Biga'da "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi" - Son Dakika
Güncel

Biga'da "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi"

Biga ilçesinde, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi" kapsamında Türkiye İş Kurumu Çanakkale İl Müdürlüğü (İŞKUR), İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde süt sığırı yetiştiriciliği, baklagil yem bitkileri yetiştiriciliği...

10.02.2018 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga ilçesinde, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi" kapsamında Türkiye İş Kurumu Çanakkale İl Müdürlüğü (İŞKUR), İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde süt sığırı yetiştiriciliği, baklagil yem bitkileri yetiştiriciliği ve bitki zararlıları ile mücadele konularında kurslar açıldı.

Karahamzalar ve Güleçköy'de açılan kurslarda eğitim alan kursiyerler ziyaret edildi.

Ziyarete, Biga Kaymakamı Mustafa Can, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca, Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve köy muhtarları katıldı.

Kaymakam Can, burada yaptığı konuşmada, 2013'ten bu güne kadar "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi" kapsamında ilçeye bağlı 18 köyde 19 kurs açıldığını söyledi.

Kurslara 73'ü erkek 322'si bayan olmak üzere toplam 395 kursiyerin katıldığını belirten Can, şöyle konuştu:

"Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen kurslarda, 29 erkek ve 82 bayan kursiyer olmak üzere toplam 111 kursiyer eğitim almıştır. 506 kursiyer ise başarılı olup sertifika almıştır. 2018 yılında da bu kurslarımıza devam edilmektedir. 2018 yılı Ocak-Şubat ayları içerisinde ilçemiz Yolindi köyünde 24 bayan, Karahamzalar köyünde 23 bayan, Güleçköy'de 22 bayan süt sığırı yetiştiriciliği kurslarımıza devam etmektedirler."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biga'da 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement