Beypazarı'nda 'Baba Mirası' Komedi-dram Türü Sinema Filmi - Son Dakika
Güncel

Beypazarı'nda 'Baba Mirası' Komedi-dram Türü Sinema Filmi

Beypazarı\'nda \'Baba Mirası\' Komedi-dram Türü Sinema Filmi

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı dizi ve sinema filmlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

10.09.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı dizi ve sinema filmlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Senaryosu, proje sahibi Fuat Emir tarafından yapılan, 23 Ağustos'ta çekimlerine başlanıp, Sefa Özçelik'in yönettiği 98 dakikalık 'Baba Mirası' adlı komedi-dram türü sinema filminin 20 Eylül'de tamamlanması bekleniyor.

Filmde Yakup Yavni, çok sayıda filmde baş rol oynayan Mehmet Emin Eren, bestekar Mansur Ark, sanatçı Latif Doğan, Hüseyin Kağıt, Veli Erdem Karakülah, İbocan, Mustafa Can, 1994 Türkiye Güzeli ve kainat güzeli 2'ncisi, 'Kurtlar Vadisi' dizisinde 'Mete'nin sevgilisi', 'Eyvah Babam' filminin baş rol oyuncusu Nesrin İşçi', Ümit Taşkın, Ayten Öztürk, Furat Emir, Selçuk Şimşek,Yakup Alar, Belkıs Akçil gibi sanatçılar rol aldı.

Proje sahibi ve senaryo yazarı Furat Emir, yeni bir albümü çıkmasına rağmen sahnelere çıkamadığını, tüm enerji ve vaktini bu film için harcadıklarını belirterek, şöyle dedi;

"Aslen Erzurumlu'yum. Babam Beypazarı Uruş Beldesi'nde 22 yıl öğretmenlik yapmış. Ben de Uruş'ta doğdum. İlk ve orta okulu Uruş'ta, Lise 2'ye kadar Beypazarı'nda okudum. Babam; 1998 yılında vefat etti. Mezarı Uruş'ta. Uruş'un bir caddesine babamın adı 'Enis Fırat Caddesi' koymuşlar. Ben buralıyım. Babam öldükten sonra Uruş'tan ayrılarak Ankara'ya göç ettik ve eğitimimi Ankara'da tamamladım. Bu yüzden bu filmi Beypazarı'nda çekmeyi uygun bulduk. Beypazarı'nın film çekimleri için doğal bir plato olması da bu filmin burada çekilme sebeplerinden biri. Filmin adı 'Baba Mirası.' 26 Ocak babamın vefat, yönetmenimiz Sefa Özçelik'in de doğum yıldönümü. Bu tarihte filmin galasını da Beypazarı'nda yapacağız. Ocak ayında sinemalarda filmimiz gösterime girecek."

Filmin konusu hakkında da bilgi veren Furat Emir, şöyle konuştu:

"Annelerini küçük yaşta kaybetmiş 3 kardeş, babalarının maddi durumları nedeniyle yetiştirme yurdunda büyümüşler. Biri turizmci, biri Dermatolok, diğeri müzisyen olan kardeşler, babalarının vefatıyla köye gelirler. Babalarının vasiyeti üzerine mirası alabilmek için köyde bir ay kalmaya karar verirler. Mirası hak etmek için köy hayatı yaşayıp, geçimlerini köyden sağlamak ve köylü olmak zorundadırlar. Köy yaşamı 3 kardeş için sürpriz olaylara gebedir. Komedi içinde verilen dramla film içinde aile bağlarının önemi, yetiştiği yurtların öğrencilere kattığı kültür ve bilgi deneyimleri, geçmiş nesillerdeki unutulan köy adetlerinin, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarımı sağlanmaktadır. Komedi ve dram iç içedir."

Sinema sanatçısı 'Şero Ağa' lakablı Mehmet Emin Eren ise, birçok projede ve filmde başrol oynadığını belirtirken, bu projenin kendisini çok heyecanlandırdığını, senaryosundan çok mutlu olduğunu söyledi. Eren, "Artık ölünceye kadar Türk sinemasına büyük eserler katacağımıza ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Bakan göze, duyan kulağa en iyisini yapmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bütün ülkemize iyi seyirler diliyorum" dedi.

Filmdeki rolü 'Cilt doktoru', adı 'Cesur' olan Mansur Ark'ın 'Mina' adıyla sevgilisi olan 1994 Türkiye Güzeli ve kainat güzeli 2'ncisi Nesrin İşçi de DHA mikrofonu ile sunuculuk yaptı, önce kendisini tanıttı, rol arkadaşı söz yazarı ve bestekar Mansur Ark ile röportaj yaptı. İşçi, "Beypazarı insanı çok sıcakkanlı. Herkesi Beypazarına bekliyoruz. Ben de burada ve çekimlerdeyim. Hep beraber bekliyoruz. Ben doktoru oynuyorum, çok keyifli. Beypazarı'ndayız, ekipçe çokmutluyuz" diye konuştu.

Bestekar Mansur Ark ise, Beypazarı'nın her şeyiyle güzel bir ilçe, insanlarının cana yakın olduğunu, 2 haftadır hiç sıkılmadığını söyledi. Ark, "Filmde ben de doktoru oynuyorum. Çektiğimiz bölümler çok keyifli ve çok çok komik. İnşaallah montajlarla ocak ayında hep beraber seyredeceğiz" dedi. Uruş Mahallesi sakinlerinden 55 yaşındaki Mustafa Özkan  ise, güzel bir filmin kasabalarında çekilmesinde mutlu olduklarını belirterek, "Sanatçılarla hem tanış olduk, hem de kaynaştık. Filmin Beypazarı ve beldemizde çekilmesi ilçemizin tanıtımına da büyük destek sağlayacak. Film ekibine köyümüzü açtık. Film platosu gibi çekilen sahneleri de seyrediyoruz" diye konuştu. - Beypazarıankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beypazarı'nda 'Baba Mirası' Komedi-dram Türü Sinema Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement