Bilecik'te "Dakikalar ile Darbe Süreci" Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te "Dakikalar ile Darbe Süreci" Konferansı Düzenlendi

Bilecik\'te "Dakikalar ile Darbe Süreci" Konferansı Düzenlendi

Bilecik’te, ’’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’’ kutlamaları kapsamında ’’Dakikalar ile darbe süreci’’ konulu konferans düzenlendi.

15.07.2017 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kutlamaları kapsamında "Dakikalar ile darbe süreci" konulu konferans düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılan konferansa, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Vali Yardımcıları Hıdır Kahveci, Mustafa Kemal Özgün ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Konferans veren Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi, konferansta, 1 yılın sonunda gelinen süreçte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının geleceğe daha umutla baktığını, birbirine daha fazla kenetlendiğini, içerisinden çıkması muhtemel böyle gruplara da meydan vermeyeceği bilincine sahip olduğunu belirtti. Selvi, "4 nesilde farklı darbeler yaşadı. Yaşadığımız darbeler içerisinde 15 Temmuz'daki kadar dış kaynaklı, dış mihraklı ama kendi milli, manevi değerlerine düşman, bunları tahrip etmeye yönelik başka bir hareketi de görmek mümkün değil. Kaçınılmaz bir şekilde bu 15 Temmuz darbesini ordu içerisindeki bir grupla beraber yapan, organize eden Fethullahçı Terör Örgütü'nden başka bir şey değildi. 15 Temmuz darbe girişimi emir komuta zinciri dışında gerçekleştirilmiş olan bir eylemdir. Bunların ne kadar acımasız, bir nefrete bürünmüş olduğunu bize net bir şekilde gösteriyor. Bu yönüyle 15 Temmuz'u düşündüğümüzde geleceğe dair daha umutlu, daha güçlü daha sağlam adımlarla yürüyoruz. 40 yıllık içimizde gizli bir şekilde farklı yüzlerle yapılanmış olan bir teşkilatı, bir organizasyonu kısa süre içerisinde temizlememiz mümkün değildi. 1 yıl geçti hala devam ediyor. Bu yönüyle şer gibi görünen bir hadisenin bizim açımızdan Türkiye Cumhuriyetinin geleceği ve bekası açısından iyi neticeler doğurduğunu ifade etmek gerekiyor. Bunun üzerine gitmek zorundayız" dedi.

Ordu içerisinde şuurlu ve bilinçli komutanların da bulunduğunu ve FETÖ'nün eylemlerine karşı direnen 1'inci Ordu Komutanlığının unutulmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Selvi, "Yine o gecenin kilit noktalarından biri şüphesiz ki hadisenin dönem noktası Ömer Halis Demir'dir. Onun göstermiş olduğu kahramanlıktır. 15 Temmuzun bizi sevindiren, cesaretlendiren bir yönü de o gece sokağa çıkanlar, tankların önüne yatanlar, şehadet için yürüyenler gençlerdir. İçimizdeki milli ve manevi ruhun ölmemiş olduğunu gördük." diye konuştu. Operasyonun uluslararası alanda devleti yıpratmak ve yok etmek hadisesi olduğunu anlatan Prof. Dr. Selvi, sözlerini şöyle tamamladı: "Burada açık ve net tavrımız, milli ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, devletine, milletine, meclisine sahip çıkan bir iradedir. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi "Milli iradenin üzerinde bir güç yoktur." Türklerin eli temizdir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve idarecilerinin eli temizdir. Allah'a çok şükür hiç kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. 15 Temmuzun sadece FETÖ grubunun değil bunların uzantısı olan Amerika'da haberleşme kanallarıyla ortak bir organizasyon olduğunu gösteriyor. Bu örgüt kesinlikle bir menfaat çetesiydi. Bu tür yapılanmalara da bir daha müsaade etmemeliyiz. Bu dava Recep Tayyip Erdoğan davası değil, onun da haykırdığı şey bu, "Bu dava vatan davası, bu dava millet davası, bu dava bin yıl daha bu coğrafyada yaşama davasıdır. Türkiye'nin Anadolu'da var olma davasıdır." Biz bir olursak, biz beraber olursak, üzerinde Peygamber duasının farkında olursak bu milletin sırtını yere getirmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın'ın Prof. Dr. Selvi'ye Osmanlı armasının bulunduğu tabak hediye etmesiyle konferans sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 'Dakikalar ile Darbe Süreci' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement