Bilal Erdoğan, Hakkari'deki Tarihi Medresede Ok Atışı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bilal Erdoğan, Hakkari'deki Tarihi Medresede Ok Atışı Yaptı

Bilal Erdoğan, Hakkari\'deki Tarihi Medresede Ok Atışı Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Hakkari'deki tarihi Meydan Medresesi'nde düzenlenen 3'üncü Fetih Kupası'nın için düzenlenen basın toplantısına katıldı.

27.05.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Hakkari'deki tarihi Meydan Medresesi'nde düzenlenen 3'üncü Fetih Kupası'nın için düzenlenen basın toplantısına katıldı. Erdoğan, 'Ya hak' diyerek de iki ok atışı yaptı.

Okçular Vakfı tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Hakkari'nin Biçer Mahallesi'ndeki Tarihi Meydan Medreresi'nde gerçekleştirildi. Uçakla dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılan Yüksekova Selahattini Eyyübi Havalimanına inen Bilal Erdoğan, buradan da karayoluyla Hakkari'ye geldi.

Türkiye'nin ilk spor kulüplerinden biri olan İstanbul Okmeydanı'ndaki Okçular Vakfı tarafından 27-29 Mayıs tarihleri arasında organize edilecek 3'üncü Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Hakkari'deki tarihi Meydan Medresesi'nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Okçular Vakfı Mütevelli heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli heyeti üyesi Bilal Erdoğan ile Beyoğlu Belediye Başkanı Amhet Misbah Demircan katıldı.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat'ın yaptığı teşekkür konuşması ardından konuşan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız, bilinen en eski spor dallarından okçuluğu daha geniş kitlelere buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Yıldız, Fetih Köprüsü'nün bir fetih medeniyetine dönüştüğü coğrafyada bunu daha derinden anlamak ve anlatmak amacıyla Okçular Vakfı'nın 3'üncü Uluslararası Fetih kupasının tanıtım bilgilendirme toplantısını Hakkari'de düzenlediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Okçular Vakfı İstanbul'dan Hakkari'ye uzanan bir dostluk köprüsüyle sporun birleştirici özelliğini Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna taşımayı hedefliyor. Hakkari'de doğup İstanbul'a ulaşan güneşimizin ışığında kardeşliğimiz sonsuza kadar sürecektir."

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ise, Okçular Vakfının tarihi misyonu'nun bu sporu gelecek nesillere aktarmak ve çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün bu basın açıklamamızı Hakkari'de yapmamız bizim için çok kayda değer, çok değerli. Çünkü bugün bulunduğumuz coğrafyada ister istemez Selahattin Eyyübi geliyor, sultan Alparslan geliyor ve ok meydanı da tabi Fatih Sultan Mehmet'in ordusuna İstanbul'un fethi öncesi namaz kıldırdığı bir mekan olması hasebiyle akla Fatih Sultan Mehmet'i getiriyor. Biz böylelikle Sultan Arparslan, Sultan Selahattin Eyyübi ve sultan Fatih diyerek bin yıllık bir vizyonun nasıl birliğimizin, kardeşliğimizi, beraberliğimizi temsil ettiğini bugün burada da bütün milletimize, bütün halkımıza göstermiş oluyoruz."

Fetih ruhunun bir birlik ve gelişme ruhu olduğunu da kaydeden Erdoğan, bunun kelime anlamının 'açmaktan' geldiğini anlattı. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ama fetihler kalpleri açmadan, gönüllere girmeden hiç bir zaman başarılı olamamışlardır. İşte Sultan Arspaslan'ın fethi gönüllere giren, kalpleri açan bir fetih olmuştur. Sultan Selahattin Eyyübi'nin fethi hakikaten gönüllere giren, kalplere giren bir fetih olmuştur. Ki, Kudüs'ün fehhinden sonra orda bir çok dinin mensubunu, bir çok etnik grubun mensubunu huzur içerisinde beraber olmalarına olanak tanımıştır. Aynı şekilde Fatih Sultan Muhammed Han'ın İstanbul fethi kalpleri açan, kalplere giren, gönülleri fetheden bir fetih olmuştur. Çünkü İstanbul'da bir çok kişi Fatih Sultan Mehmet'in askerlerini çiçeklele karşılamıştır. Bu vizyonu en ince kılcal damarlarımıza kadar benimsememiz gereyor. Ben bu vesileyle okçuluk bizim ata sporlarımızdan bir tanesi. Bu sporu yeniden değer bulması için Anadolu'nun her yerinde yapılmasını istiyoruz. Bu vesileyle geçmişimizi kazanarak Türkiyeyi geleceği taşıyan bi vizyon almayı hedefliyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı Ali Haydar Yıldız ve Vali Yakup Canbolat, ikişer ok atışı yaptı. Bilal Erdoğan, 'Ya hak' diyerek ok atışı yaparken, Vali Canbolat'ın attığı ok atışlarını ikisi de isabetsiz olunce, üçüncüyü de attı. Bilal Erdoğan ve Vali Canbolat, daha sonra bir otelde verilen yemeğe katıldı. Erdoğan'ın basın toplantısı yaptığı Meydan Medresesi etrafında polis geniş güvenlik önlemi aldı. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilal Erdoğan, Hakkari'deki Tarihi Medresede Ok Atışı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.

  • Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı
    16:08 Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel yönetimlerin belirlenmesi amacıyla pazar günü yapılacak seçimler dolayısıyla kaleme aldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) medyasında geniş yer bulan "Türkiye'de Mahalli İdareler Seçimleri" makalesinde, "31 Mart 2024...

  • Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi
    16:08 Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi

    Rize'de yaşayan bir vatandaşın deterjana dayanaklı olmayan mutfak tezgahı nedeniyle açtığı davada mahkeme, tezgahın ayıplı mal olmadığı kararını verdi. Mahkeme, tezgahta kullanılan mermerin sıradan deterjanlarda dahi yüzeyinin bozulabilecek taşlardan olduğunu ancak kullanım hatasından kaynaklı bu duruma geldiği tespitiyle davanın reddine hükmetti.

  • Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi
    16:07 Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi

    Tunceli'de koruma altındaki yaban keçileri, Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yiyecek ararken objektife yansıdı. Milli park, bozayı, kurt, vaşak, su samuru, kartal, yaban domuzu, sincap ve yaban keçisi gibi türlere ev sahipliği yapıyor. Keçiler, izlendiklerini fark edince zirvelere doğru tırmandı.

  • İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak
    16:07 İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak

    İzmir Valiliği, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için 16 bin 277 personelin görev yapacağını duyurdu. Seçimde 10 bin 721 sandıkta 3 milyon 459 bin 970 seçmenin oy kullanabileceği belirtildi. İl genelinde seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alındığı açıklandı.

  • MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı
    16:07 MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm sağlamak amacıyla başlattığı yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı. MARSU, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bazı yerleşimlerin artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte ihtiyaç duyulan içme suyu talebini karşılamak için başlattığı derin içme ve kullanma suyu amaçlı sondaj kuyusu kazı çalışması çalışmalarını bitirdi. Açılan sondaj kuyusunu mevcut şebeke hattına entegre etmek için ek olarak 300 metre uzunluğunda ek şebeke hattı döşeme işlemleri gerçekleştirildi.


Advertisement