Bilecik Belediyesi 2. Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Bilecik Belediyesi 2. Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Bilecik Belediyesi 2. Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Bilecik Belediyesi tarafından 2. Doğa Yürüyüşü yapıldı ve 10 kilometrelik yürüyüşün ardından katılımcılara Pelitözü Göleti'ndeki Açık Hava Tiyatrosu önünde çeşitli ikramlar sunuldu.

08.10.2013 21:39  Güncelleme: 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Doğa Yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Belediye tarafından "Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla Selöz Baraj Gölü'nden başlayan 10 kilometrelik yürüyüşe, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, İl Sağlık Müdürü Mehmet Ali Fidan, Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, Belediye Birim Müdürleri, Bilecik Belediyesi Basketbol takım Koçu Yeşer Karabulut ve Dilaver Tetik , İsmet Paşa Mahalle Muhtarı İlhami Çınar , AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kurt, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyeleri ve çok sayıda üniversiteli öğrenci ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, yürüyüşün Pelitözü Göleti alanında sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, etkinlikle doğa sevgisi ve doğayı korumanın önemini hatırlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Doğanın önemini sadece yürüyüşlerle sınırlı tutmadıklarını dile getiren Başkanımız Selim Yağcı, şöyle konuştu :

"Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde, insanlarımız için hizmet ağımızı genişleterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2013 yılında Bilecik Belediyesi'nin çevre ve çevreyi koruma adına birçok güzel çalışması oldu. Bunlara birer örnek verirsek eğer, bu yıl 2 bin ton ambalaj atığı toplanarak ,ekonomiye yeniden kazandırıldı. 12 ton evsel atık yağ toplandı. Bunun 1.5 tonunu okullarımızda yaptığımız çalışmalar ile elde ettik. Yine 350 kilogram pil toplandı. Halkımızı bilinçlendirerek, bu kampanyaları gerçekleştirdik ve bu atıkların çevreye vereceği zararı önlemiş olduk. Benim bir sözüm var; ''Çevreyi hor gören, geleceği zor görür' diye. Gerçekten bu böyledir. Doğaya sahip çıkmalıyız ve ona ilişkin olarak hassas davranmalıyız. Gelecek zaman dilimi içerisinde insanoğlunun iki tane problemi var. Bunlardan birincisi, insanoğlunun ulaştığı medeniyet seviyesini devam ettirmesi için enerji kaynaklarına ihtiyaç duyacak. İkincisi yine insanoğlunun hayatiyetini sürdürmesi için temiz çevreye ihtiyaç duyacaktır. İşte medeniyetimizi ve hayatiyetimizi korumaya çalışırken bu noktaları unutmamamız gerekir. Bilecik Belediyesi olarak okullarımızda ve evlerimizde atık yağlar, kullanılmış piller ve geri dönüşümü olan birçok atığı çevreyi koruma adına toplayarak tekrar kullanıma sunuyoruz. Okullarımızda yaptığımız bu etkinliklerle başta çocuklarımız olmak üzere birçok kesim tarafından çevreyi korumanın önemini aşılamış oluyoruz. Elde edilen geri dönüşüm atıklarıyla çevre birçok tahrip unsurundan arınmış olmaktadır."

Daha sonra Başkanı Selim Yağcı, yürüyüşe katılanlara birer katılım belgesi verdi.

Etkinlik sonunda Bilecik Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu önünde çeşitli ikramlar yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilecik Belediyesi 2. Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement