Bildiriye İmza Atan Akademisyenler İfadeye Çağrıldı - Son Dakika
Güncel

Bildiriye İmza Atan Akademisyenler İfadeye Çağrıldı

Bildiriye İmza Atan Akademisyenler İfadeye Çağrıldı

Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği terör operasyonlarına karşı ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlığı ile bildiri yayınlayan akademisyenler içerisinde bulunan Adıyaman Üniversitesi’nden 3 kişinin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ifadeleri alındıAdıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Güler Yavuz, Fen Edebiyat Fakültesi’nden Dr. Abdurrahman Aydın ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Ar. Gör. Mustafa Altıntop, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında ifadeleri alındı.

29.01.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği terör operasyonlarına karşı 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlığı ile bildiri yayınlayan akademisyenler içerisinde bulunan Adıyaman Üniversitesi'nden 3 kişinin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ifadeleri alındı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Yrd. Doç. Güler Yavuz, Fen Edebiyat Fakültesi'nden Dr. Abdurrahman Aydın ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Ar. Gör. Mustafa Altıntop, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında ifadeleri alındı. Türkiye ve dünyadaki çeşitli üniversitelerden 1128 akademisyen 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlığı bildiriye imza atmış ve terör örgütünün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle toplumun değişik kesimlerinden büyük tepki çekmişlerdi. 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifadeleri alınmak üzere polis tarafından ifadeye çağrılan 3 akademisyen sağlık raporu için Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Polisler tarafından sağlık raporu alınan 3 akademisyen daha sonra Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alındı. Şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer taraftan şahısların avukatı olduğu belirtilen ve daha önceden HDP'den milletvekili aday adayı olan Ferhat Temel, görüntü alan gazetecilerle tartıştı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bildiriye İmza Atan Akademisyenler İfadeye Çağrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement