Bıçaklar Kurbanlıklar İçin Bilendi - Son Dakika
Yerel

Bıçaklar Kurbanlıklar İçin Bilendi

Bıçaklar Kurbanlıklar İçin Bilendi

Kurban vayramına sayılı günler kala Van’da bıçak bileme esnaflarında iş yoğunluğu başlarken, bıçak, testere ve baltalar tek tek bilendi.

10.09.2016 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban vayramına sayılı günler kala Van'da bıçak bileme esnaflarında iş yoğunluğu başlarken, bıçak, testere ve baltalar tek tek bilendi.

20 yıllık bileme ustası Metin Cengiz Kurban'ın şartlarından birinin de hayvanı keseceğiniz bıçağın keskin olması şartı olduğunu hatırlatarak,"Halkımız hamd olsun bu anlamda bilinçlidir. Onun için her sene olduğu gibi bu sene de Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşlarımız bıçaklarını bilemeye başladılar. Bu yıl Kurban fiyatlarının yüksek olmasından dolayı rağbet biraz düşüktür. Yine de elhamdülillah işimizi yapıyoruz, ekmeğimizi kazanıyoruz. Burada koyun kırpma makineleri, testere ve kimi bıçaklar kendi üretimimizdir. Onun dışında kasap bıçakları, ev bıçakları, satır, balta kısacası kesici ve delici olarak aklınıza gelebilecek her türlü malzeme bizde mevcuttur" dedi.

"Bıçaklar gazete ile test ediliyor"

Burada bileme ve her türlü tamirat işlerini yaptıklarını aktaran Cengiz, "Kurban bayramından dolayı bıçak satır ve keserlerini getiren vatandaşlarımız için bileme yapıyoruz. Önce bileme makinemizle bıçaklarımız sivriltiyoruz daha sonra yağlı taş ile onun incelmesini sağlıyoruz. Son olarak da bıçaklarımızı temizleyip son olarak bir gazete parçasıyla keskinliğini test edip vatandaşımıza veriyoruz. İnşallah Kurban bayramı herkes için güzel geçer" diye konuştu.

"Rabbim Kurban vesilesiyle ülkemiz üzerindeki belaları def etsin"

Bıçaklarını bilemeye getiren Abdulsamet Alagöz de, "Mübarek Kurban bayramı için hazırlık yapıyoruz. Kurbanımızı aldık. Bu bayramda Allah rızası için kurban keseceğiz. Allah herkesin kurbanını kabul buyursun. Rabbim kurban vesilesiyle ülkemiz üzerindeki belaları def etsin. Müslümanlar ve tüm insanlar huzura kavuşsun. Allah'tan bunu diliyoruz. Herkesin bayramı şimdiden kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Bayram alışverişini de yaptıklarını anlatan Alagöz, "Bayram alışverişimizi yaptık. Şekerleme aldık. Çocuklar için kıyafet falan aldık. Sebze meyve kısacası bayram için gerekli tüm malzememizi bütçemize göre almaya çalıştık" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bıçaklar Kurbanlıklar İçin Bilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement