Beyrut Ile Adana Arasında Turizm Köprüsü Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Beyrut Ile Adana Arasında Turizm Köprüsü Kuruluyor

Beyrut Ile Adana Arasında Turizm Köprüsü Kuruluyor

Adana Ticaret Odası (ATO) ile Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) tarafından Lübnanlı turizmcilerle birlikte 'Beyrut - Adana Turizm Köprüsü Projesi' başlatıldı.

17.11.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Ticaret Odası (ATO) ile Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) tarafından Lübnanlı turizmcilerle birlikte 'Beyrut - Adana Turizm Köprüsü Projesi' başlatıldı.Adana'nın turizm ve ticaret hacminin yükseltilmesi için gerçekleştirilen proje çerçevesinde, Sheraton Oteli'nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün de katıldığı toplantıya çok sayıda Türk ve Lübnanlı turizm sektörü temsilcileri ile ATO ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altınsu, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ile davetliler katıldı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nde görevli Ticaret Müşaviri Emine Lekesiz, Lübnan Turizm Federasyonu Başkanı Pierre Achkar, Lübnan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Jean Abboud ve beraberlerindeki üst düzey yetkililer ile konuklara teşekkür eden ATO ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana ile Beyrut arasındaki direkt tarifeli uçak seferler ile Mersin-Beyrut limanları arasındaki konteynır gemi seferlerinin önemli olduğunu söyledi.

Lübnan'ın önde gelen turizmcileriyle birlikte Beyrut'ta incelemeler yaptıklarını anımsatan Menevşe, "Adana'da üretilen ürünlerin Lübnan pazarına satışı ve Lübnanlı işadamlarının Ortadoğu ve Afrika pazarlarındaki güçlü ticaret ağının ortaklaşa kullanılması konusunda mutabakata vardık. İki şehir arasında önemli bir turizm ve ticaret potansiyeli var. Bu alanda önemli bir işbirliği başlattık" dedi.

KATILIMCILAR KONUŞTU

Borajet Havayolu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol ise, Beyrut ve Adana arasında gerçekleştirdikleri uçak seferlerinin turizmi katkı sağladığını aktardı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Numan Olcar da, başlatılan proje ile turizmin daha da gelişeceğini vurguladı. Lübnan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Jean Abboud ise derin tarihsel ilişkileri olan Türkiye ile çok daha yakın işbirliği sağlayan önemli adımlar atacaklarını belirtti.

Lübnan Turizm Federasyonu Başkanı Pierre Achkar da, katılımcıları iki ülke ve kent arasında daha çok yatırıma çağırdı. Projeye destek veren Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altınsu, bugüne dek turizm projelerine 22 milyon liralık kaynak sağladıklarını belirterek her türlü destek için çalışacaklarını anlattı.

İki kentle ilgili görsel sunumların ve çalıştayların yapıldığı toplantıya katılan konuklara, ATO ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beyrut Ile Adana Arasında Turizm Köprüsü Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement