Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Biga'dan Kısa Kısa

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yağlı boya resim sergisi açıldı.

12.05.2015 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yağlı boya resim sergisi açıldı.

Açılışını Belediye Başkanı İsmail Işık'ın yaptığı sergide, usta çırak ilişkisi içerisinde bir araya gelen kadınların yıl içinde yaptığı çalışmalar 3 gün süreyle ziyaret edilebilecek.

Emekli öğretmen Sevgi Aksoy, törende yaptığı açıklamada, güzel bir çalışmanın finalini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sergiye ilçe halkını davet ettiklerini belirten Aksoy, "Yıl içerisinde bir araya geldiğimiz sanatsever dostlarımız ile keyifli zaman geçirdik. Ürettiğimiz çalışmalarımızı da sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. 150 yağlı boya tablo bugün sanatseverlerin beğenisine sunuldu" diye konuştu.

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri

Biga'da Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlçe Müdürü Vehbi Tayoğlu ve çalışanlar, hükümet meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.

Heyet daha sonra Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ı makamında ziyaret etti.

Türkiye'de Sosyal Güvenlik Sisteminin yıllardır farklı sosyal güvenlik kanunlarına tabi olarak yürütülmeye çalışıldığını belirten Vehbi Tayoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, "Kurumlar arasında mevzuattan kaynaklanan sıkıntıları ortadan kaldırmak ve çalışanların hak ve yükümlülükleri arasındaki norm ve standart birliğini sağlamak amacıyla reform niteliğinde düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemelerle sigorta hak ve yükümlülüklerinin eşitlendiği, mali olarak sürdürülebilir, tek bir emeklilik ve sağlık sigortası sisteminin kurulması öngörülmüştür" dedi.

Kaliteli sağlık hizmeti sunumunu amaçlayan genel sağlık sigortası sisteminin oluşturulduğunu anlatan Tayoğlu, şöyle devam etti:

"Bütün bunları kurum başkanından il müdürüne ve memuruna kadar tüm SGK personeli olarak özverili  ve yoğun bir çalışma temposu içerisinde bir yandan kayıt dışı ile mücadele ederken bir yandan da vatandaşlara Sosyal Güvenlik hizmeti vermeye çalışıyoruz. Özellikle kayıt dışıyla mücadeleye önem vererek, sosyal adaletin sağlanması hususunda kararlı, nitelikli ve güler yüzle hizmet sunmaya devam ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement