Beyrut'ta Suriyeli ve Lübnanlı Çocukların Resim Sergisi - Son Dakika
Güncel

Beyrut'ta Suriyeli ve Lübnanlı Çocukların Resim Sergisi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Suriyeli mülteciler için yürütülen bir proje kapsamında Suriyeli ve Lübnanlı çocuklar tarafından çizilen resimler sergilenmeye başlandı.

14.10.2017 02:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Suriyeli mülteciler için yürütülen bir proje kapsamında Suriyeli ve Lübnanlı çocuklar tarafından çizilen resimler sergilenmeye başlandı.

Lübnan Milli Eğitim Bakanlığı ile Kalkınma ve İmar Konseyi tarafından desteklenen "Kelebek Projesi" için hazırlanan resimlerden oluşan sergi, Beyrut kent merkezinde "Downtown" bölgesindeki çarşıda izlenime sunuldu.

Lübnan'ın 11 bölgesindeki 22 devlet okulunda eğitim alan 500 Suriyeli ve Lübnanlı çocuk tarafından çizilen çok sayıda resim ve levha, sergide yer alıyor.

Suriyeli ve Lübnanlı çocukları bir araya getiren serginin, Lübnan'a sığınan Suriyeli mültecilere yönelik ırkçılığın ve nefretin olmadığını göstermeyi amaçladığı vurgulandı.

Dünya Bankası tarafından da desteklenen projeye katılan çocuklar, "hayallerindeki ve gerçekte yaşadıkları evi, Lübnan ile Suriye ilişkisini, dostluk ve kardeşlik" gibi konuları, çizdikleri resimlere aktardı.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mervan Hammade, "Lübnanlı bir bakan olarak, vatanlarından zorla çıkartılmış ve Lübnan'da ağırlanan masum çocukların hünerleriyle oluşmuş bu serginin çok fazla anlam taşıdığını söylemek isterim." dedi.

Bu eserlerin sıradan birer resim olmadığına dikkati çeken Hammade, proje sayesinde Suriyeli ve Lübnanlı çocukların bir araya geldiğini ve güzel vakit geçirdiğini dile getirdi.

Serginin bir benzerinin Beyrut ile aynı anda ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleşen açılış töreninden canlı yayın bağlantısı da yapıldı.

Proje kapsamında hazırlanan 50 tablodon 40'ı Beyrut'ta, 10'u Washington'da sergileniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyrut'ta Suriyeli ve Lübnanlı Çocukların Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement