Biden'ın ay sonunda planlanan Orta Doğu seyahatinin ertelendiği iddia edildi - Son Dakika
Güncel

Biden'ın ay sonunda planlanan Orta Doğu seyahatinin ertelendiği iddia edildi

Biden\'ın ay sonunda planlanan Orta Doğu seyahatinin ertelendiği iddia edildi

ABD Başkanı Joe Biden'ın haziran sonunda İsrail ve Suudi Arabistan'a yapması planlanan ziyareti temmuza ertelediği iddia edildi.

04.06.2022 18:54  Güncelleme: 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden'ın haziran sonunda İsrail ve Suudi Arabistan'a yapması planlanan ziyareti temmuza ertelediği iddia edildi.

NBC televizyonunun ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde "ABD Başkanının bu ay içinde Suudi Arabistan ve İsrail'e yapmayı planladığı ziyaretlerin temmuza ertelendiği" ileri sürüldü.

Yetkililerin Körfez İşbirliği Teşkilatı (KİK) ile ABD, İsrail ve Ürdün arasındaki zirve için bölgeye yapacağı seyahat üzerine çalıştıkları ifade edilen haberde tarihlerin henüz net olmadığı belirtildi.

Diğer taraftan bir yabancı diplomat ve iki ABD'li yetkilinin NBC'ye, Biden'ın Orta Doğu seyahatinin Suudi Arabistan ayağının iptal edilebileceğini söylediği öne sürüldü.

Beyaz Saray yetkilileri, ABD basınına Biden'ın haziran sonunda Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceğini söylemişti.

Biden'ın Suudi Arabistan'ı ziyaret etme planı Washington'da tartışmalara neden olmuştu.

Biden 2020 başkanlık yarışında, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi nedeniyle bu ülkeye "parya" muamelesi yapacağı sözü vermişti.

CIA 2018'de Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın verdiği sonucuna varmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biden'ın ay sonunda planlanan Orta Doğu seyahatinin ertelendiği iddia edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi
    18:49 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi

    2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gerçekleştirildi. Forum, Çin ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak düzenlendi. Forumun amacı, modern İpek Yolu'nun ve uluslararası bağlantıların rolünün daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve uluslararası bir takipçi kitlesine hitap etmektir. Malezya Başbakan Yardımcısı Fadıllah Yusuf, forumda yaptığı açılış konuşmasında ikili ilişkileri derinleştirme çağrısında bulundu ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Malezya-Çin işbirliğinin merkezinde yer aldığını vurguladı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:49 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla 9.142,40 puandan tamamladı. Mali, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri değer kazandı. Altın ons fiyatı 2.233 dolardan işlem görürken, doların efektif kurunda artış yaşandı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yükselişle 86,8 dolardan işlem gördü.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:49 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Zorlu, Bilecik Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ile görüştü ve Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. İYİ Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Göksel Aydın ve diğer adaylara destek isteyen Zorlu, gazetecilere 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini söyledi.

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi
    18:48 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi. Sokağında domuz sürüsü gören vatandaş o anları kayda aldı. Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Evinde otururken sesleri duyan vatandaş, cama çıktığında domuz sürüsü ile karşılaştı. Durumu görünce hemen cep telefonun sarılan vatandaş, o anları saniye saniye amatör kamera ile kaydetti.


Advertisement