Beyşehir'de "gençler yaşlılar el ele" projesi - Son Dakika
Güncel

Beyşehir'de "gençler yaşlılar el ele" projesi

Beyşehir\'de "gençler yaşlılar el ele" projesi

Beyşehir ilçesinde, üniversite öğrencileri sosyal sorumluluk dersi kapsamında hayata geçirdikleri "gençler yaşlılar elele" projesi kapsamında yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor.

29.01.2020 14:46  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir ilçesinde, üniversite öğrencileri sosyal sorumluluk dersi kapsamında hayata geçirdikleri "gençler yaşlılar elele" projesi kapsamında yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Yüksel Gürsoy, yaptığı açıklamada, fakülte olarak Beyşehir Belediyesi Evde Yaşlı Bakım Birimi ile ortaklaşa yürüttükleri projeye yedi öğrencilerinin dahil olduğunu belirtti.

Gürsoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşlılarda hayat; hastalık ve sıkıntılar ile devam ediyor. Yakın arkadaşlarını birer birer kayıp ediyor ve ölümü daha çok düşünmeye başlıyorlar. Bunun yanına bir de yalnızlık eklenince hayat gerçekten çok zor oluyor. Sohbet edecek ve gündelik işlerini yapamayacak duruma geliyorlar. Kimilerinin çocukları, akrabaları veya komşuları yok. Kapıları hiç çalınmayanlar bile var. Bu sebeplerden dolayı gençlerin yaşlıları daha iyi anlayabilmeleri için onların bulundukları ortamları ve zorlukları görmesi ve onlara destek olmalarını istedim. Bir gün hepimizin yaşlanacağını unutmamalıyız. Bu projemiz ile az da olsa çevremizde bulunan bakıma muhtaç yaşlılarımızın yüzlerini güldürmek istiyoruz.Bu cennet vatanı bize bırakan yaşlılarımıza mutlu ve sağlıklı bir hayat diliyoruz."

Projeye dahil olan öğrenciler ziyaret ettikleri evlerde, yaşlılarla sohbet ederek, dert ve sorunlarını dinleyip, yürütülen evde bakım hizmetlerine eşlik ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyşehir'de 'gençler yaşlılar el ele' projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor
    14:22 Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor

    Balıkesir'in Edremit körfezi ilçelerinde üretilen zeytin sütü, organik yöntemlerle elde edilen özel bir yağdır. Zeytinler taş değirmende ezilerek hiçbir baskı işlemi görmeden damlama yöntemiyle yağ elde edilir. Zeytin sütü, yüksek miktarda E vitamini, A.D.K vitaminleri, polifenoller ve mikro besinler içerir. Kalp damar sağlığına, kötü kolesterolü düşürmeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında kullanılan özel bir zeytinyağıdır ve doğal yollarla üretilip paketlenir.

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu
    14:20 AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu

    AŞTİ'ye 5-15 Nisan 2024 tarihleri arasında 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken, toplam 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar peronları doldururken, toplam 17 bin 662 otobüs de AŞTİ'ye giriş-çıkış yaptı. Yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı
    14:20 Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı

    Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 2 turundan da sonuç alınamadı. Yarın yapılacak 19. turda Mehmet Akarca ve Ömer Kerkez yarışacak.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.

  • Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu
    14:19 Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu

    Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikte doğaseverler ve motor tutkunları Yozgat Çamlığı'nda bir araya geldi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Advertisement