Beypazarı'nda taşımalı eğitim öğrencilerinin yemekleri meslek lisesinin mutfağında pişiriliyor - Son Dakika
Güncel

Beypazarı'nda taşımalı eğitim öğrencilerinin yemekleri meslek lisesinin mutfağında pişiriliyor

Beypazarı\'nda taşımalı eğitim öğrencilerinin yemekleri meslek lisesinin mutfağında pişiriliyor

Beypazarı Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 12 yıldır ilçedeki taşımalı eğitim öğrencilerinin yemeklerini hazırlayıp dağıtıyor.

07.12.2022 13:45  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beypazarı Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 12 yıldır ilçedeki taşımalı eğitim öğrencilerinin yemeklerini hazırlayıp dağıtıyor.

Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki okulun mutfağında öğretmenler, usta öğreticiler ve öğrenciler tarafından hazırlanan yemekler, taşımalı sistemle okullarına gelen 265 öğrencinin yanı sıra okul öncesine devam eden 50 çocuğa ulaştırılıyor. Ayrıca, ETİ Soda AŞ Özel Eğitim Uygulama Okulundaki 70 öğrenciye de iki yıldır yemek servisi yapılıyor.

Okul Müdürü Zeynep Özdemir, yaptığı açıklamada, aylık menülerin okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi tarafından kalori hesabına göre düzenlendiğini belirterek, "Bu kalori ve yemek menüleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da onaylanıyor. Yemek üretimi yaptığımız uygulama mutfağımızda haftalık 10 öğrencimiz nöbet tutarak öğretmenleri ve usta öğreticiler nezaretinde üretime katılarak eğitim alıyorlar." diye konuştu.

Özdemir, mutfaklarının İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenli olarak belirli periyotlarda denelendiğini söyledi.

Yemek atölyelerini gezerek öğretmenlerden ve usta öğretcilerden bilgi alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz ise burada pişirilen yemeklerin özel kaplar içinde soğumadan, servis aracıyla ilgili okullara dağıtımının yapıldığını anlattı.

Yılmaz, 12 yıldır bu hizmetin verildiğini dile getirerek, "385 öğrenciye yemek veriliyor. Hiçbir öğrencimizi aç ve açıkta bırakmıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beypazarı'nda taşımalı eğitim öğrencilerinin yemekleri meslek lisesinin mutfağında pişiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement