Bilecik ve Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Bilecik ve Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi

Bilecik ve Çanakkale\'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi

Bilecik'in Gölpazarı ve Osmaneli ile Çanakkale'nin Biga ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

16.07.2021 01:13  Güncelleme: 01:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Gölpazarı ve Osmaneli ile Çanakkale'nin Biga ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Gölpazarı İlçesinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Gölpazarı Kaymakamı Efecan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin birçok badire atlattığını ve birçok hainlikle karşı karşıya kaldığını söyledi.

15 Temmuz gecesi yaşananların tarif edilmesi imkansız bir ihanet, bir hainlik örneği olduğunu ifade eden Şahin, şunları dile getirdi:

"Milletimizin tarih boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği hür iradesini esir almayı ve insanımızı kendi emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu meczuplar grubu, ekmeğini yedikleri bu vatana her şeylerini borçlu oldukları bu millete arsızca, utanmazca ve acımazsızca saldırmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın halkımızı meydanlara çağırmasıyla birlikte caddelere akan insan seli, göklerden bomba yağdıran uçaklara, üstlerinde ateş kusan helikopterlere ve tanklara kendilerini siper ettiler."

Etkinliğe, Belediye Başkanı Hayri Suer, Cumhuriyet Savcısı Evren Biner, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Osmaneli İlçesi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, kaymakamlık ve belediye tarafından hazırlanan etkinlikler şehir mezarlığındaki şehitlerin kabri başında Rüstem Paşa Camisinde Kuran okunması ve tüm şehitler için dua edilmesiyle başladı.

Osmaneli Belediye Başkanlığı önünde ise İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ertuğrul Gazi Camisi müezzini Cemil Akbulut'un Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Programda, 15 Temmuz belgeselinin gösterimi yapıldı. İlçe Müftüsü Sadık Erenbaş tarafından, şehit ve gaziler için dua yaptırılmasının ardından ilçedeki camilerden aynı anda salaların verilmesiyle program sona erdi.

Etkinliğe Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin, Cumhuriyet Savcısı Caner Özler, Emniyet Müdürü Dr. Ali Özgan, Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Mustafa Toy, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale'nin Biga İlçesi

Çanakkale'nin Biga İlçesindeki Hükümet Meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşma, alandaki vatandaşlar tarafından canlı olarak izlendi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçtiğini anımsattı.

Türk milletinin kahramanlığını anlatan Can, şunları söyledi:

"Ülkemiz, 15 Temmuz 2016'da darbe görünümlü bir işgal girişimine maruz kaldı. Esasında bu darbe teşebbüsü FETÖ'nün devleti ve hükumeti ele geçirmek için türlü hilelerle milli iradeyi hedef alan saldırı zincirinin en kalleş halkasıydı. Devletin bütün mücadelesi ve milletimizin desteği ile hain planları defalarca bozulan FETÖ, 2016'da son çare olarak darbe girişimine başvurdu. Milletin emanet ettiği silahı, tankı, uçağı millete yönelten FETÖ'cüler o gece karşılarında bir kez daha halkımızı, güvenlik güçlerimizi ve tüm kurumlarıyla devletimizi buldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla tam bir seferberlik ruhu içinde omuz omuza kahramanca mücadele eden aziz milletimiz 251 evladını şehit verme pahasına büyük bir zafere imza atmıştır."

Tarihi İznik Belediyesi Mehter Takımının da gösterilerini sunduğu programa, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Sepici, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilecik ve Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.


Advertisement