Bilecik Belediyesi Bir Başarıya Daha İmza Attı - Son Dakika
Yerel

Bilecik Belediyesi Bir Başarıya Daha İmza Attı

Bilecik Belediyesi Bir Başarıya Daha İmza Attı

Bilecik Belediyesi, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından gerçekleştirilen ’’2015 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri’’ yarışmasında, ’’Karasu Gençlik, Spor ve Yaşam Adası’’ projesi ile birinciliği aldı.

28.08.2015 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından gerçekleştirilen "2015 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri" yarışmasında, "Karasu Gençlik, Spor ve Yaşam Adası" projesi ile birinciliği aldı.

Sağlıklı Şehir Planlaması Kategorisinde birinciliği alan Bilecik, "Karasu Gençlik, Spor ve Yaşam Adası" projesi gibi örnek bir projeyi de tanıtmış oldu. Geçtiğimiz ay, Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğine dahil edilen Bilecik Belediyesi, Karasu Mevki 'sinde gerçekleştirdiği Karasu Gençlik, Spor ve Yaşam Adası projesi ile daha önceleri ağır sanayi kuruluşlarından olan mermer sanayisinin faaliyet gösterdiği bir alan iken Bilecik Belediyesi tarafından İmar değişikliğine gidilerek, şehir için yeni bir cazibe merkezi haline getirildi. 13 üye belediyenin 43 projeyle başvurduğu Sağlıklı Kentler Birliği 2015 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri yarışması sahiplerini buldu. Sosyal Sorumluluk kategorisinden 19, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinden 6, Sağlıklı Yaşam kategorisinden 6 ve Sağlıklı Çevre kategorisinden 12 proje jüri tarafından değerlendirildi. Başkanlığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş tarafından yapılan jürinin diğer üyeleri Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Toprak Bölümü Öğretim Üyesi, Sağlıklı Kentler Birliği (SKB) Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ünal Altınbaş, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı, SKB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Anadolu Üniversitesi Ekoloji Ana bilim Dalı Başkanı, SKB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cengiz Türe, Uludağ Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, SKB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Feza Karaer, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi, SKB Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar, 43 projeyi incelendi.

YARIŞMAYI KAZANAN BELEDİYELER

Yarışmada, Sağlıklı Şehir Planlaması Kategorisi kapsamında Bilecik Belediyesi'nin "Karasu Gençlik, Spor ve Yaşam Adası" projesi, Sosyal Sorumluluk Kategorisinde Kadirli Belediyesi'nin "Kent Müzesi" adlı projesi, Sağlıklı Yaşam kategorisinde Pendik Belediyesi'nin "Pendik Sağlıklı Yaşam Merkezi" adlı projesi, Sağlıklı Çevre Kategorisinde Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin "Mavi Deniz Temiz Kıyılar" adlı projesi ödüllere layık görüldü. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Belediyesi Bir Başarıya Daha İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement