Bilecik 12. Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Bilecik 12. Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

Bilecik 12. Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12’ncisi de uluslararası platformda gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile tiyatronun kapıları bütün dünyaya tekrar açılıyor.

02.11.2017 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12'ncisi de uluslararası platformda gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile tiyatronun kapıları bütün dünyaya tekrar açılıyor.

Sanata, sanatçıya ve sanatsevere değer veren Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın özel gayretleri ile 12 yıldır gerçekleştirilen tiyatro festivali, bu yıl çok daha görkemli ve büyük bir organizasyonla gerçekleştirilecek. Bilecik'in kültür ve sanat hayatına renk katan ve bu yıl 12'nci uluslararası boyutta gerçekleştirilecek tiyatro festivali, yine birbirinden usta ve renkli oyuncu ile birbirinden farklı ve güzel oyunla tiyatro severlerin beğenisine sunulacak.

" Kristal çınar onur ödülleri bu yıl da sürpriz isimlere takdim edilecek"

Bilecik Belediyesi tarafından her yıl verilen ve tiyatroyla özdeşleşen "Kristal Çınar Onur Ödülleri" ile kültür ve sanat hayatına kök salan Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali kapsamında, 2004 yılından bu güne kadar, Sadri Alışık Tiyatrosu, Nejat Uygur Tiyatrosu, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Levent Kırca Oya Başar Tiyatrosu, Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu, Asuman Dabak Tiyatrosu, Bursa Devlet Tiyatrosu, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Abdullah Şahin Tiyatrosu, İstanbul Kraliyet Tiyatrosu, Hadi Çaman Tiyatrosu, Kent Tiyatrosu gibi tiyatroda dev kadrolarda yer alan yüzü aşkın oyuncuyu tiyatroseverler ile buluştuğu gibi bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirilen festival kapsamında yeni oyun ve tiyatro ekipleri Bilecik'te ağırlayacak.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından 2004 yılında temelleri atılan Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali kapsamında bugüne kadar tiyatroda duayen isim "Kristal Çınar Ödülleri" takdim edilirken, bu yıl da sürpriz ve yeni isimler Kristal Çınar Ödülleri'ne sahip olacak.

"Tiyatro festivalimizi bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştirmenin haklı hazzı ve mutluluğunu yaşayacağız"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 12 yıldır büyük bir başarı ile gerçekleştirilen tiyatro festivalleri hakkında yaptığı değerlendirmede, 12 yıl önce tohumunu atmış olduğumuz tiyatro festivalimizi, iki yıldır uluslararası boyutta gerçekleştirmenin haklı hazzı ve mutluluğunu yaşıyoruz ifadelerini kullanarak, "Tarih ve Medeniyet Şehri olduğu gibi aynı zamanda Kültür ve Sanat Şehri de olan Bilecik'imiz, bu yıl tiyatrodaki kapılarını uluslararası boyutta açtı. Bilecik ve Bilecik Belediyesi olarak bunun mutluluğunu yaşadık. 12 yıl önce, Bilecik'in kültür ve sanat yaşamına renk getirmemiz gerekir' düşüncesiyle başladığımız tiyatro festivalinde bu yıl Bilecik bütün dünyaya tiyatronun güzelliğini duyurma imkanı bulduk. Sanatların anası olan tiyatro ile Bilecik, gerçekten çok şeyler kazandı ve kazanmaya devam ediyor. Her yıl büyük bir katılım ve keyifle gerçekleştirdiğimiz 12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalimizde yurt içinden ve dışından değerli oyun ve oyuncuyu tiyatro severlerle buluşturduk. İnşallah yeni yıllarda daha nice festivalleri ile ilimizin adını duyurmaya devam edeceğiz" dedi.

12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalinde sahne alacak oyunlar

Sanata, sanatçıya ve sanatsevere büyük değer verildiği Bilecik'te gerçekleştirilecek olan ve 18 Kasım Cumartesi günü saat: 20.00'de başlayacak olan 12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalinde sahne alacak oyun ve tarihleri aşağıdaki gibi olacaktır: 18 Kasım Cumartesi günü; "Bir Yer Bir Nesne Bir Fiil", 19 Kasım Pazar günü; "Vay Sen Misin Ben Olan?", 21 Kasım Salı günü; "Şimdi Sırası Mı?", 23 Kasım Perşembe günü; "Sevgilime Göz Kulak Ol", 25 Kasım Cumartesi günü; "Her Aşk Biraz Komiktir", 26 Kasım Pazar günü; "Can Erik", 29 Kasım Çarşamba günü; "Kadın Aklı Erkek Aklı", 30 Kasım Perşembe günü; "Otello", 01 Aralık Cuma günü; "Ahududu", 02 Aralık Cumartesi günü; "Nor Betmez", 03 Aralık pazar günü; "ideal koca" adlı oyunlar sergilenecek.

Çocuklarımız için birbirinden güzel oyunlar ücretsiz olarak birçok seansta sahne alacak

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve şehrin kültür ve sanat hayatına renk katacak olan tiyatro festivalinde çocuklarımız için de birbirinden güzel oyunlar birçok seansta ücretsiz olarak sahne alacak. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın her yıl çocuklar için hediye niteliğinde olan oyunlar 20, 21, 22, 23 Kasım tarihlerinde "Dikkat Mikrop Var" adlı oyun günde iki seans şeklinde çocuklar ile buluşurken yine; 27, 28, 29, 30 Kasım tarihlerinde ise yine günde iki seans şeklinde "Aya Maya Kumpanya" adlı oyun, çocuklarımız için sahne alacaktır.

Öte yandan, çocuklar için oyunların saat ve seans bilgisi için Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezine başvuru yapılacağı bildirildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Bilecik 12. Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement