Bilal Erdoğan: Müttefiklerimiz Samimi İse Mücadelemize Destek Verir (2) - Son Dakika
Güncel

Bilal Erdoğan: Müttefiklerimiz Samimi İse Mücadelemize Destek Verir (2)

OKÇULUK KURSUNUN AÇILIŞINA KATILDIDünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Balıkesir Üniversitesi'ndeki Burhan Erdayı Spor Salonu'nda düzenlenen "Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu"nun açılış töreninde katıldı.

14.02.2018 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OKÇULUK KURSUNUN AÇILIŞINA KATILDI

Dünya Etno spor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Balıkesir Üniversitesi'ndeki Burhan Erdayı Spor Salonu'nda düzenlenen "Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu"nun açılış töreninde katıldı.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Balıkesir'e gelen TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, kurs açılışında yaptığı konuşmada, dünyada unutulmaya yüz tutmuş, ihmal edilen, gerçek anlamda dünyadaki egemen spor endüstrisinin kuvvetleriyle, dinamikleriyle başa çıkamayan bütün yerel ve geleneksel sporların tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu çalışmaları, dünyada yaşanan derin kültürel adaletsizliğin giderilmesi için önemli bir çaba olarak gördüklerini belirten Erdoğan, "Kimliğimizden kopamayız. Daha 100 yıl olmadı, ülkemizi işgale yeltenenler, bölmek, parçalamak isteyenler, bunu başaramadıklarını görünce bizi kültürel olarak işgal etmeye yeltendi. Bunu, müzik, sanat, yeme-içme adetleri ve elbette sporlarıyla yaptılar" dedi.

'KENDİ SPORUMUZA SAHİP ÇIKMALIYIZ'

Türk milletinin kültürüne sarılmaya ihtiyacı olduğunu aktaran Bilal Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bağımsızlık, sadece sınırların içinde bir ülke, bayrak ve İstiklal Marşı'na sahip olmakla bitmiyor. Bağımsızlık, kararlarınızı özgürce, bir millet olarak kendi iradenizle verebilmenize de bağlı. Bu bağımsızlığı sağlamak, kültürel bağımsızlık olmadan mümkün değil. Geleneksel sporların özellikle gençlerle buluşması için bütün Türkiye'de çalışmalar yapıyoruz. Batı'nın futbolunu, basketbolunu, voleybolunu biz de izliyoruz, oynuyoruz, seviyoruz. Bunlarla problemimiz yok. Şunu bilmemiz lazım, bu sporların bugün bu kadar büyük endüstrilere sahip olmasının, bu kadar büyük rakamların bu sporlarla telaffuz edilmesinin sebebi, bu sporların en eğlenceli sporlar olması değil. Atlı okçuluk, hedef okçuluğu, yaya okçuluğu, güreş sporları, kökbörü, cirit sporları, seyir zevki olan, çok daha fazla mücadele azmi gerektiren, hem fiziken hem manen çok iddialı sporlar. Biz kendi sporlarımıza sahip çıkarsak hem eğleneceğiz, hem maddi ve manevi gelişimimize büyük katkısı olacak hem de bunu yaparken kültürümüzden uzaklaşmayacağız."

Erdoğan, üniversitelerde okçuluk kulüplerinin ve kurslarının açılmasını desteklediklerini, bu doğrultuda son yıllarda okçuluk kulüplerinin arttığını dile getirerek, okçuluk ekipmanlarının daha kolay ulaşılabilir olması ve ucuza mal edilmesi için girişimcilerle çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Balıkesir Akıncılar Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Kulübü'nce at üstünde ok atma gösterisinin sergilendiği programda, Bilal Erdoğan da ok attı. Erdoğan daha sonra Hasan Basri Çantay Gençlik Merkezi'nde düzenlenen 'Gençlerle Buluşma' programına katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilal Erdoğan: Müttefiklerimiz Samimi İse Mücadelemize Destek Verir (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı
    11:49 Mersin'de aranan şahıslara şafak operasyonu: 78 gözaltı

    Mersin'de çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen şafak operasyonunda 78 kişi gözaltına alındı. Operasyon, dolandırıcılık, yaralama, hakaret, hırsızlık ve tehdit gibi suçlardan aranan şahısların yakalanması amacıyla düzenlendi. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili işlemler devam ediyor.

  • Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Bahar Konseri'nde bin kişilik salon müjdesi verdi
    11:47 Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Bahar Konseri'nde bin kişilik salon müjdesi verdi

    Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Türk Sanat Müziği Korosu'nun Bahar Konseri'nde kente bin kişilik konferans ve tiyatro salonu kazandıracaklarının müjdesini verdi.

  • Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto
    11:45 Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Sığacık'ta bulunan Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı protesto düzenlendi. Yetişkin, marina yapımının başında verilen vaatlerin yerine getirilmediğini iddia etti.

  • Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi
    11:43 Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi

    Kuşadası Limanı'ndan gelen Bahamalar bayraklı 'Star Legend' isimli kruvaziyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine ulaştı. Gemide bulunan 180 yolcu ve 199 personel, pasaport işlemlerinin ardından turistik ilçeyi gezdi. Turistler, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde alışveriş yaparken bazıları da sahilde güneşlendi. Geminin akşam saatlerinde Rodos Limanı'na hareket edeceği belirtildi.

  • TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı
    11:43 TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,19 iken bu anket döneminde yüzde 44,16'ya, dolar/TL beklentisi ise 40,53'den 40,01 TL'ye geriledi. TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu.

  • Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto
    11:43 Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı düzenlenen eylemde, vatandaşlar marinanın rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.


Advertisement