Bilecik Belediyespor Tb2l 2016-2017 Basketbol Sezonu Çalışmalarına Başladı. - Son Dakika
Spor

Bilecik Belediyespor Tb2l 2016-2017 Basketbol Sezonu Çalışmalarına Başladı.

Bilecik Belediyespor Tb2l 2016-2017 Basketbol Sezonu Çalışmalarına Başladı.

Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) ’nin yeni ve iddialı ekibi Bilecik Belediyespor ,2016-2017 basketbol sezonuna transfer ettiği 9 yeni oyuncusu ile yaptığı idmanla çalışmalarına başladı.

06.09.2016 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) 'nin yeni ve iddialı ekibi Bilecik Belediyespor,2016-2017 basketbol sezonuna transfer ettiği 9 yeni oyuncusu ile yaptığı idmanla çalışmalarına başladı.

TB2L'nin yeni ve iddialı ekibi Bilecik Belediyespor 2016-2017 basketbol sezonu çalışmalarına İstasyon Mahallesi'ndeki Kapalı Spor Salonu'nda yaptığı antrenmanla başladı. Sezona yaptığı flaş transferler adından söz ettirecek olan Bilecik Belediyespor, 3x3 Sokak Basketbolu Milli Takımın oyuncusu Mert Yavi, Basketbol 1. Lig'inde mücadele eden Afyon Belediyespor oyuncusu Çağlar Gürle ve birçok kaliteli basketbolcuyu kadrosuna kattı. Güne sabah 07: 00'da Kent Orman'da kros koşu yaparak başladıklarını anlatan takımın Baş Antrenörü Yeşer Karabulut, "Öncelikle 2016-2017 TB2L şehrimize hayırlı olsun. Bu noktada iyi bir takım olmak için gayret gösteriyoruz. Dün itibari ile de antrenmanlarımıza başladık. Yardımcı hocamız Cemal Uysal ve ben nezaretinde dün akşam bir ter idmanı yaptık. Transferlerimiz buradalar ve gayet memnunlar burada olmaktan. Kendileriyle zaman içerisinde sizlerde tanışırsınız. İyi oyuncularımız var hem genç hem tecrübeli oyuncularla dolu takımımız. İyi bir takım olmak hedefimiz. Bir tane oyuncumuz izinli Çarşamba günü gelecek Burak Burhan diye bir oyuncumuz. Yarın bir iki tane genç oyuncumuz gelecek onlarla görüşeceğiz. Henüz anlaşma dağlamış durumda değiliz, Burak'la anlaşmamız var. Onun dışında Beşiktaş alt yapısında oynayan 1999 doğumlu 2. 08'lik bir oyuncumuz gelecek. Yarın onlarda burada antrenmanlarımızda olacaklar. Onlarla da birkaç antrenman konuşup görüşeceğiz. Bizim bütçemiz dahilinde onları da takımımıza katmaya çalışacağız. 12 kişilik kadromuzla antrenmanlarımıza sağlıklı bir şekilde devam edeceğiz inşallah" dedi.

"En önemli transferlerden birisi takım kaptanımız"

Bu senenin en önemli transferinden birisinin takım kaptanı yaptıkları Çağlar Gürle olduğunu anlatan Karabulut, "Geçen sene Basketbol 1. Lig'de Afyon Belediyesiyle birlikte oynayan Çağlar Gürle. Geçen sene Bölgesel Lig'de şampiyon olan Efespor Aykim Aluminium takımdan gard oyuncu yada oyun kurucu pozisyonunda Erhan Taşlı, kendisi Artvin Belediyesiyle anlaşıyordu. Son anda biz dahil ettik kadromuza. Bunun dışında Balıkesir Karasi'den yine Fırat Bulut diye genç bir çocuk, Mustafa Naimoğlu yine bir uzun oyuncumuz, geçen sene yine şampiyon olan bir takımdan geldi. Mert Yavi sizler de biliyorsunuz önceden bizdeydi. 3x3 Milli Takımında da oynuyor. Çorlu Belediyesinden Burak Sarı, bugün burada yok Perşembe günü takıma dahil olacak. Balıkesir Karesi'den yine Burak Burhan, Yalova'dan gelen Furkan Firar adında bir genç oyuncumuz var, geçen sene Zirve Üniversitesi'nde oynayan Kosovalı Elvan İlijazi diye bir oyuncumuz var. Bunları bir araya getirdiğimizde iyi bir kadro oluşturduk. Eksiklerimiz var birkaç tane. Geçen seneki kadromuzdan Volkan Mehmet Saday, Aykut Karcı, Emre Alkaç var biliyorsunuz. Genel olarak 14-15 oyuncuya tekabül ediyor. Bu oyuncularımızla bütçemiz dahilinde iyi bir kadro oluşturmaya çalıştık. Bilecik'e iyi bir basketbol izlettireceğiz inşallah" dedi.

"Yeni takım, yeni logo, yeni lig, yeni oyuncular ve yeni renklerimizle geliyoruz"

Yeni takımın Perşembe veya Cuma günü imza töreni ve basın tanıtım toplantısı düşündüklerini anlatan Baş antrenör Karabulut, "Bilecik Belediye basın bölümü bu konu hakkında çalışmalarını yürütüyor. Yeni takım, yeni logo, yeni lig, yeni oyuncular, yeni başkan böyle bayram tatiline girmeden Perşembe ya da Cuma günü imza töreni ve basın tanıtım toplantısı düşünüyoruz. Onu planlıyorlar bugün yarın sizler ve diğer arkadaşlara duyurulur bu. İnşallah orada oyuncularımızı daha yakından tanımak, yeni yönetimimiz, yeni logomuzu görme şansınız olacak. Buradan bu sene müjdeli haberi verelim. Bilecik'imiz rengi kırmızı beyaz geliyor bu sene. Bilecik'imizin sembol renklerimizden kırmızı beyaz olarak renklerimize kavuşmuş olacağız bu sene. Arada siyah konseptini de kullanacağız, maç durumlarına göre, O da basın toplantısında duyurulacak sizlere" ifadelerine yer verdi.

"22 Ekim'de sezon başlıyor"

Bilecik Belediyespor Baş antrenörü Yeşer Karabulut, sezonun 22 Ekim'de başlayacağını söyledi. Ekim civarında hazırlık maçlarına başlayacaklarını duyuran Karabulut sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kadronun üzerine ilave etmemiz gerekiyor mu biz yönetim kurulu ve teknik kadromuzla karar vereceğiz. Ama biz yüzde 80'i yüzde 90'ını sağlamış olacağız diye düşünüyoruz. Bir iki hazırlık maçı yapacağız ve nasip olursa bu salonda bir açılış maçı organize etmeyi düşünüyoruz. Hem sezon, hem salon açılışı gibi böyle bir Amerikalılar olan Türkiye Basketbol Ligi'nden bir takımı davet etmek istiyoruz buraya. Hem Bilecikli Basketbol severlere Türkiye Basketbol Liginden böyle yabancıları olan bir takım izlettirelim hem de kendi ölçümüzü görmüş olacağız. O maçlardan sonra eksiğimiz var mı ortaya çıkar diye düşünüyorum. O zaman ilave etmemiz gereken oyuncu olacaksa olacak. Şimdilik bu kadro bizim bütçemiz dahilin de ideal bir kadro. Son olarak hazırlık döneminden bahsedeyim. Bilecik'te gerek yükseklik olarak gerek tesis olarak her şeye sahibiz. Çok güzel koşu yapabileceğimiz göletlerimiz, kamp yapabileceğimiz yerler var. İlerleyen haftalarda yönetim kurulumuz başkanımız uygun görürse hazırlık maçları yapabileceğimiz bir yere gidebiliriz ama bu maliyet sonuçta. Gerekli görülürse gideriz, gerekli görülmezse Bilecik'imizde de antrenmanlarımızı yapıyoruz. Her sabah saat 7'de Kent Ormanı'nda kros yapıyoruz. Her gün 14'de de yeni salonumuzda idmanlarımızı yapıyoruz. Bilecikli basketbol severlerimizi, taraftarlarımızı bekleriz." - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bilecik Belediyespor Tb2l 2016-2017 Basketbol Sezonu Çalışmalarına Başladı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement