Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Biga'dan Kısa Kısa

Biga\'dan Kısa Kısa

Biga Türk Hava Kurumu (THK) Kurban Bayramında 832 adet deri topladı.

22.10.2013 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga Türk Hava Kurumu (THK) Kurban Bayramında 832 adet deri topladı.

Şube Başkanı Mehmet Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram süresince ilçe merkezi ve köylerde 5 araç ve 14 personelle çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bu çalışmalar sonucu 21 sığır, 592 koyun ve 219 keçi olmak üzere toplam 832 adet deri topladıklarını belirten Gündoğan, bunun karşılığında yaklaşık 9 bin  423 lira gelir elde ettiklerini kaydetti.

Karabiga'da yeni su kaynağı bulundu

Biga'nın Karabiga beldesinde yeni su kaynağı bulundu.

Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Çartepe mevkisinde 100 metrede yapılan sondaj çalışması sonucunda 40-48 metre arasında değişen derinlikteki kireç taşından oluşan bir çatlakta yer alan kaynakta saatte 80 metreküp debiye sahip su bulunduğunu söyledi.

Bölgede bulunan suyun, yapılan işe verilen emeği karşılayacak nitelikte olduğunu belirten Karataş, "Depoya aktarımında da sağlığa uygun polietilen borular kullanacağız" dedi.

Başkan Karataş, bu çalışmaların yanı sıra Şeremet dere köprüsünden başlanarak Şehit Selahattin Uz futbol sahası arasında kalan alanda biriken yağmur sularınında bölgeye verdiği zararı önlemek için kanal ve deniz drenajı çalışmalarına başlandığını kaydetti.

ÇOMÜ'de  "Dikey Geçiş Sınavı" konulu seminer

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu (MYO) Biga Değerleri Topluluğu tarafından "Dikey Geçiş Sınavı (DGS)"  konulu seminer verildi.

Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen seminere, Biga Uğur Dershanesi Halkla İlişkiler Müdürü Fatmanur Karcı, KPSS danışmanı Güral Kuzu, Rehberlik öğretmeni Seda Ekin, Türkçe öğretmenleri Aslı Özcan ve Tuğçe Ökmen, Matematik öğretmenleri Mustafa Ayazma ve Adem Gezer ile öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Topluluk Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim, Yüksekokulun çeşitli ön lisans programlarında eğitim gören öğrencilerin lisans eğitimi alabilmeleri için DGS sınavında başarılı olmaları gerektiğinin söyledi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement