Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde Tasarım Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde Tasarım Çalışmaları

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) öğrencileri, tasarladıkları güncel ve özgün hediyelik eşyalarla kentin turizmine renk katmaya hazırlanıyor.

24.01.2018 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) öğrencileri, tasarladıkları güncel ve özgün hediyelik eşyalarla kentin turizmine renk katmaya hazırlanıyor.

GSTF Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda yapılan yoğun çalışmalarla Bilecik'in turizm potansiyelinin ortaya çıktığını belirterek, kendilerinin de "Ürün Semantiği" dersi kapsamında geliştirdikleri ticari ürünlerle, kentin turizmine hizmet eden çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bilecik'e has hediyelik eşya çeşitliliğinin düşük olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bilecik'te genelde başka şehirlerde de görebileceğiniz tipte hediyelik eşyalar var. Öğrencilerimiz bu ders kapsamında geleneksel değerlerimizi ve desenlerimizi kullanarak tamamen Bilecik'e has ürünler tasarladı ve üretti. Ders kapsamında yalnızca tasarıma yoğunlaşmadık. Öğrenciler, ürünlerin yatırım maliyetlerini ve talep tahminleri yaparak, Bilecik ve çevresinde bulunan hammaddeler ve kaynaklar kullanarak, rahatlıkla üretilebilir, düşük maliyetli ve aynı zamanda kaliteli ürünler ortaya çıkardı."

Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilerin iş geliştirme konusunda da yetkin hale gelmeleri ve girişimci olmaları için çalıştıklarını belirterek, ortaya çıkardıkları turistik hediyelik eşyaların, Bilecikli girişimcilerinden ve yatırımcılarından ilgi beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde Tasarım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement