Beyşehir'de Tarım ve Hayvancılığın Geliştirilmesi İçin Yol Haritası Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Tarım ve Hayvancılığın Geliştirilmesi İçin Yol Haritası Hazırlanıyor

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir bölgesinde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için her iki haftada bir toplantı gerçekleştirileceğini, bu toplantılarda projelerin konuşulacağını ve bir yol haritasının hazırlanacağını söyledi.

12.01.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir bölgesinde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için her iki haftada bir toplantı gerçekleştirileceğini, bu toplantılarda projelerin konuşulacağını ve bir yol haritasının hazırlanacağını söyledi.

Akış, Beyşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen bölge tarımının ve hayvancılığının ele alındığı toplantıdaki konuşmasında, Beyşehir bölgesinde tarım ve hayvancılık konusunda bugüne kadar hayata geçirilen projeleri görüştü.

Yeni dönemde hayata geçirilmesi talep edilen projeler hakkında bir yol haritasının hazırlanması gerektiğine dikkati çeken Akış, toplantıda biraraya gelen ekibin bundan böyle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü nezdinde 15 günde bir toplanacağını açıkladı.

Bu toplantılarda bölgedeki tarım ve hayvancılığın ayağa kaldırılması konusunda ele alınacak çalışmaların belirleneceğini bildiren Akış, "Bu ekip, 15 günde bir toplantı yaparak bölgemizdeki tarım ve hayvancılık konularını ele alacak, öncelikle kendi aramızda görüş alışverişinde bulunup bir karara varılmasının ardından ayda bir kez de tarım danışmanları ve il genel meclis üyelerinin de katılımıyla ikinci bir buluşma gerçekleştirilecektir" dedi.

Bu toplantılara, ilçe belediye başkanı ve partisinin ilçe başkanı ile birlikte kendisinin de zaman zaman iştirak ederek ekibe destek vereceklerini anlatan Akış, özellikle Beyşehir'de kooperatifçilikle ilgili bir çalışmanın yapılmasını, belde ve köylerin bu konu ile ilgili ciddi bir şekilde bilgilendirilmesini, devletin tarım ve hayvancılıkla ilgili olarak çok ciddi desteklerinin olduğunu ama bundan bir ferdin tek başına değil kooperatif olarak yararlanılmasının daha kolay olduğunu ifade etti.

Akış, heyetin çalışmaları doğrultusunda bölgedeki sulanabilir alanın artırılması gerektiğini belirterek, bununla ilgili projelerin de hazırlanmasını isterken, bu hususta nelerin yapılabileceğinin heyetin vereceği kararlar doğrultusunda belirlenmesinin ardından Ankara'da çalışmaları takip etmeye başlayabileceklerini kaydetti.

Toplantıya, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kırşayaka, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, Beyşehir Tarım ve Kredi Kooperatifi Müdürü Abdurrahman Sevgili, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, il genel meclis üyeleri, tarım çalışanları katıldı.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Tarım ve Hayvancılığın Geliştirilmesi İçin Yol Haritası Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement