Biden yönetimine güvenmeyen eski İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD ile istihbarat paylaşımını kısıtladığı iddiası - Son Dakika
Güncel

Biden yönetimine güvenmeyen eski İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD ile istihbarat paylaşımını kısıtladığı iddiası

Biden yönetimine güvenmeyen eski İsrail Başbakanı Netanyahu\'nun ABD ile istihbarat paylaşımını kısıtladığı iddiası

NEW Biden yönetimine güvenmeyen eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD ile istihbarat paylaşımını kısıtladığı iddia edildi.

26.08.2021 16:58  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW Biden yönetimine güvenmeyen eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD ile istihbarat paylaşımını kısıtladığı iddia edildi.

New York Times gazetesinde, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in Beyaz Saray'da bugün ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme öncesi, eski Başbakan Netanyahu'nun Washington ile istihbarat paylaşımını Biden yönetimine güvenmediği gerekçesiyle azalttığı yönünde haber yer aldı.

ABD ile İsrail arasında uzun yıllara dayanan istihbarat paylaşımı olduğuna işaret edilen haberde, bu durumun, Biden'ın İsrail'in karşı çıktığı İran nükleer anlaşmasına geri dönme kararının ardından değiştiği belirtildi.

Haberde eski Başbakan Netanyahu'nun geçen baharda ulusal güvenlik yetkililerine İran'da planlanan operasyonlar hakkında ABD ile paylaştıkları bilgileri azaltmaları talimatını verdiği öne sürüldü.

İsrail'in dış istihbarat servisi Mossad'ın, İran'ın Natanz Nükleer Tesisi'ne saldırı konusunda ABD'yi sadece iki saat öncesinden bilgilendirdiği belirtilen haberde, ABD'nin bu operasyonu değerlendirmesi ya da İsrail'den saldırıyı durdurmasını istemesi için çok kısa bir süresinin olduğu ifade edildi.

Söz konusu istihbarat paylaşımı kısıtlamasına ilişkin New York Times'a konuşan İsrailli yetkililer, ABD'nin İsrail'in bazı operasyonları hakkında bilgi sızdırması nedeniyle bu önlemleri aldıklarını belirtirken ABD'li yetkililer ise bilgi sızdırma iddialarını reddetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biden yönetimine güvenmeyen eski İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD ile istihbarat paylaşımını kısıtladığı iddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement