Bilecik'te Seven Çarşısı'nın Yıkımına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te Seven Çarşısı'nın Yıkımına Başlandı

Bilecik'te Seven Çarşısı'nın yıkımına başlandı.

12.07.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te Seven Çarşısı'nın yıkımına başlandı.

Kentte, 1987 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven tarafından yaptırılan Seven Çarşı'nın yıkımına Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye meclis üyeleri katılırken, davet edilen Mehmet Seven törene katılmadı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı konuşmada, 1987 yılında yapımına başlanan Seven Çarşısında katkısı bulunan dönemin Belediye Başkanı Mehmet Seven ve yöneticilere teşekkürlerini sunarak, Seven Çarşısının şehrin ticari hayatında büyük bir rol oynadığı fakat zamanla şehirlerin değişip geliştiğini ve bu değişime ayak uydurulması gerektiğini söyledi.

Yağcı, yapıların zamanla eskidiğini, içinde bulundukları dönem için güzel olan yapıların zamanla ihtiyaçları karşılayamaz hale geldiğini belirterek, Bilecik'te yeni ticaret alanları, meydanlar ve otopark alanları oluşturma noktasında çok önemli bir konumda olan Seven Çarşısı'nı yıkma kararı aldıklarını, yıkım şirketi ile yapılan anlaşma sonucunda 1 hafta gibi bir sürede yıkımın tamamlanacağını ve yıl içerisinde yeni temelin atılacağını bildirdi.

Yeni yapılacak projenin hem otopark hem meydan hem de ticaret alanını içinde barındıracağını müjdeleyen Yağcı, görselliğiyle şehre yeni bir hava katacak yapının belediye tarafından yapılacağını, ilerleyen zamanlarda ise bir kısmının proje üzerinden satışının yapılıp kiralanabileceğini duyurdu.

Yağcı, bir gazetecinin "Yeni yapılacak olan projeye Mehmet Seven'in adını vermeyi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, böyle bir düşüncelerinin olmadığını ama zaman içerisinde belediye meclisinin takdiriyle uygun bir isim konulacağını ifade etti.

Konuşmanın ardından kırıcının kontrolüne geçen Yağcı, Seven Çarşısının yıkımı için ilk müdahaleyi yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilecik'te Seven Çarşısı'nın Yıkımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement