Osmaneli'de hasta ve yaşlılara "evlerde kimlik hizmeti" devam ediyor - Son Dakika
Güncel

Osmaneli'de hasta ve yaşlılara "evlerde kimlik hizmeti" devam ediyor

Osmaneli\'de hasta ve yaşlılara "evlerde kimlik hizmeti" devam ediyor

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, çipli kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, yaşlı ve engelliler için başlatılan "evlerde kimlik hizmeti" sürüyor.

09.09.2022 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, çipli kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, yaşlı ve engelliler için başlatılan "evlerde kimlik hizmeti" sürüyor.

İçişleri Bakanlığınca başlatılan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında hasta, yaşlı ve engellileri ziyaret eden nüfus memurları, parmak izinden fotoğraf çekimine ve evraklara kadar tüm işlemleri evlerde tamamlıyor. Başvurusu alınan yeni kimlik kartları, basımın ardından vatandaşların evlerine gönderiliyor.

Osmaneli Nüfus Müdürlüğü personeli, İnönü Mahallesi'nde ikamet eden 75 yaş üstü Mehmet ve Havva Ülkü çiftinin evine giderek işlemlerini yaptı.

Çalışmaları takip ederek bilgi alan Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, yaptığı açıklamada, ilçede bu hizmete gezici kayıt terminali ile devam ettiklerini bildirdi.

Görevlilerin, başta 75 yaş üstü yaşlılar olmak üzere evlerinden çıkamayan hasta ve engellilere büyük kolaylık sağladığını aktaran Ünal, şu ifadeleri kullandı:

"Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşların, gerek kendilerinin gerekse bir yakınları aracılığı ile ilçe Nüfus Müdürlüğümüze dilekçe ile randevu talebinde bulunması yeterli oluyor. İlçemizde bugüne kadar çipli kimlik kartı alabilmek için Nüfus Müdürlüğüne gelemeyen 75 yaş üstü hasta, yaşlı ve engelli 114 vatandaşımız müracaat etmiş, bu vatandaşlarımızın evlerine gidilerek işlemleri yapılmış, çipli kimlik kartları teslim edilmiştir. Müracaatların devam etmesi durumunda Nüfus Müdürlüğümüz personeli adreste nüfus hizmetlerine devam edeceklerdir. İlçe Nüfus Müdürlüğümüzün personeline teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum."

Evinde kimlik başvurusu yapan Mehmet Ülkü ise hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rahatsızlığından dolayı Nüfus Müdürlüğüne gitmesinin imkansız olduğunu belirten Ülkü, "Uzun zamandır dizlerimdeki rahatsızlığımdan dolayı yürümekte zorluk çekiyorum. Bu hizmet bizim için büyük bir nimet. Kaymakamımız da bizleri ziyaret etti. Bu ziyaretlerinden dolayı başta Kaymakamımıza ve İlçe Nüfus Müdürümüze ve personeline çok teşekkür ediyoruz. Allah devletimizden razı olsun." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaneli'de hasta ve yaşlılara 'evlerde kimlik hizmeti' devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement