Bigadiç'te Çeşmeden Ayran Akıyor - Son Dakika
Güncel

Bigadiç'te Çeşmeden Ayran Akıyor

Bigadiç\'te Çeşmeden Ayran Akıyor

BALIKESİR'in Bigadiç İlçesi'nde, ücretsiz süt dağıtılan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki çeşmeden sıcak hava nedeniyle soğuk ayran verilmeye başlandı.

30.06.2017 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'in Bigadiç İlçesi'nde, ücretsiz süt dağıtılan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki çeşmeden sıcak hava nedeniyle soğuk ayran verilmeye başlandı.

Bigadiç'te 3 yıldan bu yana Et ve Süt Festivali düzenleyen Bigadiç Belediyesi, her ayın son perşembesini 'süt günü' ilan ederek kurduğu çeşmeden halka ücretsiz süt dağıttı. Belediye, yaz aylarının gelmesiyle birlikte 'süt günü'nü 'ayran günü'ne çevirdi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kurulan çeşmeden binlerce kişiye soğuk ayran ikram edildi. Bigadiç Belediye Başkanı AK Partili İsmail Avcu, ayran dağıtımının Eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini belirterek, "Biz hayvancılık ve tarım faaliyetlerimizi öne çıkarmak için yılda bir kez Et ve Süt Festivali düzenliyoruz. Bu yıl üçüncü kez 30 binden fazla hemşerimizle beraber olduk. Her ayın son perşembesinde sürdürdüğümüz süt gününü ise 6 ve 9'uncu aylar arası ayran günü ilan ettik. Sıcak havalarda ayran sağlığa faydalı. Farkındalık oluşturmak ve ürünlerimizi il ve ülke genelinde duyurmak için bu faaliyeti sürdürüyoruz" dedi.

Kaymakam Altuğ Çağlar ise Bigadiç'in et ve süt açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "85 bin büyükbaş, 65 bin küçükbaş ve 100 civarında kümes sayısı ile bölgenin et ve sütünü karşılayan bir bölgedeyiz. Özellikle Afrika sıcaklarının hissedildiği günlerde süt dağıtımını bu haftadan itibaren ayrana çevirdik. İnsanlar ayran tüketerek biraz rahatlamış oluyor" dedi.

Ayran dağıtımından duydukları memnuniyeti dile getiren Nasır Demir, "Baktık burada bir çeşme var. Su yerine ayran içtik. Buz gibi. Bunları yapanlara teşekkür ederiz" dedi.

Bayram Özcan da "Ayran bizim milli içeceğimiz. Sağlıklı ve insanlara çok faydalı. Belediyemiz bunu düşündüğü için teşekkür ediyorum" dedi.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bigadiç'te Çeşmeden Ayran Akıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

  • Başkan Ahmet Akın ilk nikah sözünü tuttu
    13:22 Başkan Ahmet Akın ilk nikah sözünü tuttu

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim çalışmaları sırasında Kepsut'un Hotaşlar Mahallesi'nde yapılan sürpriz evlilik teklifine denk geldi. Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftine, 'Nikahınızı kıyacağım' sözü veren Başkan Ahmet Akın, hem sözünü tuttu hem de göreve geldikten sonra ilk nikahını kıydı.

  • Eskişehir'de Turizm Haftası Açılış Töreni Düzenlendi
    13:20 Eskişehir'de Turizm Haftası Açılış Töreni Düzenlendi

    Eskişehir'de düzenlenen Turizm Haftası açılış töreninde turizmin önemi hakkında bilgilendirmeler yapılırken, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.


Advertisement