Beypazarı - Aşti Arası Ulaşım Kolaylaşıyor - Son Dakika
Yerel

Beypazarı - Aşti Arası Ulaşım Kolaylaşıyor

Beypazarı - Aşti Arası Ulaşım Kolaylaşıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Beypazarı-Ankara AŞTİ arasında çalıştırılmak üzere özel toplu taşım hizmeti verilmesi kararlaştırıldı.

11.07.2017 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Beypazarı-Ankara AŞTİ arasında çalıştırılmak üzere özel toplu taşım hizmeti verilmesi kararlaştırıldı.

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez yönetiminde düzenlenen ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümüne ilişkin EGO otobüsleri ile raylı sistemlerinin ücretsiz ve 24 saat toplu taşım hizmeti vermesine ilişkin kararların da alındığı toplantıda, çeşitli kararlara imza atıldı. Toplantıda, Beypazarı ile Ankara AŞTİ güzergahında 30 adet, engelli ulaşımına uygun özel toplu taşım aracı çalıştırılmasına ve 0-6 yaş arası araçlar için 10 yıllık ihaleye çıkılmasına ilişkin başkanlık yazısı, oy birliğiyle karara bağlandı.

"En rahat trafik Ankara'da"

Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, Bilkent Şehir Hastanesi bölgesine rahat ulaşım için Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan ve çalışmalarına başlanacak olan 33 kilometrelik yeni bulvarlar projesine ilişkin olarak, "Güzel bir iş, ama biz grup olarak şunu önerdik; Bu otoyolların yapılmasıyla ilgili, bilimsel kişilerden yararlanılmasını istiyoruz" dedi.

Bunun üzerine Meclis Başkan Vekili Ölmez, CHP Grubu'na, "ODTÜ yolunun yapımı sırasında öğrenciler de dahil ne yaptığınızı biliyoruz" cevabını vererek, şunları söyledi:

"Dünyada 40'ın üzerinde başkent görmüş bir insanım. Ankara trafiğinden daha mükemmel bir trafik hiçbir başkentte görmedim. Londra ve Paris de dahil. Bugün Türkiye'nin kabul ettiği, ulaşım keyfi yaşanan bir şehirdir Ankara. Büyükşehir Belediyesi de bu konuyla ilgili her zaman öncü adımlar atmıştır. Bünyesinde de her meslekten uzmanlarla, gerekli değerlendirme ve planları yaparak hareket ediyor."

Büyükşehir'den, eğitime dolaylı destek

Başkent'te eğitimden sağlığa, sosyal ve kültürel etkinliklerden çeşitli yardımlara kadar pek çok konuda destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, eğitime ilişkin desteklerine de devam ediyor. Bu kapsamda, Temmuz ayı olağan toplantısında görüşülecek olan gündem maddelerinin yüzde 50'sine yakınını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Başkent'te teknik eğitime yeni derslikler kazandırmak üzere talep ettiği imar plan değişiklikleri kapsıyor. Derslik sayılarının artırılmasına yönelik olarak, bu ayki Meclis toplantısında 39 gündem maddesi yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmaları ve Büyükşehir Belediyesi'nin de plan değişikliği katkılarıyla, bin 612 devlet okulunun bulunduğu Ankara'da, 2018 yılı sonuna kadar toplam 300 okulun daha yapılması planlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beypazarı - Aşti Arası Ulaşım Kolaylaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement