Biden'dan Netanyahu'ya ateşkes telefonu - Son Dakika
Dünya

Biden'dan Netanyahu'ya ateşkes telefonu

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesinde, İsrail-Filistin gerginliğinde ateşkes sağlanmasını desteklediğini söyledi. Ayrıca Mısırlı yetkililer de Hamas'la ateşkesi görüştü.

18.05.2021 00:42  Güncelleme: 01:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Flistin'e yönelik saldırıları sürerken ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada Biden'ın görüşmede, "Ayırt gözetmeksizin yapılan roket saldırıları karşısında İsrail'in kendini savunma hakkına kati desteğini dile getirdiği" belirtildi.

Biden'ın toplumlararası şiddet ile ilgilenilmesi ve Kudüs'te sükunetin sağlanmasına yönelik çabaları memnuniyetle karşıladığına işaret edilen açıklamada, "Biden, masum sivillerin korunmasını sağlamak için İsrail'i elinden gelen çabayı göstermeye teşvik etti. " ifadesine yer verildi.

BİDEN'DAN ATEŞKESE DESTEK

İki liderin, İsrail'in Gazze'deki diğer örgütler ve Hamas'a yönelik askeri operasyonlarını da değerlendirdiği aktarılan açıklamada, "Başkan Biden, bir ateşkese olan desteğini dile getirdi ve bu sona giden yolda ABD'nin Mısır ve diğer ortaklarıyla diyaloğunu ele aldı." bilgisi paylaşıldı.

Telefon görüşmesinde, iki liderin ve ekiplerinin süreç boyunca yakın iletişimde olunması konusunda mutabık kaldığı aktarıldı.

MISIR DA HAMAS'LA GÖRÜŞTÜ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de, Mısırlı yetkililerle İsrail ile ateşkes meselesini ele aldı.

Heniyye'nin Basın Danışmanı Tahir en-Nunu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Heniyye, biraz önce Gazze'de İsrail saldırılarını durdurmak için çaba gösteren Mısırlı yetkililerle görüştü." ifadelerini kullandı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, 16 Mayıs'ta video konferans yöntemiyle katıldığı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında, Mısır'ın gerilimin başlangıcından bu yana ateşkesin sağlanması ve barış müzakerelerine dönülmesi için çeşitli taraflarla yoğun görüşmeler yürüttüğünü söylemişti.

61'İ ÇOCUK, 36'SI KADIN OLMAK ÜZERE 212 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da ramazan ayında ibadet edenlere saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini evlerinden zorla çıkarma planı bölgede gerginliği tırmandırmıştı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 61'i çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 212 kişi hayatını kaybetti, 1400 kişi yaralandı.

Biden\'dan Netanyahu\'ya ateşkes telefonu
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Biden'dan Netanyahu'ya ateşkes telefonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • Ahmet Öztürk : Bu bir savaş.Savaşı başlatan hamas. kişi yer ayırımı yapmadan 3000 roket gönderen hamas.yunanistan her gün 300 roket istanbul a gönderse tepki gösterirmiydik? Yoksa yunanlıları düşünüp oturur seyredermiydik? 5 14 Yanıtla Ahmet : Filistinin veya başka arap ülkelerinin umrunda olur muydu sanıyorsun dünyanın tek iyilik meleği bizmiyiz önce halkına bak sorunlarını çöz refaha kavuştur sonra artanla dışarı gösteriş yapın züğürt ağa ve aç kabadayı bunların ki 1 2 Mulaim: Savaşın ne oldugunu bi öğren. İsrail savaş suçu işliyor. Senin mantığına sen bana tokat atıyorsun ben gidip çocuğunun ve annenin boğazını kesiyorum mecazi) savaşın ne olduğunu öğren sonra yorum yap 1 0 YAVAS: Yorumlarda sana baya iyi niyetli davranmislar,Sen galiba kizil yahudisin yada zihniyeti bozuk jönTürlerdensin.Ayni zamanda Bir Filistini göremeyecek kadar da körsün ondan dolayi sen bu konulara yorum yapma herkez iyniyetli cevap vermez. 1 0
  • Tek: Birgün gelecek gerçekten dünya amerika ve israil düşmanı olacak. Onların bu dünya yaptığını n karşılığını ağır ödetecek 16 1 Yanıtla
  • beykozlu: 2 şeytan poz vermış şeytanın en önde gidienleri 15 1 Yanıtla
  • Defne: Pislik busene yeter gerisi seneyemi dedin yerin dibine batın abd ve israil 16 0 Yanıtla
  • Ahmet: Rol yapıyorlar haydi araplar saf müslümanlar göreyim sizi durdurun şu savaşı pardon savaş iki taraflı olur zulümü diyecektim haydi arap prensleri şeyhleri trilyonluk uçarınıza veya altın kaplı elmas işlemeli arabanıza binin durdurun zulümü şeriatçi koyu müslümanlar tüm arap ülkeleri korkak ve aciz ezelden beri hainler dolar uşakları 10 2 Yanıtla
  • Ahmet öztürk e cevap: Kardeşim müslümanların ilk kıblesi mescidi aksadır ve müslümanların namusudur israil bizim namusumuza ve insanlık terörü estiriyor kafalarına göre filistinlileri evlerinden kovuyor burası benim diye birileri gelse seni evinden kovsa burası artık benim evim diye ne yapardın birileri senin namusuna göz dikse ne yapardın karşı tarafın hamlesinimi beklerdin yoksa ilk senmi harekete geçerdin .... 8 1 Yanıtla
  • Oldu mu şimdi?: Şimdi bunların ıkısınede inanan bir sürü sözde müslüman çıkar Medyanın rolü işte israil ve abd ateşkes için anlaştı falan yazık ölen bunca müslüman evladına 8 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor
    14:48 Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

    Hayrat İnsani Yardım Derneği, 'Dünya Kur'an Okuyor' sloganıyla yürüttüğü faaliyet kapsamında, Brezilya'da 5 bin Kur'an-ı Kerim'i dağıtıyor. Dernek, bugüne kadar 41 ülkede 1 milyon 400 binden fazla Kur'an-ı Kerim dağıtırken, Brezilya'da 3 bin Kur'an-ı Kerim Müslümanlara ulaştırıldı ve 2 bin Kur'an-ı Kerim'in de farklı bölgelere dağıtılması planlanıyor. Dernek yetkilileri, Türk Hava Yolları'na destekleri için teşekkür ederek, faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • AB, İran'a yönelik yaptırımları genişletme kararı aldı
    14:37 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişletme kararı aldı

    Avrupa Birliği liderleri, İsrail'e yönelik hava saldırılarının ardından İran'a uygulanan yaptırımların genişletilmesi kararı aldı. Yeni yaptırımlar, İran'ın insansız hava araçları ve füze üretimine yönelik olacak. Hamas, Hizbullah ve Yemen'deki Husilere silah sağlayan İranlı kişi ve kuruluşlar yaptırım listesine alınacak. İran Devrim Muhafızları'nın AB terör örgütleri listesine alınması önerisine ise şimdilik sıcak bakılmıyor.

  • Biden Ekibi ve Müttefikleri Trump için 'Hitler Domuzu' Lakabını Kullanıyor
    14:27 Biden Ekibi ve Müttefikleri Trump için 'Hitler Domuzu' Lakabını Kullanıyor

    ABD Başkanı Joe Biden'ın bazı yardımcıları ve müttefikleri, Donald Trump için 'Hitler Domuzu' lakabını kullanıyor. Trump'ın New York'taki sus payı davası sırasında uyuduğuna dair haberlere yanıt olarak bir Biden ile ilişkili kişi mesaj zincirinde 'Uykucu Hitler Domuzu' yazdı. Trump kampanyası, eski başkanın mahkemede uyuduğuna dair iddiaları '%100 sahte haber' olarak nitelendirdi.

  • Nijerya'da Boko Haram tarafından kaçırılan bir kız öğrenci daha kurtarıldı
    14:04 Nijerya'da Boko Haram tarafından kaçırılan bir kız öğrenci daha kurtarıldı

    Nijerya'da terör örgütü Boko Haram tarafından 2014'te düzenlenen okul baskınında rehin alınan kız öğrencilerden biri daha kurtarıldı. Nijerya Ordusu, terörizm ve isyanla mücadelede önemli adımlar attığını duyurdu. Lydia Simon adlı öğrenci, 3 çocuğuyla birlikte kurtarıldı ve Borno eyalet hükümetine teslim edildi. Operasyonda 3 Boko Haram üyesi etkisiz hale getirildi. Boko Haram, 2014'te 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı ve bazıları hala esaret altında tutuluyor.

  • BAE'de selde mahsur kalan kedi polis tarafından kurtarıldı
    14:00 BAE'de selde mahsur kalan kedi polis tarafından kurtarıldı

    Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) vuran şiddetli yağışlar sonucu oluşan selde mahsur kalan bir kedi, otomobilin kapı koluna tutunarak hayatta kalmaya çalıştı. Dubai polisi, kedinin yardımına koşarak onu kurtardı. Bu anlar, Dubai Medya Ofisi tarafından paylaşılan bir videoyla duyuruldu. Sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybederken, BAE'de 75 yılın en yüksek yağış miktarı kaydedildi.

  • Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırım Düşmesi Sonucu 71 Kişi Hayatını Kaybetti
    13:58 Pakistan'da Şiddetli Yağışlar ve Yıldırım Düşmesi Sonucu 71 Kişi Hayatını Kaybetti

    Pakistan'da yaşanan şiddetli yağışlar ve yıldırım düşmesi sonucunda Cumartesi gününden bu yana 71 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi ise yaralandı.

  • Model Natalie Reynolds, köpekbalığına kötü muamele suçlamasıyla eleştirildi
    13:31 Model Natalie Reynolds, köpekbalığına kötü muamele suçlamasıyla eleştirildi

    Natalie Reynolds, köpekbalığının sırtına oturup anüsünü yaraladığı ve hayvana kötü muamelede bulunduğu bir video nedeniyle eleştirildi. Reynolds, köpekbalığını denizden çekip karaya çıkardıktan sonra sırtına bir koşum takarak kontrol etmeye çalıştı. Ancak keskin derisi nedeniyle hayvandan indi ve yaralandı. Reynolds, kuralları ihlal ettiği için eleştirildi.

  • İsrailli bakan Filistinli esirlere idamı önerdi
    13:08 İsrailli bakan Filistinli esirlere idamı önerdi

    İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail hapishanelerindeki kalabalığı azaltmak için Filistinli esirlere idam cezası uygulanmasını önerdi. Ben-Gvir, Filistinli esirleri terörist ilan ederken yeni inşa edilecek gözaltı yerlerinden de mutlu olduğunu söyledi.


Advertisement