Bez Bebek Yapıp Para Kazanıyor - Son Dakika
Güncel

Bez Bebek Yapıp Para Kazanıyor

Bez Bebek Yapıp Para Kazanıyor

Niksar'da 3 yıldır evde bez bebek yaparak aile ekonomisine katkı sağlayan genç kadın, ilçeye gelen ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu.
Tokat'ın Niksar ilçesinde örgü bebek tasarımcılığı yapan Derya Özkan adlı bayan, 3 yıldır evde hazırladığı...

03.12.2013 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niksar'da 3 yıldır evde bez bebek yaparak aile ekonomisine katkı sağlayan genç kadın, ilçeye gelen ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu.

Tokat'ın Niksar ilçesinde örgü bebek tasarımcılığı yapan Derya Özkan adlı bayan, 3 yıldır evde hazırladığı bebeklerin ilgi görmesi nedeniyle birbirinden renkli bebeklerini halkla buluşturmayı başardı. Derya Özkan, örgü yöntemiyle ürettiği el emeği göz nuru bebeklerin yanı sıra çivili kasnakta, içinde rengarenk kurdele çiçeklerin de bulunduğu örtüler yapıyor. Dantel ve oya tekniğinin pabucunu dama atan bu yeni uygulamanın hayli tutkunu var.

Bez bebeklere çocukların büyük ilgi gösterdiğinin altını çizen tasarımcı Derya Özkan; "Aslında bir merak sonucu başlayan örgü bebeklerime çevremdeki arkadaşlarımdan da talep olunca, ürettiklerimi satarak ticaretini yapmayı düşündüm. Üç senedir evde ürettiğim çalışmalarımı bir tesadüfle Niksar Belediye Başkanımız Duran Yadigar beye gösterdim. Kendisi, hanımlara yönelik istihdamı geliştirmek amacıyla Sokak Atölyelerini desteklediklerini ve bu konuda bize de yardımcı olabileceklerini belirtti. Sağ olsun yer göstererek, üretimlerimize olanak sağladı. Önce arastada, şimdi de Ayvaz Park'ta üretimimi sürdürüyorum. Projemizle ilgili başlıca sorunumuz; tüm Sokak Atölyelerinin başta yaşadıkları pazarlama sorunudur. Kararlıyım; 17. Sokak Atölyesi olarak nitelikli bebekler ve örtüler hazırlıyorum. Örgü bebeklerimle çocuklara hitap ediyorum. Bu nedenle de özellikle çizgi film kahramanlarını, geleneksel ve folklorik değerlerimizi bebek olarak tasarlıyorum. Örneğin; Pembe Panter, Şirin Baba, Pepe, Nasreddin Hoca, Kardan Adam ve Keloğlan gibi masal kahramanlarını çalışıyorum genellikle. Ama isteğe bağlı olarak, özel sipariş de üretebilirim. Otomobillere asmak amacıyla, 10 cm boyutlarında maskotlardan ve anahtarlıklardan tutun da 35-40 cm.'e kadar örgü bebeklerimiz mevcut. Hedef kitlemizin çocuklar olması nedeniyle üretimlerimizde çok duyarlı davranıyoruz. Sağlık sorunları yaratmaması için alerjik olmayan malzeme kullanıyorum. Yine bir örnek verecek olursam; bebeklerimizin içerisine doldurduğumuz elyaf, düşük kaliteli ucuz elyaf değil, boncuk elyaf diye tanımlanan üstün nitelikli anti-bakteriyel ve anti-alerjik bir elyaf kullanılıyor. Müşterilerimizin tercihi Keloğlan bebeğimiz, en fazla ilgi gören ve satılan ürünümüzdür. Çok kısa bir sürede 35 tane satıldı. Keloğlan almak için Ayvaz'a gelen müşterilerimiz var. Pepe ve Şirin Baba da istenen ürünlerimizden" dedi.

Genellikle yurt dışından Niksar'ı ziyaret eden Niksarlı hemşehrilerinin Sokak Atölyelerine ilgi gösterdiklerini söyleyen tasarımcı Derya Özkan, Niksar Belediyesi'nin desteğini de önemsediklerini ifade etti. Özkan, Niksar'da 20'ye yakın Kadın Üreticiler Sokak Atölyesi bulunduğunu sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bez Bebek Yapıp Para Kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement