Beyşehir'de Kaymakam Şehit Yakınları ve Gazilerle Yemekte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Kaymakam Şehit Yakınları ve Gazilerle Yemekte Buluştu

Beyşehir\'de Kaymakam Şehit Yakınları ve Gazilerle Yemekte Buluştu

Konya’nın Beyşehir İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

19.03.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Beyşehir Gölü kenarındaki bir restoranda verilen yemekte okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından şehit yakınları ve gazilere hitaben bir konuşma yapan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, bulunulan coğrafyanın Türk insanının her zaman huzur içerisinde bulunmasına müsaade etmediğini söyledi. Kaymakam Başıbüyük, "Sürekli taarruzlara, saldırılara uğrayan bir coğrafyada yaşıyoruz. 1071 Malazgirt zaferinden sonra bu toprakların kutsallaşarak bugünlere kazandırılması ancak birçok canımızı bu topraklara katmamızla mümkün oldu" dedi.

Bunun geçmişte böyle olduğu gibi, günümüzde de böyle, belki gelecekte de böyle olmaya devam edeceğini vurgulayan Başıbüyük, "Şehit yakınlarımız elbette ki en değerli varlıklarını, canlarını bu vatan için kaybettiler, onlar inşallah cennette sizleri bekliyor, inşallah orada birlikte olursunuz. Gazilerimiz uzuvlarını bu toprağa katarak bu toprağı kutsallaştırdı, amaç birlik ve beraberliğimizin muhafazası, topraklarımızın gelecek nesillerimize kutsal bir vatan olarak aktarılması. İnancımız, zaten vatanını korumanın kutsallığından bahsediyor, dolayısıyla biz şehit olmayı birlik ve beraberliğimizin muhafazası için en değerli canımızı uzvumuzu vermeye millet olarak her zaman alışkın ve hazırız. Ben şehit ailelerine Allah'tan sabırlar ve cennette bir tanelerine kavuşmalarını diliyorum, gazilerimize de huzurlu hayırlı ömürler diliyorum" diye konuştu.

Yemeğe, Beyşehir Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Buğra Türker, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, daire amirleri, STK temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Kaymakam Şehit Yakınları ve Gazilerle Yemekte Buluştu - Son Dakika


Advertisement