Bilecik'te 5'i Afgan 20 Çocuk İçin Sünnet Şöleni - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te 5'i Afgan 20 Çocuk İçin Sünnet Şöleni

Bilecik\'te 5\'i Afgan 20 Çocuk İçin Sünnet Şöleni

Bilecik Belediyesi tarafından ücretsiz sünnet ettirilen 5’i Afgan 20 çocuk, düzenlenen şölende Nostaljik Kayı Ekspresiyle şehir turu attılar.

26.04.2017 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi tarafından ücretsiz sünnet ettirilen 5'i Afgan 20 çocuk, düzenlenen şölende Nostaljik Kayı Ekspresiyle şehir turu attılar.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen Sünnet Şöleniyle şehirdeki 5'i Afgan 20 çocuğu toplu sünnet şöleninde buluştu. Tarihi Saat Kulesi önünde çocuklar ile birlikte hatıra fotoğrafının çekilmesiyle başlayan sünnet şöleni, daha sonra çocuklar ve masal kahramanlarının olduğu grup, Bilecik Belediyesi Gezici Otobüsü ve Nostaljik Kayı Ekspresine bindirilerek, konvoy ile şehir merkezinde tur gerçekleştirilmesiyle sürdü. Birbirinden renkli görüntülerin oluştuğu sünnet şöleni daha sonra Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde devam etti. Aile ve yakınlarının konuk edildiği programda, çocuklara tekbir ve salavatlar eşliğinde kına yakıldı. Daha sonra Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Eşi Fatma Yağcı'nın tarafından çocukları altın hediye edildi. Kültür ve Kongre Merkezindeki programa; Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı'nın yanı sıra, daire amirleri, belediye başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

"Cenabı Allah bu çocuklarımızın bahtını açık etsin mürüvvetini göstersin"

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği programda konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'te özel ve güzel bir anı daha yaşamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Bilecik Belediyesinin sosyal belediyecilik anlamında güzel çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

"13 yıl önce hizmet yolculuğuna başlarken bir sloganı ortaya koyduk ve dedik ki"Hep Birlikte Daha İyiye Daha Güzele"' şeklinde. Bilecik'imizde birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geleceğe, umuda ve gelişmişliğe doğru bir yolculuğa çıktık. Allah'a çok şükürler olsun ki dünden çok iyiyiz. Ancak yarın daha da iyi olmak hepimizin elinde. İşte yarın daha iyi olabilmek için bizler el ele gönül gönüle ve kardeşçe yaşama devam ediyoruz. Aynı zamanda ülkemizde birlik ve beraberlik içinde devam edeceğiz. Bizler birlikte Bilecik ve birlikte Türkiye'yiz. Birimizin boynu bükük olursa, sıkıntısı olursa diğerlerimizin sevinmesi, mutlu olması mümkün değil. İşte bizler 10'uncusunu düzenlediğimiz çocuk festivali kapsamında birlikte sünnet olmak isteyen yavrularımızı ve ailelerimizi bir araya getirelim. Onlarını bu mutluluklarını paylaşarak, çoğaltalım istedik. Ailelerimize teşekkür ediyoruz. Bizleri güvendiler ve bizlere bu mutluluğu yaşattılar. Hepsi bizim torunlarımız ve çocuklarımız yerindedir. Cenabı Allah bu çocuklarımızın bahtlarını açık etsin. Cenabı Hak bu çocuklarımızın mürüvvetini bize ve ailelerine göstersin. inşallah Bilecik Belediyesi olarak bu etkinlikleri ihtiyaç olduğunda yapmaya hazırız. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği olan çalışma arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon oldu" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çocukların ellerine kına yakıldı ve Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı'nın altın hediye etmesiyle devam etti. Sünnet şöleni oyunların oynanması ve yemek ikramıyla sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilecik'te 5'i Afgan 20 Çocuk İçin Sünnet Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahçelievler'de bıçakla öldürülen kişinin varile konulup yakılması iddiasıyla ilgili 3 şüpheli adliyeye sevk edildi
    15:40 Bahçelievler'de bıçakla öldürülen kişinin varile konulup yakılması iddiasıyla ilgili 3 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul Bahçelievler'de bir kişinin bıçakla öldürüldükten sonra varile konulup yakılması iddiasıyla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri olan B.D'nin polise verdiği ifadesinde, öldürülen kişinin annesine sarkıntılık ettiği için bıçakladığını beyan ettiği belirtildi.

  • Samsun'da Silahlı Soygun Şüphelisi Tutuklandı
    15:40 Samsun'da Silahlı Soygun Şüphelisi Tutuklandı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde bir servis minibüsünü gasp eden ve daha sonra terk eden şüpheli, polis tarafından yakalandı. Şikayet üzerine yapılan araştırma sonucunda minibüs bulunurken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Teknoparkı Ziyaret Etti
    15:39 Melikgazi Belediye Başkanı Teknoparkı Ziyaret Etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret etti. Başkan Palancıoğlu, teknoparktaki firmaların faaliyet alanları hakkında bilgi aldı ve belediyenin teknolojiyi her alanda kullanma çabalarını vurguladı. Ayrıca, teknoparkların önemine dikkat çeken Palancıoğlu, burada yapılan Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerle gurur duyduklarını belirtti.

  • İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor
    15:37 İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin, Gazze'deki kadın ve çocuklar için hazırladığı oyuncak, battaniye ve kışlık giysileri taşıyan tır, Mersin Limanı'na hareket etti. Yardım tırı, dualarla Mersin Limanı'na uğurlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Filistinlilerin yaşadığı acıyı hafifletmek adına ellerinden geldiğince Gazze'ye yardıma devam edeceklerini belirtti.

  • Kaza sonrası LPG tankındaki kaçağa itfaiye müdahale etti
    15:37 Kaza sonrası LPG tankındaki kaçağa itfaiye müdahale etti

    Gaziantep'te iki aracın çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Kazaya karışan araçlardan birinin LPG tankı gaz kaçırınca olaya itfaiye ekipleri müdahale ederek olumsuz bir durumun önüne geçti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yarbay Gökhan Ünyeli, intihar mektubu bırakarak yaşamına son verdi
    15:36 Yarbay Gökhan Ünyeli, intihar mektubu bırakarak yaşamına son verdi

    Ankara'da hakkında yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan Yarbay Gökhan Ünyeli, intihar mektubu bırakarak hayatına son verdi. Ünyeli'nin mektubunda, haksızlıklara tahammül sınırının aşıldığı ve Türk Milleti'nin yüksek karakterine vurgu yapıldı.


Advertisement