Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı Gerçekleşti - Son Dakika
Yaşam

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı Gerçekleşti

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi\'nin 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı Gerçekleşti

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin 2017-2018 akademik yılı açılışı gerçekleşti.

11.10.2017 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 2017-2018 akademik yılı açılışı gerçekleşti.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, YÖK Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, Bilecik Ağır Ceza Reisi Kamil Kaya, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Taş, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, siyasi parti ve STK temsilcisiler, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Akademik açılık ilk olarak YÖK üyesi Prof. Dr. Hayati Develi'nin ilk dersi vererek başlarken, ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde bulunan bölümlere ilk sıradan yerleşen öğrencilere burs belgeleri de takdim edildi.

" Bu yıl üniversitemize 3 bin 197 yeni öğrenci kayıt yaptırmıştır"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 2017-2018 akademik yılı açılış konuşmasını yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, akademik yılın üniversitelerine Bilecik'e ve tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi. Eğitim-öğretim yılının akademisyenlerimiz, idari kadromuz ve tüm öğrencilerimiz adına başarılarla dolu geçmesini temenni eden Rektör Taş, konuşmasına şöyle devam etti;

" Üniversitemiz 500'ün üzerindeki akademik, 262 idari personeliyle, 136 program ve 18 bin 130 öğrenci sayısıyla büyük bir aileye dönüştü. Bu yıl üniversitemize 3 bin 197 yeni öğrenci kayıt yaptırmıştır. Lisans programlarında doluluk oranımız yüzde 84, ön lisans programlarında ise yüzde 47'dir. Bu yıl yerleştirmelerde yaşadığımız kontenjan boşluklarının sadece üniversitemizde değil köklü bazı üniversiteler dışında tüm üniversitelerde yaşandığı herkesçe bilinmektedir. Bunda kanaatimce en önemli etken olarak Meslek Liselerinden Meslek Yüksek okullarına sınavsız geçişin kaldırılması ve Türkiye'deki istihdam alanlarının farklılaşması gösterilebilir. Özellikle Meslek Yüksek okullarındaki kontenjan boşlukları oluşturduğumuz komisyon tarafından analiz edilmiş, gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bunun yanında Üniversitemizde ilk defa öğrenci alan birimlerimiz de mevcuttur. İslami İlimler Fakültesi ilk kez öğrenci alımına başlamış ve bu yıl Fakültemize 61 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Ayrıca Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemiz Yüksek öğretim Kurulunun 13.06.2017 tarihli almış olduğu kararla yeni bir yapılanmaya gitmiş ve bu yıl Fakültemize 31 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Özellikle Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesindeki bu yeni yapılanmanın Fakültemizdeki etkin olmayan Bölümlerin işlerliğini artıracağı kanaatindeyim."

"Meslek Yüksek okullarımızda 3+1 eğitim modeline başladık"

Rektör Taş bu yıl Meslek Yüksek okullarında 3+1 eğitim modeline başladıklarını anlatarak, " Yaklaşık iki yıl önce göreve başladığımızda, 3+1 ve 7+1 Eğitim Modeli olarak ifade ettiğimiz, öğrencilerin eğitimlerinin bir dönemini iş yerlerinde uygulamalı eğitim yaparak geçirmelerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştım. Bu gereklilik çerçevesinde yapmış olduğumuz çalışmaların sonucu olarak bu yıl Meslek Yüksek okullarımızda 3+1 eğitim modeline başladık. Bu süreçte bizimle birlikte olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu uygulamanın bir devamı olarak Fen ve Mühendislik Fakültelerinde de uygulanmak üzere 7+1 eğitim modeli üzerindeki çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

"2016 yılında 77 üniversite içerisinde 52'inci sıradaydık"

Rektör Taş konuşmasının bu bölümünde üniversitelerin 2016-2017 yılında yaptığı etkinlikler bahsederek, " Üniversitemizde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında konferans, kongre, seminer, çalıştay, sergi ve panel olmak üzere 63 etkinlik gerçekleştirilmiştir. Son yıllarda öğretim elemanlarımızın akademik çalışmalarında nitelik ve nicelik açısından ciddi bir artış görülmektedir. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP Araştırma Laboratuvarının ortaya koyduğu Üniversite Değerlendirme İndeksi bu noktada önem arz etmektedir. URAP Araştırma Laboratuvarının verilerine göre 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında 2015 yılının verileriyle oluşturulan sıralamada üniversitemiz 54 üniversite arasında 52'inci iken, 2016 yılının verileriyle oluşturulan sıralamada ise 77 üniversite içerisinde 52'inci sırada yer almıştır. Akademik kadrolarımızın gayret ve çalışmalarına paralel olarak önümüzdeki yıllarda daha üst sıralara tırmanacağımız dan hiçbir şüphem yoktur" dedi.

