Beytüşşebap'taki rafting yarışması sona erdi (2) - Son Dakika
Güncel

Beytüşşebap'taki rafting yarışması sona erdi (2)

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen Rafting Açık Yaş Kadın Erkek Kotalı Türkiye Şampiyonası finali son etap yarışlarının ardından tamamlandı.

10.10.2020 19:09  Güncelleme: 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen Rafting Açık Yaş Kadın Erkek Kotalı Türkiye Şampiyonası finali son etap yarışlarının ardından tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile Türkiye Rafting Federasyonu tarafından Ayvalık köyünde düzenlenen şampiyonada,18 kulüpten 88 sporcu yarıştı. Bu yarışlarda 40 hakem görev aldı. Şölen havasında geçen şampiyonada Kürtçe, Türkçe şarkılar seslendirildi.

Kato Dağı eteklerinde Habur Çayı'nda yapılan son etap yarışmalarının ardından en iyi derece elde eden takımlar, Açık Yaş Erkek kategorisinde İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü, Açık Yaş Kadın kategorisinde Tunceli Gençlik Spor Kulübü ve Karma kategoride Muğla'dan Sarsala Spor Kulübü oldu.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, ödül törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Rafting şampiyonasının şenlik havasında geçtiğini ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

"Ortaya çok güzel bir fotoğraf çıktı. Bu fotoğraf birlik, beraberliğimizi en güzel yansıtan bir fotoğraftı. Bu etkinliğimize 40 ilimizden gelen sporcularımız oldu. Hem burada rafting şampiyonasında yarıştılar hem de buradaki insanlarla kaynaştılar, dostlukları paylaştılar, gönül bağı kurdular. Bu tür spor müsabakaları vesilesiyle dostluklar kalıcı olacaktır. Bölgemiz çok şükür huzur ve güvenlik iklimini yakalamış durumda. Bu vesilesiyle emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza, federasyon yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu huzur iklimi de daim olacaktır. Bu tür spor müsabakalarının devamı da gelecektir,"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan da şampiyonanın yapılmasının bölgede çok şeyin değiştiğini gösterdiğini, bu tür etkinliklerin devam edeceğini vurguladı.

Bölgenin bu anlamda çok iyi sporcular yetiştireceğini dile getiren Orhan, "Etkinliğin bir diğer olumlu tarafı da doğu ile batı kardeşliğine bir nebze katkı sağlamasıdır. Bir hafta boyunca kardeşlerimiz tanışıp kaynaşıyorlar. Bölge için önemli etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ise organizasyonu 10 gün içerisinde gerçekleştirdiklerini belirterek, "40 ilden sporcuları etkinliğe getirdik. Artık hedefimiz burada uluslararası bir organizasyon yapmaktır. Bunun için bugünden itibaren çalışacağız." diye konuştu.

Beytüşşebap\'taki rafting yarışması sona erdi (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beytüşşebap'taki rafting yarışması sona erdi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.


Advertisement