Bilecik'te Şehit Osman Er Anıldı - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te Şehit Osman Er Anıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde geçen yıl şehit olan er Osman Er için memleketi Bilecik'te mevlit okutuldu.

11.07.2017 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde geçen yıl şehit olan er Osman Er için memleketi Bilecik'te mevlit okutuldu.

Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam Edip Çakıcı, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muammer Ergaş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile şehit Er'in mezarını ziyaret etti.

Şehidin babası İsmail ve annesi Hayriye Er'in de bulunduğu ziyarette Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Daha sonra şehidin ailesini evinde ziyaret eden Vali Büyükakın, şehit ailelerinin milletin kalbinde müstesna bir yere sahip olduklarını söyledi.

Devletin her zaman şehit yakınlarının yanında olduğunu ifade eden Vali Büyükakın, şunları kaydetti:

"Şanlı bayrağımızın altında millet olarak huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bu, vatan ve milletin bekası uğrunda şehit olan kardeşlerimizin ve bu uğurda çarpışan gazilerimizin sayesindedir. Bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklarda, atalarımızın güzel ülkemiz için ödedikleri büyük bedelin anlam ve öneminin farkına vararak, aynı bilinçle vatan topraklarına sahip çıkmaktır. Vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan şehitlerimiz, daima gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları asla unutulmayacaktır. Şehitlerimizin geride bıraktığı anne, baba, eş ve çocukları da bizlere emanetleridir."

Daha sonra şehit Osman Er için Ertuğrul Gazi Camisi'nde mevlit okutuldu.

Şehit Er, 10 Temmuz 2016'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilecik'te Şehit Osman Er Anıldı - Son Dakika


Advertisement