Beyzanur İstedi Odunpazarı Yaptı! - Son Dakika
Güncel

Beyzanur İstedi Odunpazarı Yaptı!

23 Nisan'da başkanlık koltuğuna oturan Küçük Beyzanur'un park isteği üzerine Odunpazarı Belediyesi harekete geçti ve Türkmentokat Mahallesi'ne yeni bir park kazandırdı.

16.12.2017 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Parkın açılışı ise yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Türkmentokat Mahallesine yapılan parka; Milli Mücadele Kahramanlarından, Türkmentokat doğumlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 4'üncü dönem Eskişehir Milletvekili Cafer Sayılır'ın adı verildi. Cafer Sayılır Parkı ile Odunpazarı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un makamını devrettiği Beyzanur Kunt'a verdiği sözü tutmuş oldu.

Cafer Sayılır Parkı'nın açılışına CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, CHP Eskişehir Eski İl Başkanı Nihat Çuhadar, Türkmentokat Mahalle Muhtarı Ali Osman Güzel, Cafer Sayılır'ın torunları Serpil Atakan ve Cafer Özdemir, Küçük Başkan Beyzanur Kunt, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ile çok sayıda Tükmentokatlı katıldı.

BAŞKAN KURT: "BEYZA VE TÜRKMENTOKAT'TAKİ ÇOCUKLARIN VE ANNELERİNİN YÜZÜNDE TEK BİR TEBESSÜME NEDEN OLDUYSAK NE MUTLU BİZE"

Parkın açılış konuşmasını yapan Başkan Kurt, bu parkın 23 Nisan'da Belediye Başkanlığı görevini devralan Beyzanur Kunt'un talimatları ile yapıldığını söyledi. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Beyza, bana talimat vereceğim dedi ve Park ve Bahçeler Müdürümüzü arayarak 'Türkmen Tokatımıza bir park istiyorum' dedi. Biz, o talimatı yerine getirdik. Tamamen Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin teknik çalışmaları, elemanları ve işçileriyle yapılmıştır. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve müdürümüze teşekkür ediyorum. Şehirde mahallelerde ne varsa, köylerde de o olacak sloganımızdan hareketle buraya güzel bir park yaptık, bugün de açılışını yapıyoruz. Bu köyün yetiştirmiş olduğu bir değerin unutulmamasını istedik. Türkiye'de bugünlere gelmiş isek, geçmişte Türkiye için savaşanların, mücadele edenlerin, kahramanlık yapanların yad edilmesi ve onların hakkının teslim edilmesi gerektiğini düşünenlerdeniz. O nedenle de bu parkımıza; Türkmentokat doğumlu milli mücadele kahramanlarımızdan 4.Dönem Eskişehir Milletvekili Cafer Sayılır'ın adını verdik. Hem Eskişehir hem de Türkmentokat, Cafer Sayılır'ın kim olduğunu öğrenmiş oldu. Sahip çıkmanızı diliyorum. Tıpkı Türkmentokat'ta daha sonra yetişen Hacı Ziya Çalışır gibi. Hacı Ziya Çalışır da bu köye emek vermiş, mücadele etmiş büyüklerimizden birisi. Onu da unutmayın diye getirdik. Nihat Çuhadar, bizim yıllarca birlikte politika yaptığımız, değerli bir arkadaşımız. O da Türkmentokatlı. Yahya Çelik, o da bizim arkadaşımız. Bu isimleri ileride unutmayın. Son olarak da şunu söylemek istiyorum; Beyza ve Türkmentokat'taki çocukların ve annelerinin yüzünde tek bir tebessüme neden olduysak ne mutlu bize... Ben katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum."

"GERÇEKLEŞMESİNİ İSTEDİĞİM BİR GÜZELLİKTİ, GERÇEKLEŞTİ"

Başkan Kurt'tan sonra konuşma yapan Küçük Başkan Beyzanur Kunt, "Bugünün ve bu parkın bende ayrı bir yeri var. Bir günlüğüne oturduğum başkanlık koltuğunda gerçekleşmesini istediğim bir güzellikti ve gerçekleşti. Bu parkta emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı

sunar, köyümüz adına hepinize teşekkür ederim" dedi.

Küçük Başkan Beyzanur Kunt'un yanı sıra Türkmentokat Mahalle Muhtarı Ali Osman Güzel ile Cafer Sayılır'ın torunları Serpil Atakan ve Cafer Özdemir de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Başkan Kurt ile katılımcılar Cafer Sayılır Parkı'nın açılışını gerçekleştirerek, parkı gezdi. Küçük Başkan Beyzanur Kunt, parkta yer alan çocuk oyun alında oyunlar oynarken, Başkan Kurt da Küçük Beyzanur'a eşlik etti.

2 bin 110 m2 büyüklüğünde olan Cafer Sayılır Parkında; 135 m2 çocuk oyun alanı, 90 m2 fitness alanı ve 1400 m2 de yeşil alan bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beyzanur İstedi Odunpazarı Yaptı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement