Biga'da Okçuluk Festivali Nefes Kesiyor - Son Dakika
Spor

Biga'da Okçuluk Festivali Nefes Kesiyor

Biga\'da Okçuluk Festivali Nefes Kesiyor

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, kendisi de iyi bir okçu olan Kaymakam Fatih Genel tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Biga Sancak Beyi Osman Bey Okçuluk Festivali', Dikmen Köyü'ndeki Hafızın Düzlüğü Mevkisi'nde yapıldı.

07.09.2013 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, kendisi de iyi bir okçu olan Kaymakam Fatih Genel tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Biga Sancak Beyi Osman Bey Okçuluk Festivali', Dikmen Köyü'ndeki Hafızın Düzlüğü Mevkisi'nde yapıldı. Müsabakalar sırasında düşen Bulgar okçu Hristo Hristov ve atı yaralandı.

Okçuluk festivaline Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 15 ülkeden toplam 265 sporcu katıldı. 46'sı yabancı olan sporculardan 72'si atlı okçu, 193'ü yaya okçu olarak müsabakalarda yarıştı. Gün boyu devam eden müsabakalar çekişmeli yarışlara sahne oldu. Yarışlarda, Bulgar okçu Hristo Hristov'un atının parkurun üçüncü turunda pistten çıkıp çitlere çarpıp kafa üstü yere çakılması, izleyenleri üzdü. Olay anında attan fırlayan okçu Hristov ise yaralandı. İlk müdahalesi olay yerinde ambulans içinde yapılan Hristov'un sağlık durumunun iyi olduğu, vücudunda hafif sıyrıklar oluştuğu öğrenildi. Veteriner kontrolünden geçirilen atın ise sol ön bacağından yaralandığı belirlendi.

Okçuluk Festivali, yarın yapılacak ikinci gün müsabakalarıyla sona erecek. Dereceye girenlere, İlyas Bayram Stadyumu'nda düzenlenecek törenle ödülleri dağıtılacak. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Biga'da Okçuluk Festivali Nefes Kesiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement