Beyrut'tan Adana'ya Turizm Köprüsü - Son Dakika
Ekonomi

Beyrut'tan Adana'ya Turizm Köprüsü

Beyrut\'tan Adana\'ya Turizm Köprüsü

Beyrut-Adana Turizm Köprüsü projesi kapsamında Beyrut’tan Adana’ya 55 kişilik heyet, katıldıkları toplantıda Türk temsilcilerle bir araya gelerek iki kentin ticari ve turistik potansiyelini geliştirmek için görüşmeler yaptı.

17.11.2016 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyrut-Adana Turizm Köprüsü projesi kapsamında Beyrut'tan Adana'ya 55 kişilik heyet, katıldıkları toplantıda Türk temsilcilerle bir araya gelerek iki kentin ticari ve turistik potansiyelini geliştirmek için görüşmeler yaptı.

Akdeniz'in sanayi, ticaret ve turizmde öne çıkan iki önemli kenti Adana ile Beyrut, Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş (ATAK) ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen proje sayesinde önemli bir işbirliğine imza attı.

Turizm alanında yüksek yoğunluklu işbirliği amaçlayan proje için Beyrut'tan devlet ve özel sektör temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 55 kişilik bir heyet, Adana'ya geldi.

Heyet, bir otelde düzenlenen Beyrut-Adana Turizm Köprüsü Toplantısı'na katıldı.

ATO ve ATAK Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Türkiye ve Lübnan'ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Türkiye'nin 2015 yılında Lübnan'a 658 milyon dolarlık ihracat, Lübnan'ın ise Türkiye'ye 78 milyon dolar ihracat yaptığına değindi. Menevşe, 2015 yılında 300 bin Lübnanlı'nın Türkiye'yi ziyaret ettiğine de dikkat çekerek, "Hedefimiz önümüzdeki yıllarda Lübnanlı turist pastasından Adana için büyük pay almaktır" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Beyrut'u Mersin ve Hatay'ın İskenderun ilçesine benzettiğini ve kültürel manada derin yakınlıklar bulunan Lübnan'a Türk milletinin Türk Telekom gibi önemli bir şirketi emanet ettiğini anlattı.

Lübnan Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Jean Abboud da gerçek ortaklık için işbirliğinin önemine vurgu yaparak, "Gerçekçi bir ortak iş birliğinin sağlanması hususunda büyük bir istek taşımaktayız. Bu isteğin yerine getirilmesi için ortak iş birliği eylem planının göz önünde tutulmasını talep etmekteyiz" şeklinde konuştu.

"Türkiye'ye Lübnan'dan yılda 300 bin turist geliyor"

Lübnan Turizm Federasyonu Başkanı Pierre Achkar ise Türkiye'ye her yıl 300 binden fazla turist gönderdiklerini ancak Türkiye'den Lübnan'a 10 binler civarında turist geldiğini ifade etti. Achkar, "İş birliğinin samimi olmasını istiyoruz. Birbirimize daha yakın olarak, ciddi şekilde ticari mübadele hacmimizi arttırabiliriz, ekonomimizi güçlendirebiliriz. Türkiye'de yatırımlar geçekleştirdik, gayrimenkuller satın aldık, buyurun siz de Lübnan'a gelin" ifadelerini kullandı.

"Adana Beyrut arası uçak seferlerini başlattık"

Borajet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol da Adana ve Beyrut arasında uçak seferleri başlattıklarını kaydetti.

ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Numan Olcar'ın da konuşmalarıyla katkı sunduğu toplantıda, kent dışında bulunan Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in mesajı da okundu.

Konuşmaların ardından Lübnan'dan gelen temsilcilere hediyeler verildi.

Açılış konuşmaları ve hediyelerin ardından ise Adana'nın Beyrut ile turizm alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi için mevcut avantajlar konuşuldu, ortak yol haritası çizildi. Toplantıda ayrıca Adana ile Beyrut arasındaki direkt tarifeli uçak seferlerinin her iki şehrin doğa, kültür, gurme, sağlık, alışveriş turizminin karşılıklı geliştirilmesinde çok etkili olacağı ortaya kondu. Adana'nın turizm potansiyelinin de irdelendiği toplantıda Lübnan'ın önde gelen turizmcileri, Adana'daki acenteler, oteller, hastaneler, alışveriş merkezleri ve sektör yetkilileri ile bire bir görüşmeler yapıldı.

İki gün boyunca kentte kalacak olan heyet, yapacakları gezilerin ardından ülkelerine dönecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Beyrut'tan Adana'ya Turizm Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement