykel, Etnografya ve İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzeleri, Ziraat Bankası Müzesi, PTT Pul Müzesi ile opera ve tiyatro binalarımız yer alıyor. Başkent Kültür Yolu ve Festivali, Anadolu'nun en eski uyarlıklarına ev sahipliği yapmış, 20'nci yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olarak bir kez daha yükselmiş olan Ankara'nın marka değerini artıracak ve dünya başkentleri arasındaki öncü konumunu sağlamlaştıracaktır. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile aynı tarihlerde, yani 28 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında ilkini düzenleyeceğimiz Başkent Kültür Yolu Festivali, 300'den fazla etkinlikte 1500'den fazla sanatçıyı sanatseverlerle buluşturacak. İki festival toplamda 2000'e yakın etkinliğe ev sahipliği yapacak; 6000'den fazla sanatçının performansına sahne olacak. Çok rahat söyleyebiliriz ki Türkiye, dünyada sadece birkaç örneğini görebileceğiniz, uluslararası seyahatlerde belirleyici olan ve ciddi ziyaretçi kitlelerini cezbeden marka kültür-sanat festivallerine kavuşmaktadır. İstanbul öncü adımdı, Ankara ile inşallah başarımızı perçinleyeceğiz. Bu adımları 1-16 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır Sur Festivali takip edecek. Seneye Mayıs ayı itibarıyla kültür yolu festivallerine İzmir'i de dahil etmiş olacağız" dedi.

"Festivaller sonrasında da bu rotalar kültürel hayata ivme kazandırmaya devam edecek"

Festivallerin ev sahibi şehirlerin kültür zenginliğinin uluslararası düzeyde tanınmasına yardımcı olacağını kaydeden Bakan Ersoy, "Bu kültür yolları ve festivaller hiç şüphesiz ki ev sahibi şehirlerimizin ve bölgelerin sosyal hayatını zenginleştirecek; kültür zenginliğinin korunmasında, sahip olduğu özgün değerler vesilesiyle gelişmesinde ve uluslararası düzeyde tanınmasında etkili olacaktır. Bakanlık olarak biz bu projelerle şehirlerin kültürel, mimari ve tarihi miraslarına dikkat çekerken, farklı kültürel deneyimleri de yaygınlaştırmayı amaçlamaktayız. Zira "Hem yaşayanlar hem de ziyaretçiler için" yaklaşımını gözeterek markalaştırılan rotalarda festivaller süresince düzenlenen yoğun etkinlikler, geniş kitlelerin kültür zenginliklerine erişmesine ve bunları deneyimlenmesine imkan sunmaktadır. Festivaller sonrasında da bu rotalar kültürel hayata ivme kazandırmaya devam edecek. Turizmin ülke çapında gelişmesine, şehirlerimizi marka şehirler yapmaya, eşsiz kültür mirasımızın yaşatılması ve tanıtılmasına, sanatta özgün ekollere sahip bir ülke konumuna gelmemize dair hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz. Attığımız her adım, hayata geçirdiğimiz her proje ve geleceğe dair yaptığımız tüm planlar birbiriyle bağlı, organik bir bütünün parçasıdır. "Turizm ve Kültür" bu bütünün ismidir. Her bir başlık kendi içinde özgün değerler taşımakta, birlikte ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatında büyümeye ve gelişmeye çok ciddi katkılar yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri AKM\'de tanıtıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri AKM'de tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AB Fonlarıyla Desteklenen SEECO Projesi Adana ve Mersin'de Tanıtıldı
    09 Mar AB Fonlarıyla Desteklenen SEECO Projesi Adana ve Mersin'de Tanıtıldı

    Avrupa Birliği tarafından fonlanan SEECO Projesi, Dünya Bankası koordinasyonuyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından Adana ve Mersin'de Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülüyor. Proje, girişimciliği destekleyerek Türkiye'nin hedef bölgelerinde kadınların ve gençlerin geçim durumlarını iyileştirmeyi ve sosyal uyumlarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, Çukurova Bölgesi'nde yeni kurulacak işletmelere kuluçka ve hızlandırma programları uygulanacak ve girişimcilere yaklaşık 3 milyon Euro hibe desteği sağlanacak.

  • İstanbul'da Organize Suç Operasyonu: 13 Tutuklama
    09 Mar İstanbul'da Organize Suç Operasyonu: 13 Tutuklama

    İstanbul merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, suç işleyen 19 şüpheliden 13'ü tutuklandı. Şahısların, sermaye sahibi iş insanlarından haksız maddi menfaat temini amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, yağma amaçlı tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi. Operasyonda 2 adet ruhsatsız tabanca ve 102 adet fişek ele geçirildi.

  • Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Adem Tuncer, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu
    09 Mar Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Adem Tuncer, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu

    Adem Tuncer, Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere meslek seçimi konusunda tavsiyelerde bulundu ve deneyimlerini paylaştı. Programa Vezirköprü Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer ile öğrenciler katıldı.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Kooperatif Üyeleriyle Buluştu
    09 Mar Bozüyük Belediye Başkanı Kooperatif Üyeleriyle Buluştu

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni ziyaret ederek kooperatif üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Bakkalcıoğlu, kooperatif üyelerine teşekkür ederek, gelecek dönemde de işbirliği yapacaklarını belirtti.

  • Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 234 araca 491 bin 818 TL ceza kesildi
    09 Mar Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 234 araca 491 bin 818 TL ceza kesildi

    Antalya'nın Alanya ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan genel trafik uygulamasında 234 araç ve sürücüsüne toplamda 491 bin 818 TL para cezası kesildi. Ayrıca 9 araç trafikten men edilirken, 1 sürücünün ehliyetine el konuldu.

  • Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
    09 Mar Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

    Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Hastane yönetimi, kadın doktorlar, sağlık çalışanları ve hastaları da unutmayarak çiçek takdim etti. Hastane yönetimi, kadınların hayatın her alanında değer görmesi gerektiğini vurgulayarak tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

  • Adıyaman'da Gençlik ve Spor İl Müdürü, Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Toplantı Yaptı
    09 Mar Adıyaman'da Gençlik ve Spor İl Müdürü, Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Toplantı Yaptı

    Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, kent genelinde görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, eğitimin sporla birlikte hareket etmesi ve öğrencilerin beden olarak da eğitilmesi gerektiği vurgulandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise öğrencilerin sportif alanlarda da başarılı olmalarının önemine değindi ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Başakşehir'de Ramazan Etkinlikleri Başlıyor
    09 Mar Başakşehir'de Ramazan Etkinlikleri Başlıyor

    Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayı için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Başakşehir Kent Meydanı, Sular Vadisi ve diğer parklarda gerçekleştirilecek etkinliklerle Ramazan'ın manevi atmosferi yaşatılacak.

  • 'Mahzen-5' Operasyonunda Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi
    09 Mar 'Mahzen-5' Operasyonunda Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Aydın'da gerçekleştirilen 'Mahzen-5' operasyonunda, üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyon kapsamında yakalanan 18 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 6'sı tutuklandı. Operasyon sonucunda, nitelikli dolandırıcılık, resmi ve özel belgede sahtecilik suçlarından yaklaşık 220 milyon lira haksız kazanç sağlandığı tespit edildi. Ayrıca, operasyonlarda çok sayıda silah, casus kamera, sahte fatura fişleri ve sahte kimlikler ele geçirildi.

  • Zaman daraldıkça AK Parti'nin Yeniden Refah'a karşı söylemleri de sertleşiyor
    09 Mar Zaman daraldıkça AK Parti'nin Yeniden Refah'a karşı söylemleri de sertleşiyor

    Son dönemlerde Yeniden Refah'a yönelik söylemlerin sertleştiği AK Parti cephesinde dikkat çeken bir çıkış da Mustafa Elitaş'tan geldi. Aday göstermedikleri isimlerin başta Yeniden Refah Partisi olmak üzere diğer partilerde soluğu almasını sert bir dille eleştiren Elitaş, "Bize aday adaylığı için müracaat edenler, başka kapılarda geziyor. Sanki görücüye çıkmış gibi" ifadelerini kullandı.

  • İl Genel Meclisi Üyeleri Görevlerini Tamamladı
    09 Mar İl Genel Meclisi Üyeleri Görevlerini Tamamladı

    2024 yılları arasında görev yapan İl Genel Meclis üyeleri son toplantılarını gerçekleştirdi. İGM Başkanı Fazlı Koç, 5 yıllık süreçte yapılan çalışmalara değinerek, yeni meclis üyelerine başarılar diledi.

  • Şarkışla Belediyesi Filosuna 9 Yeni Araç Ekledi
    09 Mar Şarkışla Belediyesi Filosuna 9 Yeni Araç Ekledi

    Şarkışla Belediyesi, filosuna eklediği 9 yeni araç için tanıtım töreni düzenledi. Törene Kaymakam Samet Öztürk, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ve diğer yetkililer katıldı. Belediye Başkanı Oğuz, araçların toplam değerinin 27 milyon lira olduğunu ve kredi kullanılmadan peşin alındığını belirtti. Yeni araçların ilçeye hayırlı olması temenni edildi.


Advertisement