Bayrampaşa'da, İzzetbegoviç'in Mücadelesi Sahneye Taşındı - Son Dakika
Güncel

Bayrampaşa'da, İzzetbegoviç'in Mücadelesi Sahneye Taşındı

Bayrampaşa\'da, İzzetbegoviç\'in Mücadelesi Sahneye Taşındı

Bosna Hersek'in efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç'in zorlu mücadelesi Bayrampaşa'da tiyatro sahnesine taşındı.

08.02.2014 09:02  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'in efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç'in zorlu mücadelesi Bayrampaşa'da tiyatro sahnesine taşındı. ' Bilge Kral: Aliya' isimli oyun, İzzetbegoviç'in İslami ve entelektüel kimliğini gözler önüne seriyor.

Bosna Hersek'in unutulmaz Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatan 'Bilge Kral: Aliya' isimli tiyatro oyunu seyirci ile buluştu. Bayrampaşa Belediyesi'nin katkılarıyla Bayrampaşa Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe; AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Rumeliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Elçin Gürler'in yazıp Volkan Sarıöz'ün yönettiği 'Bilge Kral: Aliya' isimli tiyatro oyunu, katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Oyun kanlı Bosna Savaşı'na ve Müslüman katliamına tanıklık eden tiyatro oyunu olma özelliğini taşırken, İzzetbegoviç'in İslami ve entelektüel kimliğine de ışık tutuyor.

Duygu dolu anların yaşandığı gecede vatandaşlar bir daha böyle katliamların yapılmaması temennisinde bulundu.

"İZZETBEGOVİÇ'İN HAYATI İLK KEZ BÖYLE CANLANDIRILIYOR"

Aliya İzzetbegoviç'in büyük bir bilge kral olduğunu vurgulayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "İzzetbegoviç, unutulmayacak ve asla da unutturulmayacak bir bilge kraldı. Hayatı hakkında çok mani postaları var. Bunun için bunu bir tiyatroda sergileme fikrini düşündük. Bununla ilgili olarak da bir araştırmaya girdik. Sonuçta çok önemli iz bulduk. Bu izler sonunda da ilk defa Türkiye'de Aliye İzzetbegoviç'in hayatını anlatan ve o katliamı da sergileyebilecek olan bir tiyatronun galasında birlikteyiz. Bu tiyatroyu sergileyen bütün arkadaşlarıma yürekten sergilerimi arz ediyorum. Bunun Türkiye'de ilk olması bizi heyecanlandırıyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayrampaşa'da, İzzetbegoviç'in Mücadelesi Sahneye Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement