Biden, Kongreyi eylüldeki anlaşmayı onaylayarak olası demir yolu grevini durdurmaya çağırdı - Son Dakika
Güncel

Biden, Kongreyi eylüldeki anlaşmayı onaylayarak olası demir yolu grevini durdurmaya çağırdı

Biden, Kongreyi eylüldeki anlaşmayı onaylayarak olası demir yolu grevini durdurmaya çağırdı

ABD Başkanı Joe Biden, ülke çapında yeni bir grevin önüne geçmek için Kongreye demir yolu şirketleri ile 8 sendika arasında eylülde varılan anlaşmayı diğer 4 sendika için de yapması çağrısında bulundu.

29.11.2022 14:00  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden, ülke çapında yeni bir grevin önüne geçmek için Kongreye demir yolu şirketleri ile 8 sendika arasında eylülde varılan anlaşmayı diğer 4 sendika için de yapması çağrısında bulundu.

Biden, sektör temsilcilerinin, Kongre liderlerine demir yolu şirketleriyle herhangi bir anlaşmazlık durumunda sektörün duracağı ve bunun ekonomik olarak yıkıcı sonuçlar doğurabileceğine dair mektup göndermelerinin ardından Kongre üyelerini harekete geçmeye davet etti.

8 sendika ve demir yolu şirketleri arasında eylülde varılan anlaşmanın tüm sendikalar tarafından kabul edilmemesi halinde ekonomik sonuçların ağır olabileceğini vurgulayan Biden, Kongre üyelerine hitaben, "Açıkçası demir yolunun kapanması ekonomimizi mahveder. Demir yolu nakliyesi olmadan çok sayıda ABD endüstrisi kapanır." uyarısında bulundu.

Biden, kendisinin işçi yanlısı bir başkan olduğunu ancak grevin ekonomik sonuçlarının milyonlarca kişiyi etkileyebileceğini, bu yüzden eylülde varılan mutabakata benzer bir anlaşma yapılması gerektiğini kaydetti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, yaptığı açıklamada, eylülde varılan anlaşma şartlarını değiştiremeyeceklerine işaret ederek "Anlaşma için olması gereken yasal süreçlerin baypas edilmesine karşı isteksiziz ama ülke çapında yıkıcı bir greve engel olmak için harekete geçmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Pelosi, söz konusu anlaşmanın Temsilciler Meclisinde bu hafta görüşülebileceğini belirtti.

Sendikalardan 8'i anlaşmayı kabul ederken, 4'ü reddetmişti

Anlaşmayı reddeden 4 sendika, taleplerinin kabul edilmesi için 9 Aralık'a kadar süre tanıyıp aksi halde greve gidecekleri uyarısından bulunurken, anlaşmanın Biden tarafından onaylanması ise 4 sendikanın taleplerinin sonu anlamına geliyor.

Demir yolu şirketleriyle görüşen sendikalardan 8'i anlaşmayı kabul etmiş, 4'ü reddetmişti. Söz konusu sendikalar, işçilerin özlük haklarının daha fazla iyileştirilmesi talebinde bulunmuş, şirketler ise bunu reddetmişti.

Eylüldeki anlaşmaya dair Biden, yaklaşık 60 bin işçiyi ilgilendiren yeni anlaşmanın demir yolu çalışanlarının maaş ve çalışma koşullarını iyileştirdiğine işaret etmişti.

Amerikan Demir Yolları Birliği, 5 yıllık yeni anlaşmayla işçilere yüzde 24 maaş zammı ve kişi başı en az 5'er bin dolarlık ek ödeme yapılacağını duyurmuştu.

İşçiler, yeni anlaşmayla hastalık durumunda tedavileri için ücretsiz izin alabilme hakkına da kavuştu.

ABD'de nakliyenin önemli bir kısmı demir yoluyla gerçekleştirilirken, sendikaların greve gitmesi halinde günde yaklaşık 2 milyar dolarlık kayıp meydana geleceği tahmin ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biden, Kongreyi eylüldeki anlaşmayı onaylayarak olası demir yolu grevini durdurmaya çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    29 Mar Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi ve ziyareti sosyal medya hesabından paylaştı. Kurum ise Baykar'ın teknolojik çalışmalarını yerinde incelediğini ve bu deneyimden gurur duyduğunu belirtti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.


Advertisement