Bilek Güreşi Sporcusu Ömer'e, Sivas Belediyesi Sponsor Oldu - Son Dakika
Spor

Bilek Güreşi Sporcusu Ömer'e, Sivas Belediyesi Sponsor Oldu

Sivas'ta traktör parçalarından yaptığı aletlerle hazırlanarak girdiği Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olan ve Milli Takım'a seçilen bilek güreşi sporcusu Ömer Korkmaz'a (16), Avrupa Şampiyonası'na katılabilmesi için Sivas Belediyesi sponsor oldu.

13.04.2018 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta traktör parçalarından yaptığı aletlerle hazırlanarak girdiği Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olan ve Milli Takım'a seçilen bilek güreşi sporcusu Ömer Korkmaz'a (16), Avrupa Şampiyonası'na katılabilmesi için Sivas Belediyesi sponsor oldu.

Merkeze bağlı Yaramış köyünde oturan Osman ve Gülistan çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü, Ömer Korkmaz, 6 yıl önce bilek güreşi sporuna merak sardı. İlkokuldayken arkadaşlarıyla bilek güreşi yapan Korkmaz, evlerinin yanındaki traktör garajında kendi imkanlarıyla çalışmaya başladı. Traktörün ön ağırlıkları ve bazı parçalarını sökerek kendisine halter ve çeşitli ağırlık aletleri yapan Ömer Korkmaz, her gün 1,5 saat antrenman yapmaya başladı. Korkmaz, Aralık 2017'de Ankara'da yapılan Türkiye Gençler Bilek Güreşi Yarışması'nda 50 kiloda birinci oldu. Ömer Korkmaz, 31 Mart-4 Nisan tarihleri arasında Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılan Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri'nde Türkiye ikincisi olarak Milli Takım'a seçildi.

Sivas Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü sporcusu olan Ömer Korkmaz'ın, 26 Mayıs'ta Bulgaristan'da düzenlenecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılabilmesi için sponsor ihtiyacı olduğu belirtildi. Haberi alan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın talimatıyla Korkmaz'ın Avrupa Şampiyonası'na katılabilmesi için Belediye sponsor oldu.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Ömer Korkmaz ve antrenörü Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Teknik Kurul üyesi ve ikinci kademe bilek güreşi antrenörü Mustafa Aydın, sponsor olan Sivas Belediyesi'ne teşekkür ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Sami Aydın'ın Ankara'da olmasından dolayı Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın'ı ziyaret eden Ömer Korkmaz desteklerinden dolayı teşekkür etti. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da Korkmaz'a başarılar dileyerek, şunları söyledi:

"Ömer kardeşimizin merkeze bağlı Yaramış köyünde hangi şartlarda birinci olduğunu dinledik. Öncelikle Ömer kardeşimi bu mücadelesinden dolayı kutluyorum. Tabii Milli Takım'a girmiş ama ikinci olmuş, Bulgaristan'a kendi imkanlarıyla gitmesi lazım. Ömer kardeşimin de bu imkana sahip olmadığı için gitme şansı yoktu ama biz bunu öğrendiğimiz zaman Sami Başkanımız böylesine başarılı bir kardeşimizin mutlaka Milli Takım'a katılması konusunda bilgi sahibi oluyor. Bize talimat verdi, biz de bu anlamda ne gerekiyorsa yapmak üzere çalışma yaptık. Bugün inşallah bu kardeşimizin Bulgaristan'a gidip gelmesi için maddi imkanı Belediye Başkanımız Sami Aydın'ın talimatı ile hazırlamış olduk. Başkanımız da Ömer'i hem kutluyor hem de başarılar diliyor. Sivas Belediyesi olarak bu imkanı sağlamaktan mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum. İnşallah Ömer kardeşimiz katılacağı yarışmada iyi bir derece yapar ve ilimiz güzel bir sporcu kazanmış olur."

Konuşmaların ardından Başkan Yardımcısı Özaydın, Ömer Korkmaz'ın antrenörü Mustafa Aydın'a genç sporcunun Bulgaristan'a gidebilmesi için gerekli olan 1740 liranın içinde bulunduğu zarfı takdim etti.

- Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bilek Güreşi Sporcusu Ömer'e, Sivas Belediyesi Sponsor Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.


Advertisement