Bilecik Destici Çözüm, Üretimi Artıracağız, Tasarruf Edeceğiz - Son Dakika
Güncel

Bilecik Destici Çözüm, Üretimi Artıracağız, Tasarruf Edeceğiz

Destici Çözüm, üretimi artıracağız, tasarruf edeceğizBİLECİK, (DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, döviz kurundaki artışla ilgili, Biz enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz.

01.09.2018 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Destici Çözüm, üretimi artıracağız, tasarruf edeceğiz

BİLECİK, (DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, döviz kurundaki artışla ilgili, Biz enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz. Bunlar da döviz ile giriyor. Haliyle bu zamlar mutlaka vatandaşımıza yansıyacaktır. İşte doğalgaza, akaryakıta gelen zamlar. Bizim buna çözüm bulmamızın yolu; kendimiz üreteceğiz. Üretimi artıracağız, tasarruf edeceğiz dedi.

Bilecik'e gelen Mustafa Destici, Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret ederek dua okudu. Türbe çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Destici, Şeyh Edebali hazretleri başta olmak üzere onun bütün aile ferdini, onunla birlikte bu toprakların Türkleşmesinde, Müslümanlaşmasında emeği olan bütün büyüklerimizi, ecdadımızı, Ertuğrul Gazi dedemizi, Osman Gazi atamızı ve onun neslinden gelip de üç kıtada hüküm süren bütün ecdadımızı rahmetle anıyorum. Onlar burada küçük bir beylikten, bir cihan devletini kurdular. İşte o azmin, o şevkin, o inancın izlerini bu topraklarda görüyoruz. Bu ruhu yaşatmamız, o ruha sahip çıkmamız hepimizin boynunun borcudur diye konuştu.

'TERÖRE KARŞI CİDDİ MÜCEDELE SERGİLENİYOR'

Türkiye'nin teröre karşı kararlı bir şekilde mücadele ettiğini söyleyen Mustafa Destici, Türkiye şu anda teröre karşı ciddi bir mücadele sergiliyor. Burada da büyük başarılar elde ediliyor. Türkiye içlerinde terörist gruplar çok minimize seviyeye getirildi, ama tabi ki fırsat bulunca yine eylemlerine devam ediyorlar ve şehitlerimizi daha çok operasyonlarda veriyoruz. Çünkü, Türkiye kararlı bir şekilde terörizme karşı bir operasyon yürütüyor dedi.

'CARİ AÇIĞI KAPATMAMIZ LAZIM'

Döviz kurlarındaki artışa da değinen Destici, buna karşı üretimi artırıp tasarrufa yönelmeyi önerdi. Destici şöyle konuştu

Dövizde, dolarda yükseliş oldu. Dolayısıyla da biz enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz. Petrol ve gaz başta olmak üzere biz enerjiyi yüzde 90'ların üzerinde bir seviyede dışarıdan alıyoruz. Dolayısıyla da bunlar da döviz ile giriyor. Haliyle bu zamlar, mutlaka zam olarak vatandaşımıza yansıyacaktır. Bunu da yavaş yavaş işte doğalgaza gelen zam, akaryakıta belli aralıklarla gelen zamlar. Onlar daha sonra yavaş yavaş diğer maddelere de yansıyacak. Çünkü maliyetler yükseliyor, işin doğrusu bu. Yani bizim buna çözüm bulmamızın yolu şuradan geçiyor; kendimiz üreteceğiz. Üretimi artıracağız. Tasarruf edeceğiz ve burada cari açığımızı kapatmamız lazım. Bizim dış ticaretimizi mutlaka, ama mutlaka dengelememiz lazım. Bizim şu anda ithalat-ihracat arasındaki farkımız 100 milyar doların üzerinde. Bunun yaklaşık 50 milyar dolarını da turizm gelirleri ve özelleştirme ile kapatıyoruz. Ama 50-55 milyar dolar her yıl cari açık olarak, hanemize borç olarak yazılıyor. Bunu nasıl çeviriyorsunuz Dış borç veya dışarıdan gelen yatırımcı ile bunu çeviriyorsunuz. Ama tabi Amerika gibi bir emperyalizmin ve kapitalizmin babası olan bir ülke ambargolar yürürlüğe koyduğunda bütün dünya piyasasını da etkiliyor. Bunun da olumsuz sonuçları ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

'ÜLKE OLARAK BUNUN BEDELİNİ ÖDERİZ'

Bütün bunların Türkiye'yi yıldıramayacağını söyleyen Destici, Ben vatandaşın arasındayım. Vatandaşımız bu zamların da, bu doların yükselişinin de Türkiye ye karşı yapılan bir ambargodan, kötü niyetli birtakım yaptırımlardan kaynaklandığını biliyor. Burada biz ya istiklalimiz, bağımsızlığımız diyeceğiz, ya da bu ambargolara, bu tehditlere boyun eğeceğiz. Türkiye bugüne kadar boyun eğdiği dönemlerde daha fazlası ile karşılaştı. Onun için 'sarı öküzü verirseniz, tüm sürüyü kaybedersiniz', onun için ben bu tehditlere Türkiye'nin boyun eğmedi tavrının sonuna kadar devam etmesini, bedeli neyse de biz toplum olarak, ülke olarak bunun bedelini öderiz. Ama bunun sonucunun daha hayırlı olacağını inanıyorum dedi.

'SANİYİCİYE DOĞALGAZDA ZAM YAPMAMAK LAZIM'

Milletin biraz sabretmesi gerektiğini ifade eden Destici, devleti yönetenlerin de tasarrufa en tepeden başlaması gerektiğini söyledi. Destici şöyle konuştu

Tasarrufsa da bu en tepeden başlaması lazım, üretimse de bunun en tepeden teşvik edilmesi lazım. ve üreten kesimlerin desteklenmesi lazım. Şimdi mesela; işte konutlardaki doğalgaza yüzde 9, sanayiye yüzde 14 zam yapılıyor. Bence sanayiye zam yapmamak lazım. Çünkü neden Sanayici üretiyor. Üreten çiftçiye mazotu vergisiz vermek lazım. Bunun vergisini ürettikten sonra almak lazım. Biz üretmeden önce vergisini alıyoruz. Dolayısıyla da üretimi engelliyoruz, üretimiz zayıflatıyoruz. Yani konuta yüzde 9, sanayiye yüzde 14. Bence sanayiciye belli bir süre hiç zam yapmamak lazım. ve sanayicinin üretimini teşvik etmek lazım. Başka alanlarda da sanayiciyi, üreticiyi desteklemek lazım. Ben bugün çiftçi ile konuşuyorum; iki şikayetleri var; bir mazot, iki gübre. Yani mazotun vergisini ürettiği üründen al. Gübreden keza öyle. Yani dolayısıyla mutlaka devletin üretimi teşvik edici tedbirler açıklaması lazım. Bakın şu anda bankalardaki faizlerin, kredi oranlarının yükselmiş olması; bunların hepsinin belli bir süre sonra bizim ekonomimize ağır maliyetlerini eksi yönde yakın zamanda göreceğiz. Onun için alınan tedbirlerin ivedilikle alınması lazım. Bir de sanayicinin, üreticinin mutlaka korunması lazım. Ama öbür taraftan hala bütün bu yaşadıklarımıza rağmen tasarrufa geçemedik. Bizim bir an önce ivedilikle tasarrufa geçmemiz lazım diyorum.

Bilecik Destici Çözüm, Üretimi Artıracağız, Tasarruf Edeceğiz
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilecik Destici Çözüm, Üretimi Artıracağız, Tasarruf Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu
    19:51 Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu

    Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün ekimi yeniden artış gösteriyor. Selendili çiftçiler, tütün fidelerini toprakla buluşturarak yoğun bir sezon geçiriyor. Tütün dikimleri yıl sonuna kadar sürecek ve üreticiler yüksek fiyatlar bekliyor.

  • İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti
    19:48 İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, evinin bahçesinde spiralle odun keserken bir anlık dikkatsizlik sonucu iki ayağını ve elini kesti. Yaralı genç, ailesinin yardımıyla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi
    19:48 Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Turizmde Estetik' konulu panelde, şehir ve kent kavramlarının estetik açıdan farklılık gösterdiği vurgulandı. Panelde, konuşmacılar şehirlerin estetik anlayışının henüz gelişmekte olduğunu belirtirken, sağlık turizmi ve şehirlerin turizm potansiyeli üzerine sunumlar yapıldı.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı
    19:45 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı

    Sivasspor, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda takım, ısınma hareketleri, pas çalışmaları ve çift kale maç yaparak hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla çalışmalarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı
    19:44 Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı

    Sivas'ın kent merkezinde meydana gelen kazada, bir otomobil önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti
    19:43 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret ederek adalet talebinde bulundu.

  • Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı
    19:38 Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde horoz dövüşü yapılan bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 53 kişiden biri, kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Operasyonda ayrıca horoz dövüştürülen alanda bulunan 29 horoz da koruma altına alındı.

  • Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    19:38 Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Düzce'de meydana gelen trafik kazasında, R.B.K. idaresindeki bir otomobil, bariyere çarparak yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki dere yatağına düşmekten kurtuldu. Kazada otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.


Advertisement