Bilecik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Bilecik\'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bilecik'te, korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak kutlandı.

29.10.2020 15:03  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bilecik'te, korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak kutlandı. Tören sonunda kamu kurum ve kuruluşlarının araçları şehir turu atarak konvoy yaptı.

Bilecik'te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Semih Şahin ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya valilik önünde tebrikleri kabul etti. Vali Şentürk, burada günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Dünyanın güzide toprakları olan aziz vatanımız üzerinde bu büyük milletin Cumhuriyet idaresi ile beraber, hür ve bağımsız bir ve bütün olarak dünya durdukça yaşayacağına olan inancımı belirtir, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum" dedi.

"Tarih boyunca devletler medeniyetler kurmuş, hak ve adaleti insanlığa öğretmiş büyük bir milletin son kalesi olan Osmanlı Devleti, içerden ve dışarıdan türlü hamlelerle büyük saldırılara maruz kalmış, aziz milletimiz başsız, vatansız ve esaret altında bırakılmak istenmiştir" ifadesinde bulunan Vali Şentürk, şöyle konuştu:

"Bu milletin yok edilebileceğini, fakat asla tutsak yaşamayacağını bilmeyenler, bu büyük devletin küllerinden tekrar bir devlet çıkacağını hesap edememişlerdir. Nitekim dünyaya devletin ne olduğunu öğreten aziz milletimiz kendi evlatları ile topyekün bir mücadeleye girmiş, yine kendi içinden yetiştirdiği evlatlarını, kendi hür iradesi ile seçmesini sağlayacak cumhuriyet sistemine geçiş yapmıştır. Kurulan yeni devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti biz vatandaşlarına öyle bir imkan sağlamıştır ki, Anadolu'nun en ücra köşesinde büyümüş bir çocuk azimle çalışıp hür iradesini ortaya koyup, halkın önüne namzet çıkıp memleketimizin türlü vilayetlerinde muhtar, belediye başkanı, milletvekili, bakan ve Cumhurbaşkanı olabilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kadar gelen tüm devlet liderlerimiz, milletimizin hür iradesi ile seçilmiş, milletimiz verdiği kararların yansımasını anlık olarak görebilmiştir. İşte bu fikri hür, vicdanı hür nesillerimizin yetişmesini hedefleyen yönetim sistemimiz hem bizim için korunması gereken bir emanet, hem bağımsızlık ateşimizin kaynağı, hem de coşkuyla bayram olarak kutlayacağımız Cumhuriyettir."

"Tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı iyi bilmek durumundasınız"

Gençlere de seslenen Vali Şentürk, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz" diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti korumak ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorundasınız. Tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı iyi bilmek durumundasınız. Hem milli hem de evrensel kültürü öğrenmelisiniz. Ülkenize ve milletimize karşı sorumluluklarını bilen, istiklalimize ve istikbalimize yönelen tehlikeleri zamanında sezebilen ve bunu başarabilmek için devamlı kendisini yenileyen, geliştiren gençliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Size güveniyoruz, size inanıyoruz ve umut ediyoruz ki ülkemizi bulunduğumuz yerden çok daha ilerilere götürecek gençlik yetişmektedir" ifadesinde bulundu.

"Gelecek yıllarda neşe içerisinde kutlayacağız"

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının vatandaşların sağlığını tehdit ettiğini belirten Vali Şentürk, şunları kaydetti:

"Aldığımız tüm tedbirlere rağmen bulaşıcılığı çok kolay ve hızlı olan virüs belası halen başımızdan def edilebilmiş değildir. Bu sebeple de ulusal, milli bayramlarımızı hak ettiği ölçüde büyük bir coşku ile kutlamanın, gençlerimizi ve yavrularımızın neşesini gözlerinde görmenin arzusu ile sağlık tedbirleri kapsamında icra etmeye çalışıyoruz. İnşallah gelecek dönemlerde yeniden, milletimizle bir arada büyük bir coşkuyla, ellerimizde şanlı Türk bayrakları ile kalabalıklar halinde meydanları dolduracak, şanlı ecdadımızın bizlere bayram olarak bıraktığı bu güzel günleri neşe içerisinde kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu vatanı emanet bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, Cumhuriyet Bayramını tekrar kutluyorum."

Vali Şentürk'ün konuşmasının ardından kutlamalar, kamu kurum ve kuruluşlarının araç konvoyuyla sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilecik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İSPARK otoparkında silahla bacağından vurdular, 100 bin dolarını böyle çaldılar
    17:38 İSPARK otoparkında silahla bacağından vurdular, 100 bin dolarını böyle çaldılar

    Fatih'te bulunan İSPARK'a motosikletle gelen 2 şüpheli, bir şahsı bacağından silahla vurarak 110 bin dolarını çaldı. Dehşete düşüren hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansırken, şüphelilerin yakalanmasına yönelik polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

  • TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti
    17:38 TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemler Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın klasman terfi listesine yapmış oldukları itirazların reddedildiğini açıkladı. Ayrıca, Hakem Sinan Bilen'in itirazı kısmen kabul edildi. Galatasaray'ın ve Başkanı Dursun Aydın Özbek'in PFDK'nın kararına itirazı reddedildi. Beşiktaş'ın AFDK'nın kararına itirazı da reddedildi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    17:38 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Havran ilçesinde Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, AK Parti İlçe Başkanı Sercan Şık ve MHP İlçe Başkanı Saadettin Kul ile nakliyeciler kooperatifini ve esnaf halini ziyaret etti. Yılmaz, Havran için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylerken, Emin Ersoy da ilçe esnafına kolaylık diledi.

  • Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere
    17:38 Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere

    Seferihisar'da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Seferihisar'ın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu söyledi.

  • Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Projelerini Anlattı
    17:38 Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Projelerini Anlattı

    Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 5 yıl boyunca sosyal ve kültürel anlamda hayata geçirdiği projeleri anlattı. İkinci kez seçilmesi durumunda Dikilitaş'ta Spor ve Yaşam Kompleksi'ni hayata geçireceğini söyledi.

  • CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'
    17:38 CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'

    CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Çorum'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul'a sahip çıkma çağrısına karşılık 'korku dağları sarmış' dedi. Nazlıaka, CHP'li belediyelerin sosyal projeleri ve hesap verebilirlik anlayışını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın hemşericilikle tabloyu değiştiremeyeceğini belirtti. İstanbul seçimleri için ise '17 bakan da gelse halkın iktidarını değiştiremez' dedi.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak
    17:38 Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yeni döneminde kapalı pazar yerini kapatarak semt pazarlarını yeniden kente kazandıracağını açıkladı. Mevcut kapalı pazar yeri ise sivil toplum yerleşkesi olarak düzenlenecek.

  • Tamer Karadağlı: Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin dış bakımı belediyeye ait
    17:37 Tamer Karadağlı: Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin dış bakımı belediyeye ait

    Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki bakımsızlıktan şikayet ederek, binanın dış bakım ve onarımının belediyeye ait olduğunu belirtti.


Advertisement