"Şehrimizin lokomotifi olan bu ilim ve irfan yuvamızı daha üst noktalara çıkarma noktasında çaba harcıyoruz" diye konuştu.

Ardından konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, "Şehrimizde bir üniversite kurmak şehir insanımızın, tüm hemşehrilerimizin öncelikli bir hayaliydi. Bunu daha sonra el ele, gönül, gönülle vererek bir hedefe dönüştürdük. Bu hedefi de gerçekleştirerek bugün gerçekten onurla, gururla kurulan bu üniversitemizin 10'uncu yılında, yeni bir eğitim ve öğretim yılında birlikte olmanın hakkı, hazzı, gururunu ve mutluluğunu yaşadık. Bilecik mütevazı ölçekler içerisinde bir şehir. Bizler öğrenci kardeşlerimizi şehrimizde bir misafir, kendimize bir emanet olarak görüyoruz. Eksikliklerimiz olabilir, sıkıntılarımız olabilir ama samimiyetle ve üniversite yönetimimizle el ele, gönül, gönülle vererek bu eksiklikleri ve sıkıntıları o sıcak samimiyet içerisinde giderme çabası ve gayreti içerisindeyiz. Eminim ki sizlerde bunu paylaşacaksınız. Bugün Şeyh Edebali Üniversitemizin ve Bilecik'imizin imkanları dünden çok, çok iyi. Ama yarın daha da iyi olması bizlerin elinde. Bunun için el ele, gönül gönülle vererek şehrimizin lokomotifi olan bu ilim ve irfan yuvamızı daha üst noktalara çıkarma noktasında çaba harcıyoruz. Ben yeni eğitim- öğretim akademik yılda tüm genç kardeşlerimize, öğrenci kardeşlerimize sağlıklı ve başarılı bir dönem diliyorum" dedi.

" Üniversitelerimizin amacı vatana, millete ve ülkemize hayırlı insanlar yetiştirmektir"

Son olarak söz alan Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Böyle güzel bir ortamda bulunmaktan büyük bir mutluluk yaşadığını dile getirerek, "İlimiz küçük bir il. Kendisi küçük, yüreği büyük, temelleri sağlam. Eğitim ve öğretim açısından burayı tercih eden öğrencilerimiz açısından güzel bir il. İlimizin nüfusu 220 bin. 7 adet ilçesi var. Bilecik 55 bin civarında öğrencisi olan güzel bir il. Nüfusumuzun yüzde 25 civarında fiilen okuyan ve eğitim alan bir nüfusumuz var. Bu bizim için çok önemli bir rakam. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. 2007 yılında birçok üniversitemizin birlikte kurmuş olduğu kanunla birlikte o yıllarda prefabrik binalardan başlayıp 10 yıl gibi kısa süre içerisinde bu güzel nüfusa kavuşan üniversitemiz gerçekten bizim ilimiz için çok önemli. Üniversitemiz ilçelerdeki Meslek Yüksek Okullarıyla bu kadar güzel bir rakamı çıkaran bir üniversite olarak ilimizin kalkınmasına ve gelişmesine en önemli katkıyı sağlamaktadır. Üniversitelerimizin amacı vatana, millete ve ülkemize hayırlı insanlar yetiştirmektir. Eğitim ve öğretim konusunda üniversitemiz kendilerinden beklenen en önemli görevleri yerine getiriyor. Üniversiteler araştırıcı ve eğitici olmalı. Ben üniversitemizin 2017-208 Eğitim ve Öğretim Akademik yılını kutluyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, 2017-2018 akademik yılına katılan YÖK Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi'ye günün anlam ve önemine binaen plaket verdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement