Beyşehir Belediyesi'nde Ak Masa Birimi Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Belediyesi'nde Ak Masa Birimi Hizmete Girdi

Beyşehir Belediyesi\'nde Ak Masa Birimi Hizmete Girdi

Konya’nın Beyşehir İlçesinde Belediye bünyesinde oluşturulan “Ak Masa” birimi hizmet vermeye başladı.

24.07.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir İlçesinde Belediye bünyesinde oluşturulan "Ak Masa" birimi hizmet vermeye başladı.

Beyşehir İlçe Belediyesi Hizmet binasının zemin katında kurulan birimin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcıları Kamil Göksu ve Halim Gümüşel, meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, kurum amirleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi bünyesinde oluşturdukları birimin seçim beyannamelerinde de olduğunu anımsattı. Bu projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Özaltun, Ak Masa'nın vatandaşın gelip derdini anlatabileceği, yaptıracağı işini söyleyebileceği bir birim olduğunu söyledi. Bu birimdi iş başvurularından, mahallelere yapılacak hizmetler ve her türlü işler için vatandaşların gelip isteklerini belirtebileceğini vurgulayan Özaltun, birimin BİMER mantığıyla çalışacağını söyledi. Birimde biri bayan iki görevlinin mesai yapacağını, vatandaşlardan gelen istek ve dilekleri Beyşehir Belediyesi'nin ilgili birimlerine havale edip takibini de yapacağını anlatan Özaltun, "Yazılı veya sözlü olarak bu birime müracaat eden vatandaşlarımıza işin muhteviyatı, içeriği hakkında ya da yapıldığı veya yapılabilirliği hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Bu masanın oluşumu tüm belediyelerimizin hedefinde var. Konya'da merkez ilçeler dışındaki 28 ilçe içerisinde ilk olarak uygulayan Belediye olmanın da gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Beyşehir'de göreve geldikten sonra hep ilkleri yapmaya başladıklarını belirten Özaltun, bu birimin de bunlardan birisi olduğunu belirterek, vatandaşların Alo 153 numaralı Belediye'nin telefon hattını aradığında da bu birime gelmeden isteklerini yapabileceğini, görevlilerin bu istekleri kayıt altına alıp takibini yapacaklarını söyledi. Özaltun, 153 numaralı telefon hattının ak masa birimine de bağlandığını kaydetti.

Kaymakam Muzaffer Başıbüyük ise, konuşmasında, bu tür birimlerin devletin birçok resmi kurumunda olduğunu, belediyelerde de görmenin sevindirici olduğunu söyledi. Vatandaşa hizmetin en güzel örneklerinden birisinin hayata geçirildiğini vurgulayan Başıbüyük, birimin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından yapılan duaların sonrasında kurdele kesilerek Ak Masa biriminin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Kaymakam Başıbüyük ve Belediye Başkanı Özaltun, birimdeki görevlilerin yer aldığı masalara oturarak oluşumun işleyişi hakkında bilgiler aldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir Belediyesi'nde Ak Masa Birimi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement