Beyoğlu ve İstiklal'de Altyapı Çalışması - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu ve İstiklal'de Altyapı Çalışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nde altyapı, çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışması başlattı.

13.01.2017 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nde altyapı, çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışması başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstiklal Caddesi'nde açık kazıya kökten son verecek, altyapı sistemi kurulumu yapılacak. Zemini sürekli parçalayan nostaljik tramvay hattına elastomer (kauçuk) yapıda titreşimi sönümleyici maddeyle kaplı yeni raylar ve darbelere dayanımlı, 10x15x30 santimetre ölçekli doğal granit taş döşenecek.

Yağmur suyu ve atık su kanalları, açık kazı yöntemi yerine, boru itme teknolojisiyle zeminin 5 metre altından yapılırken, çalışmalar 02.00-11.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Etap halinde yürütülecek çalışmalarda, altyapı döşemesinde 150 metrelik, nostaljik tramvay hattı için 100 metrelik etaplamalar olacak.

Nostaljik tramvay hattında, söküm çalışmaları tamamlanan kısımlar geçici olarak betonlanacak. Böylece yaya ve araç geçişi aksamayacak. Çalışmayla İstiklal Caddesi'nde gelecekteki olası altyapı çalışmalarında kazı yapılmasına son verecek, toplamda 100 bin metre ve yüksek basınç dayanımlı 70 koruge boru döşenecek, 310 yeni yaklaşım bacası-menhol yapılacak.

Bu altyapı çalışmasından sonra İstiklal Caddesi'nde herhangi bir arıza ve yeni tesisat döşenmesi durumunda açık kazı yapılmadan çalışılabilecek.

İstiklal Caddesi'nde nostaljik tramvay hattının çevreye yaydığı titreşim ve kurumların caddede yapmak zorunda kaldığı altyapı kazıları nedeniyle kaplamanın zarar görmesi, caddenin konforu ve görünümü açısından üst kaplamanın yenilenmesini zaruri hale getirdi.

Öte yandan 26 yıldır aralıksız hizmet veren nostaljik tramvay hattı, cadde döşemelerine zarar vermesini kökten önleyen kauçuk malzemeyle kaplanacak. Yeni ray döşeme sistemiyle İstiklal Caddesi'nin zeminindeki kırılmaların engellenmesi hedefleniyor.

Çalışmaların detayları şöyle:

"Atık su ve yağmur suyu çalışmaların ilk bölümü, Tophane bölgesinden Galatasaray Lisesi istikametine doğru, aralık ayından bu yana hızla devam ediyor. Çalışmanın ikinci kolu; Galatasaray Meydanı- Taksim Meydanı arasında (bin metre) ve üçüncü kolu da Galatasaray Meydanı-Tünel arasında (2 bin 250 metre), 26 Ocak 2017'de 02.00'da başlayacak. Yağmur suyu ve atık su imalatlarının 15 Mart'ta tamamlanması planlanıyor. Nostaljik tramvay söküm ve yapım çalışmaları kapsamında ise 19 Ocak'ta Galatasaray Lisesi- Taksim Meydanı (bin 167 metre) ve Galatasaray Lisesi-Tünel (703 metre) arası aynı anda iki yönlü olmak kaydıyla 02.00 ile 11.00 arasında tramvay rayları söküm çalışmalarına başlanacak. Çalışmalar, 15 Mart'a kadar devam edecek. Söz konusu alanlarda 25 bin 500 metrekarelik bölüme granit kaplama yapılacak. Çalışma sahasının etrafı, yüksekliği 170 santimetrelik sac panolarla kapatılırken, vatandaşın mağdur olmaması için bina ve mağaza girişlerinde kullanılmak üzere özel yaya köprüleri tasarlandı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyoğlu ve İstiklal'de Altyapı Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement